Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşen Musk’tan Çılgın Proje

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşen Musk’tan Çılgın Proje

Yayın: 25.09.2023 10:10 |Güncelleme: 27.12.2023 16:37
Paylaş:
A+ A-

Elon Musk, Tesla’nın ‘Optimus’ robotunun son halini paylaştı.

İnsansı robot Tesla Optimus için yeni bir video daha paylaşıldı. Robot çok daha yetenekli hale gelmiş durumda.

Tesla Bot ya da Tesla Optimus insansı robot modeli üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Firma tarafından robot için paylaşılan sayfanın altında izleyebileceğiniz en son video, robotun geldiği son aşamayı gözler önüne serdi ve bu aşama oldukça dikkat çekti. Videoda aktarıldığı ve gösterildiği kadarıyla artık ayaklarını ve ellerini kendi başına kalibre edebilen Optimus, yerleşik kamera ile ellerinin konumunu hassas şekilde belirliyor ve bu sayede belirli objeleri bir noktadan kaldırıp başka yere koyma konusunda çok iyi çalışıyor. Entegre çalışan bir yapay zeka altyapısı bulunan ve böylece harici bulut ağına ihtiyaç duymadan önüne çıkan objeleri örneğin rengine göre ayırabilen robot, değişen şartlara da etkili şekilde uyum sağlayabiliyor. Yani “dinamik” bir yapısı bulunan Optimus, çeşitli düzenlemeleri de kendi başına düşünerek gerçekleştirebiliyor. Dengesi son aşamada oldukça iyi hale getirilen robot, artık tek ayağı üzerinde durabiliyor ve bu konumda tüm vücudunu hareket ettirebiliyor. Daha önce robotun tekrar eden sıkıcı ve tehlikeli görevleri yerine getirmesi için tasarlandığını belirten Tesla CEO’su Elon Musk, Optimus’un ağır objeleri taşıyabildiğini ve bu konuda devamlı olarak güçleneceğini aktarmıştı. (Halil Kızılyer)

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü’nden Unutulmaz Bir Viyolonsel Dinletisi

Yayın: 21.05.2024 14:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Bilge Beyza Bircan ile Viyolonsel Dinletisi” etkinliği, 22 Mayıs’ta fakültenin küçük salonunda gerçekleşecek.

Saat 18.00’de başlayacak olan dinletide, piyano ve viyolonselde Bilge Beyza Bircan’a Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur eşlik edecek. Etkinlikte, J.B. Breval, A. Vivaldi, P.I. Tchaikovsky, C. Saint Saens, Şinasi Çilden gibi önemli bestecilerin eserleri icra edilecek. Müzikseverlerin katılımıyla gerçekleşecek olan dinleti, sanatseverlere unutulmaz bir müzik deneyimi sunmayı amaçlıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)