blank
Haber Merkezi tarafından
12 Mart, 2025 11:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akay: “Köstebek Yuvasına Dönmüş Yollar Karabük’ün Kaderi Değil”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Yenice başta olmak üzere Karabük genelindeki bozuk köy yollarını gündeme taşıdı.

Karabük yol ağının yüzde 70'inin stabilize yol olduğunun altını çizerek, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığını TBMM Genel Kurul gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yolların köstebek yuvası gibi delik deşik olmasından dolayı tehlikeli bir hal aldığını vurgulayarak, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi çağrısında bulundu.

KARABÜK YOL AĞININ YÜZDE 70'İ STABİLİZE YOL

Akay, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığı belirterek, Karabük'ün 358 kilometrelik yol ağının 268,3 kilometresinin stabilize yol olduğunu söyledi.

Karabük yol ağının yüzde 70'inin stabilize yol olduğunu vurgulayan Akay, “Karabük ilimiz ulaşım konusunda da ne yazık ki gerekli yatırımları alamamaktadır. Karabük'ümüzün yol ağının yüzde 70'i stabilize yoldur. Karabük'ün 358 kilometrelik yol ağının 114,7 kilometresi asfalt kaplama; 268,3 kilometresi ise mıcır ve zift karışımıyla yapılan silindirle sıkıştırılan yol.” dedi.

PARÇALANMIŞ ASFALTLA TAMİR EDİLEN YAMALI YOLLAR AKP İKTİDARININ AYIBI

Parçalanmış asfaltla tamir edilen yamalı yolların iktidarın bir ayıbı olduğunu söyleyen Akay, “Yenice ilçemiz başta olmak üzere, il genelindeki birçok köy yolumuz köstebek yuvası gibi delik deşik olmuş ve çok tehlikeli bir hâl almıştır. Hemşehrilerimiz buldukları parçalanmış asfaltlarla yollara yama yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

BU YOLLAR KARABÜK'ÜN KADERİ DEĞİL

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yamalı ve bozuk yolların Yenice ilçesi başta olmak üzere Karabük’ün kaderi olmadığını ifade ederek, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgililere çağrıda bulundu. Akay, "Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, konu hakkında tüm ilgililere sesleniyorum: Bu yollar Yenice'nin ve Karabük'ün kaderi değil. Atıl ve bakımsız bıraktığınız bu yolları bir an önce yenileyin.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 15:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Engelli Deha’nın en mutlu günü

Bartın’da gerçekleştirilen engeliler haftası aktifliklerine katılan otizmli Deha Kartal büyük memnunluk yaşadı. Merkez Kumandanı Bilgi’nin omzuna elini atarak yürüyen Deha, polis telsizi ile anons yaparak trafik aracıyla çeşit attı.
Türkiye’de 10-16 Aralık’ta kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Bartın’da aktiflik düzenlendi. Bartın Belediyesi Toplumsal Tesisleri önünde toplanan engelliler, vilayet protokolü ile birlikte Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Kimi engelli tekerlekli, akülü sandalye ile bazıları ise koltuk değnekleri ile yürüdü. Yürüyüşe katılan otizmli Deha Kartal da, Merkez Kumandanı Dz. P. Kd. Alb. Erdal Bilgi ile birlikte yürüdü. "Komutanım" diye hitap ettiği albay Bilgi’nin omzuna elini atan Deha Kartal, bir müddet bu formda yürüdü.
Kartal, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk bırakma, hürmet duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde ise alanda vazife yapan ve çok sevdiği polislerin yanına gitti. Telsiz ile anons etmek ve polis aracıyla devriye atmak isteyen Deha’nın bu talebi polisler tarafından geri çevrilmedi.
Polislerin telsizi ile haber merkezini anons eden Deha, meydanda basın açıklamasının yapıldığını tabir ederek, bölgeye grup istedi. Kartal, sonraki anonsunda ise Engelliler Gününü kutladı.
Deha ve engelli bir arkadaşı, Kent İçi Trafik Şubesi grupları tarafından, resmi araçla kent cinsine çıkarıldı. Deha Kartal, polis aracına biner binmez ise içerideki megafonu alarak, yanlışlı park eden araçların plakalarını anons etti.
Etkinlik ise yapılan konuşma ve çekilen hatıra fotoğrafının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.