Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Ocak, 2018 22:03 tarihinde yayınlandı
0

Halep Türkmenleri İçin Yardımlar Sürüyor

Safranbolu Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmeleri için kurulan ve hizmetlerini SAKEM ‘’Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi’’ bünyesinde sürdüren Hayır Çarşı yılın ilk büyük yardımını yola çıkardı.

Hayır Çarşısı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri kapsamında çeşitli projelerde yer almaya devam ediyor.

Pek çok kişi evinde bulunan eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı arzuluyor. Elinde fazla eşyası olan vatandaşlardan alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan, ‘’Giyecek, ev eşyası, özellikle çocuklar için mama gibi’’ ürünler Hayır Çarşısında, temizlenip paketlenerek hazır hale getiriliyor.

İhtiyaç sahiplerini incitmeden yardım alabilecekleri, yardımseverlerin de gönül rahatlığıyla yardımlarını teslim ettikleri ürünler, Hayır Çarşısı vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

“ Veren Elle Alan Eli Buluşturmak “ sloganı ile savaş mağduru Suriye’nin Halep şehrine ve Halep’in güneyindeki Bayır Bucak Türkmenlerine kadar yardım ulaştırılıyor.

Bu kapsamda 2013 yılından bu yana 21 tır yardım Halep şehrine ve Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Bu yılın ilk yardım tırı Yağmur Derneği, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve yardım sever vatandaşların katkılarıyla,‘’ Çeşitli konfeksiyon ürünleri, her türlü gıda, 1 ton helva 400 koli kıyafet’’ ile yardım tırı yola çıktı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, insanlığın en önemli işlerinden birinin yardımlaşma olduğunu söyleyerek herkesin yardımlaştığı yerde işlerin yarım kalmayacağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Haziran, 2026 12:43 tarihinde yayınlandı
0 0

Özgür Özel: “Kılıçdaroğlu’nun o sözlerinden sonra uyuyamadım”

CHP’de yaşanan liderlik tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkanlığı görevinden mutlak butlan kararı sonrası ayrılan Özgür Özel, Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Gazeteci Timur Soykan’ın programına konuk olan Özel, Kılıçdaroğlu’nun “Osmanlı coğrafyası” vurgusunun kendisini derinden rahatsız ettiğini belirterek, “O açıklamadan sonra uyku uyuyamadım, uykum kaçtı” dedi.

CHP’deki mutlak butlan süreci, parti içi tartışmalar ve olası yeni parti senaryolarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, siyasette yeni bir yol haritası izlenebileceğinin sinyalini verdi. Özel, “Son çaba da boşa çıkarılırsa, ben ne taraftan yürüyeyim diye millete soracağım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Osmanlı’nın topraklarına bakın. Türkiye o coğrafyaya gitmek, o coğrafyada kendi kişiliğini geliştirmek zorundadır. Küçülerek değil, büyüyerek gitmek zorundayız. Osmanlı coğrafyasında Türkiye olmalı” sözlerini eleştiren Özel, bu yaklaşımın CHP’nin temel siyasi çizgisiyle bağdaşmadığını savundu.

Yaşadığı en zorlu süreçlerde dahi sakinliğini koruduğunu anlatan Özel, “Butlan geliyor dediler, yattım uyudum. Butlan kararı çıktı, yattım uyudum. Partiye saldıracaklar dediler, uyudum. Polis zoruyla çıkarıldık, uyudum. Dolu altında yürüdüm, miting yaptım, yine uyudum. Saldırıya uğradım, o gece de uyudum” dedi.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından ilk kez ciddi şekilde etkilendiğini ifade eden Özel, “Cumhur İttifakı’nın sahiplendiği bazı söylemlere yakın duran, ‘o köşeyi de biz doldurabiliriz’ anlayışını hissettiren bu yaklaşım beni rahatsız etti. O gece uyku uyuyamadım” diye konuştu.

Özel’in açıklamaları, CHP’de liderlik ve ideolojik yön tartışmalarının önümüzdeki dönemde daha da derinleşebileceği şeklinde yorumlandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin