İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 09:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir cağ kebabı işletmesi kavanoza koydukları döneri kargo ile Türkiye’nin ve dünyanın her yerine ulaştırıyor.
Yusufeli ilçesinde dededen toruna döner işletmeciliği yapan Akif, Lokman ve Osman Küçük kardeşler, klasik cağ kebabını kavanozun içine koyarak müşterilerine gönderiyor. Toplumsal medyada paylaştıkları görüntülerle dikkat çeken kardeşler, bu prosedür ile ilçelerine gelemeyen cağ kebabı tutkunlarına ulaşıyor. Küçük kardeşler, klâsik yatık odun ateşinde hazırladıkları cağ kebabını, uzun müddet tazeliğini koruyacak biçimde kavanozlara koyarak gönderiyor. Kavanoz kebap, yalnızca kaynayan sıcak su içinde 35 dakika bekletilerek tıpkı yerindeki tazelikte ve sıcaklıkta tüketilmeye hazır hale geliyor.
Kavanozda döner satışı ile ilgili bilgi veren Lokman Küçük, bu yenilikçi prosedürün nasıl ortaya çıktığını anlatarak “Daha evvel az sayıda müşterimize kavanozda kebap gönderiyorduk. Daha sonra bunun nasıl yapıldığını anlatan görüntüler çektik. Bu içerikler toplumsal medyada ilgi görünce işi daha önemli bir boyuta taşımaya karar verdik. Şu anda kavanoz kebabımız Türkiye’nin her yerinde ağır talep görüyor. Kebabımız, kavanozdan çıkarıldıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi.
Cağ kebabının lezzetinin sırrı, doğal yaylalarda otlayan hayvanların eti ve odun ateşinde pişirme tekniğinde gizli olduğunu kaydeden Akif Küçük ise baba-dede mesleğini sürdürüyor olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Küçük “Her sabah birinci işimiz cağ kebabını hazırlamak. Emelimiz, bu eşsiz lezzeti her sofraya ulaştırmak. Lezzetimizin sırrı, bölgemizin doğal ortamında yetişen hayvanların eti ve özel marinasyon tanımımızda kapalı. İşimizi severek yaptığımız için başaramayacağımız bir şey yok” diye konuştu.
Küçük kardeşler, Erzurum’un patentli cağ kebabına rakip olarak Yusufeli’nin bu lezzette argümanlı olduğunu vurguluyor. Kavanoz döner fikri, yalnızca bir satış başarısı değil, birebir vakitte Yusufeli’nin tanıtımı için de değerli bir adım olduğunu belirten Küçük kardeşler, ağır ilgi ve artan talepleri karşılayabilmek için üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Yorumlar

  1. Sefer karakoca

    İstanbuldan Nasıl alacağız site adı

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde düzenlenen panelde turizm konusu tüm taraflarıyla ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi’nde, bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde "Turizme Çok İstikametli Bir Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde ziraî turizmden kırsal kalkınma dayanaklarına, tabiat turizmi uygulamalarından alan kılavuzluğuna kadar pek çok konu başlığı ele alındı.
Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülizar Cengiz’in üstlendiği panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu panel, öğrencilerimiz için hem bilgi hem de ilham kaynağı olacaktır. Bu noktada iştirakçilere teşekkür ediyoruz" dedi.
"Lavanta Tarımı ve Bir Turistik Çekim Gücü Olarak Kullanımı" başlıklı sunumuyla birinci konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, son yıllarda büyük ilgi gören lavanta üretiminin Kastamonu’ya sağladığı katkıları dinleyicilerle paylaştı.
Aydoğdu, lavanta tarımının hem sürdürülebilir hem de çevreci bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, bu üretim biçiminin Kastamonu’nun ekonomik ve turistik kalkınmasında güçlü bir etken olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Aydoğdu’nun ardından söz alan TKDK Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kırsal turizme yönelik sunulan hibe dayanakları hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Kuyulu, Kastamonu Vilayet Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda toplam 495 projeye yaklaşık 24 milyon avro hibe dayanağı sağlandığını belirtti. Bilhassa hayvancılık alanında Kastamonu’ya geniş kapasiteli büyükbaş hayvancılık tesislerinin kazandırıldığını tabir eden Kuyulu, 2024 yılı prestijiyle Turizm İşletme Dokümanlı 15 konaklama tesisi ve 258 oda kapasitesinin oluşturulduğunu, bu sayının gelecek yıllarda da artmasının hedeflendiğini söyledi.
Panelin son oturumunda ise Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara, "Doğa Turizmi Uygulamaları ve Alan Kılavuzluğu" başlıklı sunumunda tabiat temelli turizmin uygulama alanlarına ait değerlendirmelerde bulundu. Kara, Ilgaz Ulusal Parkı’nı tanıtarak, yaz ve kış devirlerinde bölgede gerçekleştirilen turizm aktiviteleri hakkında bilgi verdi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden panel, konuşmacılara plaket takdiminin akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.