blank
Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
08 Kasım, 2024 14:03 tarihinde yayınlandı

CHP Basınla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, Karabük’teki basın mensuplarıyla kahvaltılı bir programda bir araya geldi. Çatı Cafe’de düzenlenen buluşmaya CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Parti Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Kahvaltı sonrasında konuşan CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük’ün demir ve çelik sanayisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgularken, basın mensuplarıyla bir araya gelmenin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirtti.

Yavuz, “Bugün 8 Kasım; Karabük halkının yıllar önce Kardemir’in geleceği için sergilediği dayanışmayı anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Karabük halkının yanında olma ve onlarla birlikte mücadele etme kararlılığındayız. İki gün sonra, 10 Kasım’da, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anacağız. Bu zor zamanlarda, tüm halkımızla birlikte dayanışma içinde olmayı hedefliyoruz” dedi. CHP İl Başkanı Vedat Yaşar ise 8 Kasım’ın Karabük için taşıdığı tarihi anlamı vurgulayarak bugünün, geleceğe yönelik önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Yaşar, “Merkez İlçe Başkanımız Ali Yavuz’a bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Ayrıca, 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere, saat 08:55’te Valilik Önü’nde düzenlenecek törene tüm Karabüklüleri davet ediyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:32 tarihinde yayınlandı

Zonguldak’ta 2024’te toplam 336 kütüphane hizmet verdi

Zonguldak’ta TÜİK datalarına nazaran örgün ve yaygın eğitim kurumlarına ilişkin 327 kütüphane ile birlikte 9 halk kütüphanesi bulunuyor. Böylelikle kentteki toplam kütüphane sayısı 336’ya ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda 2023/24 öğretim yılı bilgilerine nazaran Zonguldak’ta toplam 327 okul kütüphanesi yer aldı. Bunların 300’ü standart kütüphane, 27’si ise Z kütüphane olarak sınıflandırıldı.
Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 399 bin 539’a ulaştı. Bu kitapların 388 bin 578’i resmi okullarda bulunuyor. Ayrıyeten vadeli yayın sayısı 2 bin 555, CD sayısı 684, DVD sayısı 410 olarak kaydedildi. Okullarda 1.816 afiş atlas, 106 bilgisayar, 56 etkileşimli tahta, 27 satranç masası ve 116 zeka oyunu malzemesi yer aldı.
Zonguldak’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 9 halk kütüphanesi 2024 yılında 111 bin 693 kişi tarafından kullanıldı. Kayıtlı üye sayısı 51 bin 820 olurken, yıl boyunca 65 bin 440 malzeme ödünç verildi.
Halk kütüphanelerindeki kitap sayısı 199 bin 52 olarak açıklandı. Kitapların bahislerine nazaran dağılımında en yüksek sayı 103 bin 650 ile "Edebiyat ve retorik" alanında oldu. Toplumsal bilimler alanındaki kitap sayısı 37 bin 158, coğrafya ve tarih kitapları 17 bin 209, din kitapları ise 11 bin 600 olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin