Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
31 Ekim, 2024 16:21 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Merkezdeki Trafik Keşmekeşi Artıyor

Karabük’ün kent merkezindeki araç ve yaya yollarının düzensizliği halkın serzenişine sebep oluyor. Özellikle postane kavşağında her geçen gün artan trafik yoğunluğu, sürücüleri ve yayaları zor durumda bırakıyor. İş giriş ve çıkış saatlerinde zirveye ulaşan trafik sıkışıklığı, vatandaşların gündelik yaşamını olumsuz etkiliyor.

Sürücüler, bu kavşağın dar yapısı ve yol kenarındaki park halinde bırakılan araçlardan dolayı yoğunluk yaşandığını belirtirken, pek çok vatandaş ise bu sorunun çözülmesi için acil aksiyon alınmasını talep ediyor. Özellikle iş saatlerinde, kavşağın etrafında park eden araçlar trafiği daha da olumsuz etkiliyor, acil durumlarda ulaşım konusunda sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Kavşağın etrafında araç park eden sürücüler, zaman zaman dikkatsizlik ve yetersiz düzenlemeler nedeniyle kazalara sebebiyet veriyor.

Trafikte Sıfır Önlem!

Yerel işletmelere ürün taşıyan araçların yanı sıra gelişigüzel araç çekip bırakanların sayısı da artıyor, özellikle yaya trafik güvenliğini riske atarak, bölgede yaşayanların endişelerini artırıyor.

Yerel yönetim ve trafikten sorumlu yetkililerin, sorunla ilgili olarak çözüm yolu aramalarını talep eden vatandaşlar, park halinde duran araçları uyardıklarını yine de durumun değişmediğini dile getirmeleri dikkat çekiyor. Bazı sürücüler, yetersiz park alanı ve düzenlemelerin eksikliği nedeniyle yol kenarlarını mecburen kullandıklarını ifade ediyor. Yol kenarlarına daha önceden alınan park ücreti ise artık alınmıyor. Yoğunluğun bir sebebi de bu olarak kaydediliyor.

Konuya ilişkin vatandaşlarla iş birliği yaparak, kalıcı çözümler üzerine fikir alışverişinde bulunmaları bekleniyor. Çözüm önerileri arasında; bölgeye daha fazla park yeri kazandırmak, trafik akışını düzenlemek ve park eden araç sahiplerine gerekli uyarıların yapılması bulunuyor.

Kavşaktaki trafik sıkıntısının çözülmesi, hem Karabük’teki trafiğin rahatlamasına hem de bölge halkının yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olacak. Yetkililer, konunun önemine dikkat çekerken, vatandaşları da duyarlı olmaya ve trafik kurallarına uymaya davet ediyor. Bu konudaki gelişmeler yakından takip edilecek.

Karabük’te Araçlar Öncelik Bekliyor!

Karabük’te uygulanan “Yaya Önceliği” projesinin hedefleri, şehirdeki sürücüler ve yayalar arasında bir tartışma ortamı doğuruyor. Karabük’teki vatandaşlar, artan benzin fiyatlarının etkisiyle sürücülerin, yaya geçitlerinde yayaların artık araçlara öncelik vermesi gerektiğini dile getiriyor.

Son günlerde yapılan gözlemler, yayaların trafikte ne kadar zorlandığını ve yaşanan trafik kazaların artışını gösteriyor. Şehir merkezinde, özellikle trafiğin yoğun olduğu alanlarda yayaların güvenli geçişleri sık sık ihlal ediliyor. Sürücüler ise, artan yakıt maliyetlerinden doğan bir hak olduğunu ifade ediyor.

Yayaların, özellikle okul saatlerinde ve kalabalık caddelerde geçiş yapmakta zorlandığı belirtilirken, bu durum kamuoyunda farkındalığın artırılması gerektiği yönünde çağrılar yapıyor. Birçok vatandaş, “Artık sürücülerin yayalara öncelik vermesi, hem bizim hem de araç sahipleri için daha güvenli bir trafik düzeni sağlayacaktır” şeklinde görüş belirtti.

Yetkililer ise, “Yaya Önceliği” projesinin başarıyla uygulanabilmesi için hem sürücülerin hem de yayaların trafik kurallarına uyması gerektiğine dikkat çekiyor. Karabük’te yaşanan bu durum, başka illere de örnek teşkil edebilirken, şehirde daha güvenli bir trafik ortamının sağlanması için vatandaşlardan gelen önerilerin dikkate alınması gerekiyor.

Karabük’te araçlara öncelik verilmesi vurgusu dikkat çekerken, kavşakta sinyalizasyon gibi can güvenliğine yönelik farkındalık çalışmaları da gündeme gelmeyi bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Emin Şahin

    Yolda hatalı parkların çekici ile kaldırılması ve park yasağı olan yerlere trafik memuru müdahale etmesi yoğun saatlerde muhakkak acil akış koridoru oluşturmalı ambulans ve toplu taşıma araçları için ayrıca otobüs durakları park yeri olmaktan çıkarılmalı

Yeni yorumlara kapalı.

İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Emin Şahin

    Yolda hatalı parkların çekici ile kaldırılması ve park yasağı olan yerlere trafik memuru müdahale etmesi yoğun saatlerde muhakkak acil akış koridoru oluşturmalı ambulans ve toplu taşıma araçları için ayrıca otobüs durakları park yeri olmaktan çıkarılmalı

Yeni yorumlara kapalı.