Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
27 Ocak, 2023 13:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hak, hukuk, adalet için bu seçim son seçimimiz!

blank  CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, İl yöneticileri Satı Acar ve Celal Dörttepe’nin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Yaşar, "Önemli bir dönemeçteyiz. Önümüzde 3-4 ayımız var. Seçime gidiyoruz. Bu seçim ülkemizin huzura, hak, hukuk ve adalete, özgürlüklere kavuşması için bizce son seçimimiz" dedi. Partisinin İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Yaşar, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır'ın milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini hatırlattı. Partisinin yönetim kurulu üyelerinin görevi kendisine verdiklerini belirterek, görevi yapmak için elinden gayreti göstereceğini söyledi. blankCHP Karabük İl Başkanı Yaşar, toplantıda şunları kaydetti; "Önemli bir dönemeçteyiz. Önümüzde 3-4 ayımız var. Seçime gidiyoruz. Bu seçim ülkemizin huzura, hak, hukuk ve adalete, özgürlüklere kavuşması için bizce son seçimimiz. Ülke olarak son şansımız. Kısaca köprüden önceki son çıkış. Tüm vatansever halkımız bunu böyle değerlendirdiği inancındayım. Biz CHP ve ittifak ortakları olarak gümbür gümbür geliyoruz. Biz halkız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. İttifak ortaklarımızla birlikte tek adam rejimine son vereceğiz. Demokrasiye geçeceğiz."blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. kargalar gülüyor

    muhalefet amacı ıktıdar olmak değilki ,koltugunda rahat oturmak,ülke ekonomı çokmüş enkazı devralacaklar..

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Giresun’da atipik kanser vakalarında artış

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Şevket Zorlu, kentteki kanser olaylarının Türkiye ortalamasından farklılık gösterdiğini, bu durumun en önemli nedenleri ortasında Giresun’un yaş ortalamasının yüksek olması ve 1986 yılında meydana gelen Çernobil nükleer felaketinin uzun devirli çevresel tesirleri olabileceğini söyledi.

Giresun’da atipik kanser hadise profili dikkat çekiyor
Dr. Güçlü, Giresun’da kanserin tipik seyirlerinden saparak alışılmadık biçimde metastaz yaptığına dikkat çekerek, "Giresun’daki kanser olayları Türkiye ortalamasına kıyasla kimi farklılıklar gösteriyor. Bölgede yaş ortalamasının yüksek olması ve geçmişte yaşanan Çernobil nükleer kazasının olası tesirlerinin, bu farklılıkların nedeni olabilir. Giresun’da kanser klasik seyirlerinden saparak daha atipik dağılım ve metastaz örnekleri gösterdiği tespit edildi. Olağanda prostat sağlı hastalarda görülen sekonder metastaz ihtimali yüzde 1-2 civarındayken bu Giresun’da çok daha fazla. Mesela kanserlerin metastat oranları ya da metastatik kanserlerin atipik dağılımları da burada çok fazla yer tutmakta. Yani Giresun’da olağan popülasyona nazaran biraz daha farklı hadiseler var diyebilirim. Kanserli hücrelerin çıkma oranının yüksekliğinden fazla kanserlerin davranış halleri olağan popülasyonlara nazaran biraz daha farklılık gösterebiliyor. Örneğin, kimi göğüs kanseri hastalarında az görülen böbreküstü bezi metastazları ya da bir hastada tıpkı anda hem akciğer hem böbrek kaynaklı tümörlere rastlanması üzere olaylar kaydedildi. Birtakım metastatik yayılımlar bölgede daha sık görülüyor. Ayrıyeten kimi hastalarda tıpkı anda birden fazla organı etkileyen primer tümörler tespit edildi" dedi.

PET-CT ünitesi erken teşhiste hayati rol oynuyor
Giresun’da 5 ayda 750 kanser evreleme taraması yapıldığını da söz eden Dr. Zorlu, "19 Aralık prestijiyle hizmet vermeye başlayan PET-CT (Pozitron Emisyon Tomografisi - Bilgisayarlı Tomografi) ünitesinde, son 5 ayda yaklaşık 750 hastaya ileri görüntüleme hizmeti sunuldu. PET-CT, kanser hastalarında hastalığın evrelenmesi, tedaviye cevabın izlenmesi ve nükslerin belirlenmesinde aktif bir biçimde kullanılmakta. Görüntüleme öncesi hastalara düşük dozda radyoaktif glikoz enjekte edilmekte, bu sayede metabolik olarak etkin kanser hücreleri tespit edilebilmektedir" diye konuştu.

Radyoterapi ünitesi 250 hastaya umut oldu
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Özüm Büke Atasoy ise, hastanede hizmet veren radyoterapi ünitesinde ileri teknolojiyle donatılmış bir lineer akseleratör aygıtı ve bir bilgisayarlı tomografi (BT) simülasyon aygıtı bulunduğunu belirterek, "Şu ana dek 250’den fazla hastaya tedavi uygulanan ünitede, günlük ortalama 40-45 hasta radyoterapi almaktadır. Tedavilerde yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT) ve volümetrik modülasyonlu ark terapisi (VMAT) üzere hassas doz dağılımı sağlayan formüller tercih edilmektedir. Bu sayede hem tümör hedeflemesi artırılmakta hem de etraf sağlıklı dokular korunmaktadır" halinde konuştu.

Yerel hizmet altyapısı hasta konforunu artırdı
Hastane Başhekimi Prof.Dr. Atilla Çıtlak, onkolojik görüntüleme ve tedavi altyapısının Giresun’da kurulmasıyla birlikte hastaların diğer vilayetlere sevk edilme gereksiniminin ortadan kalktığını vurgulayarak, "Kanserli bir hastanın durumunu göz önüne alarak, evvelce Ordu yahut Trabzon’a gitmek zorunda kalan hastalar, artık teşhisten tedaviye kadar tüm süreçleri lokal olarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayabilmektedir. Bilhassa ağır kanser olayların tespit edildiği kanser hastaların tedavi erişilebilirliğini değerli ölçüde artırdı" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.