Fransız İki Dost Safranbolu’yu “Türkçe” Konuşarak Gezdi

Fransız İki Dost Safranbolu’yu “Türkçe” Konuşarak Gezdi

Yayın: 31.10.2023 16:30 |Güncelleme: 27.12.2023 16:39
Paylaş:
A+ A-

İki Fransa vatandaşı meslektaş, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve Türkçelerini geliştirmek için gezmeye başladı. Ankara’da bir süre kalan biri İngilizce diğeri Almanca öğretmeni olan iki dost Türkçe öğrendi ve haftaya Rusya’ya giderek orada da Rusça öğreneceklerini kaydetti. Hangi dili öğrenmek istiyorlarsa o ülkeye gidiyorlar ve öğretmenlik yapıyorlar.

Safranbolu’yu Çok Sevdiler

Safranbolu’yu birkaç günlüğüne gezmeye gelen iki öğretmen turist, Safranbolu’nun tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinden etkilendiklerini belirtti. Hem geziyorlar hem de Türkçe öğrenmeye devam eden iki yabancı dil öğretmeni, Safranbolu’yu çok sevdiklerini dile getirdiler.

Fransız turistlerin biri olan Nathalie, “Safranbolu’yu bir süredir duyuyordum ve ziyaret etme fırsatı bulmak harika oldu. Bu yer gerçekten büyüleyici. Tarihi evler, dar sokaklar ve geleneksel mimari gerçekten etkileyici” dedi.

Diğer turist Sabrina ise, “Buradaki atmosfer gerçekten eşsiz. Kendimizi zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissediyoruz. Safranbolu, Türk kültürünü ve mirasını dikkate değer bir şekilde yansıtıyor” şeklinde konuştu.

Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasıyla tanınan Osmanlı dönemine ait yapılarıyla turistlerin dikkatini çekiyor. Tarihi evler, camiler, hamamlar ve çarşılar, turistlerin büyülenmesini sağlayan başlıca cazibe merkezi oldu. Fransız ziyaretçiler, ayrıca Safranbolu’nun ünlü safranını yemeklerde denemek istediklerini belirtti.

Hem Öğreniyorlar Hem Öğretiyorlar

Safranbolu’da geçirdikleri zaman boyunca turistler, geleneksel kahvehanelerde oturup çaylarını yudumladılar, el yapımı hediyelik eşyalar satın aldılar ve yerel halkla etkileşimde bulundular. Türk misafirperverliğinden etkilendiklerini belirten Nathalie, “Buradaki insanlar çok dostça ve yardımsever. Gerçekten hoş bir deneyim yaşıyoruz. Türkçe aslında öğrenilmesi zor bir dil ama sürekli Türkçe konuşmaya çalışıyoruz. Biz Ankara’da İngilizce ve Almanca öğretirken, Türkçe öğrendik. Rusça öğrenmek için haftaya da Moskova’ya gideceğiz. Böylece 6. yabancı dili de öğrenmiş olacağız” dedi.

İki Fransız dost, Safranbolu’da geçirdikleri zamandan sonra Türk kültürüne ve tarihine olan ilgilerinin daha da arttığını söyledi. Türkçeyi iyi derecede öğrenen iki Fransız öğretmen, Rusya’ya gideceklerini kaydetti. Onların ziyaretleri, Safranbolu’nun değerini uluslararası arenada daha da yükseltmeye yardımcı olacak ve bu güzel şehri daha fazla turistin ziyaret etmesine teşvik edecek. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dr. Özlem Baykal, Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığına Atandı

Yayın: 29.06.2024 13:09
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Özlem Baykal getirildi. Dr. Baykal, 1983 yılında İstanbul/Bakırköy’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Baykal, 2013 yılında aynı üniversitede iç hastalıkları ihtisasını tamamladı.

Dr. Özlem Baykal, 2013-2022 yılları arasında Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 2022-2024 yılları arasında ise Safranbolu Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Dr. Baykal, İngilizce bilmektedir.

Yeni görevi için tebrik edilen Dr. Baykal, sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve hastaların memnuniyeti için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.