Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenen Ot Festivali’nde renkli imgeler oluştu. Şenlikte iştirakçiler yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergiledi.
Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Ot Şenliği ile yöreye has mutfak kültürü tanıtıldı. Atatürk Parkı’nda renkli kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte bölgeye mahsus otların tanıtımı ve kullanım alanlarına dair söyleşiler düzenlendi. İştirakçilerin yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergilediği şenlikte Akçaabat’a mahsus ot çeşitlerinin yer aldığı özel stant de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ünlü şeflerin yöresel eserlerle gerçekleştireceği canlı yemek sunumları aktifliğe renk katarken, klâsik pazarda kurulan stantlarda mahallî üreticiler eserlerini tanıtma ve satışa sunma imkanı buldu. Şenliğe katılan ziyaretçilere çeşitli yöresel ikramlar yapılırken, Akçaabat’ın folklorik mirasını yansıtan halk oyunları şovları iştirakçilere görsel bir şölen sundu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, yaptığı konuşmada, "Mutfak kültürü kıymetli. İnsanların tabiatta ne topladığı ne yediği mutfak kültürünü belirliyor. Trabzon mutfağında çok şey var. Günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önceye dayanıyor" dedi.
Ot şenliği aktifliği ile hem yöresel pahaları yaşatmayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Şehrimizde yetişen yaklaşık 100 otu ve 45’e yakın yöresel yemeği de burada tanıma ve hemşerilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. Akçaabat olarak bölgenin sebzesini karşılayan bir kapasiteye sahibiz. Üreticilerimiz üreterek, salı günleri satışını sağlıyor. Burada da bir stant açtık. Pazarda satılan tüm eserleri göstermek için bu şenliği düzenlendik. Gayemiz kentin tanıtımına ve turizme katkı sağlamak. Akçaabat olarak kendimizi kanıtlamış bir noktadayız. Buna ekler yapmak amacımızdır. Belediye olarak, kendi yetiştirdiğimiz ve çiftçimize de vermiş olduğumuz fideleri sergiliyoruz. Yöreye ilişkin bitki ve yemekleri tanıtan stantlarımız da var. Her yemeğimiz özel. Çok duyulmamış fındık yaprağından yapılan sarmamız da var. Onu da deneyi tadına bakacağım" tabirlerini kullandı.
yılmaz ünlü
•he hastane tam tedaviye cevap veriyorda ankaraya istila gidemiyoruz. hastanede şikat edebilecemiz kurum yok yönetici yok yaa. hastahakları falan hikaye. öğlenden klan yeme aksamada ver. milet aç kalamamk için yiyor.
hamza
•karabükte ne güzel gelişmeler oluyor halan basit şeylerle ugraşıyoruz daha dün ankaralarda doktor bulmak için kalacak misafirhane hısım akrabayı bıktırıyorduk karalarken dikkat etmek lazım bence
aslan
•hastanede çalışıyorum ,arada bir yemek yerim…bugün mesela 1 baklava aldım ağzıma 2 saat ipim gevredi…gerçi bedava yiyoruz buna da shukur bedava yiyoruz bedava eyy diğer kamu çalışanları bedava yimek yiyoruz biz …mis gibi boğaz yakan bedava yimek
Adnan
•Burada haber yapılırken öncelikle hastalardan ve refakatçilerden şikayet var denilse idi daha anlamlı ve etkili olurdu.Haber amacına da ulaşırdı.Devlette çalışıp da yemek hizmeti almayan pek çok kamu çalışanı var.Yemeğin denetlenmesi zaten kurum içindeki personeller tarafından yapılmaktadır.O yüzden haber zayıf olmuş.