Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
07 Temmuz, 2023 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası Karabük’te yapılacak

Karabük, tarihinde ilk kez uluslararası salon organizasyonuna ev sahipliği yapacak.  11 Temmuz’da başlayacak olan 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek müsabakalara Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna’dan katılacak 11 takım, bu hafta sonundan itibaren kente gelmeye başlayacak.

Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası öncesi Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya;  İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Kerim Vural, İl Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven, İşitme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ersöz ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Kerim Vural,  böylesine önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür ederek, “Karabük ilimiz için bir ilk olacak olan İşitme Engelliler Avrupa voleybol Şampiyonasının spor altyapısı, konaklama imkanları tarihi ve turistik mekanları ile misafirperver Karabük halkı için bundan sonra da çokça Uluslararası şampiyonalar almasına vesile olmasını temenni ediyorum.

İtalya Fransa Polonya Ukrayna Bulgaristan ve Türkiye’den 11 takımın mücadele edeceği ve seyrine doyum olmayan kıyasıya maçların oynanacağı Avrupa Voleybol Şampiyonası’na bütün Karabük halkını davet ediyorum. Buradan bir kez daha sesleniyorum sesimiz spor olsun tüm dünya bizi duysun.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise yaptığı konuşmada;  Organizasyona katılmak üzere 11 takımın Karabük’e geleceğini ifade ederek,  “İnşallah bu hafta sonundan itibaren takımlarımızı ilimizde ağırlamaya başlayacağız. 13 Temmuz Perşembe saat 18.00’de organizasyon açılışını ve ilk müsabakayı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Güven, bu tür etkinlikleri sadece spor organizasyonu değil sporcuların illerin kültürlerini tanıyabilmelerine yönelik çalışmalar olarak düşündüklerini anlattı.

Şampiyonanın Karabük’te olmasını çok önemsediklerini dile getiren Güven, “Uluslararası ilk salon organizasyonumuz. Bu bizim ve ekip arkadaşlarımız adına da büyük mutluluk.” dedi.

Güven, şampiyonanın kentte yapılmasına vesile olan yöneticilere teşekkür ederek, spor salonunun zemininin voleybol oynanabilecek zeminle kaplandığını söyledi.  Güven, “İnşallah müsabakalar boyunca seyircilerimizle güzel anlara şahitlik edeceğiz. Karabük’ün bu organizasyondan yüzünün akıyla çıkacağına inanıyoruz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin