Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığını geliştirmek ve anne-bebek ölümlerini önlemek amacıyla sağlık personeline yönelik önemli bir eğitim programını daha tamamladı.
Türkiye genelinde uygulanan “Üreme Sağlığı Eğitim Programı”, Karabük’te beş modüllük kapsamlı bir içerikle gerçekleştirildi.
Eğitim, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Birimi koordinasyonunda yürütüldü. Programda görev alan Üreme Sağlığı İl Eğitimcileri, sağlık çalışanlarına üreme sağlığıyla ilgili temel bilgilerden başlayarak, güncel uygulamalara kadar geniş bir yelpazede eğitimler verdi.
Katılımcılar, kadın sağlığı, gebelik süreci, doğum öncesi ve sonrası hizmetler, aile planlaması gibi konularda bilgilerini tazeledi. Eğitim sürecinin sonunda beş modülü başarıyla tamamlayan sağlık personeline sertifikaları, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından takdim edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerle hem hizmet kalitesini artırmayı hem de üreme sağlığı alanında toplumsal farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, benzer programların devam edeceğini duyurdu.
Adnan
•Burada haber yapılırken öncelikle hastalardan ve refakatçilerden şikayet var denilse idi daha anlamlı ve etkili olurdu.Haber amacına da ulaşırdı.Devlette çalışıp da yemek hizmeti almayan pek çok kamu çalışanı var.Yemeğin denetlenmesi zaten kurum içindeki personeller tarafından yapılmaktadır.O yüzden haber zayıf olmuş.
aslan
•hastanede çalışıyorum ,arada bir yemek yerim…bugün mesela 1 baklava aldım ağzıma 2 saat ipim gevredi…gerçi bedava yiyoruz buna da shukur bedava yiyoruz bedava eyy diğer kamu çalışanları bedava yimek yiyoruz biz …mis gibi boğaz yakan bedava yimek
hamza
•karabükte ne güzel gelişmeler oluyor halan basit şeylerle ugraşıyoruz daha dün ankaralarda doktor bulmak için kalacak misafirhane hısım akrabayı bıktırıyorduk karalarken dikkat etmek lazım bence
yılmaz ünlü
•he hastane tam tedaviye cevap veriyorda ankaraya istila gidemiyoruz. hastanede şikat edebilecemiz kurum yok yönetici yok yaa. hastahakları falan hikaye. öğlenden klan yeme aksamada ver. milet aç kalamamk için yiyor.