Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (Karabük TSO), Howden Sigorta ve Reasürans Brokerliği AŞ. ile iş birliği yaparak "Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı" düzenleyecek. Toplantı, 22 Ocak Çarşamba günü saat 14:00'te Karabük TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Alacak sigortası hakkında bilgi almak isteyen tüm iş insanları ve sektör temsilcilerinin davet edildiği toplantıda, alacak sigortasının önemi, faydaları ve uygulama süreçleri hakkında detaylı bilgiler sunulacak. Katılımcılar, uzmanlara sorularını sorma fırsatı bulacak ve alacak sigortasıyla ilgili merak ettikleri konularda bilgilendirilecekler.
Karabük TSO, bu tür etkinliklerle üyelerinin ve yerel işletmelerin finansal risklerini azaltmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Toplantıya katılım ücretsiz olacak, ancak yer sınırlı olduğu için önceden kayıt yaptırılması öneriliyor.
Detaylı bilgi ve kayıt için Karabük TSO ile iletişime geçebilirsiniz.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bir müddettir faaliyet gösteren Çamlıhemşin Kayaklı Koşu ve Biatlon Ekibi tabiat olağanüstüsü Ayder Yaylası’nda olimpiyatlara hazırlanıyor.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yeryüzü cenneti olarak isimlendirilen Ayder Yaylası, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler, kış aylarında ise renkli şenlikleriyle daima gündeme geliyordu. Tabiat mükemmeli yayla bu defa yüzde 90’ı Çamlıhemşinli gençlerden ve çocuklardan oluşan Kayaklı Koşu ve Biatlon grubu ile gündeme geliyor.
4 yılda ilçeye toplamda 357 madalya kazandıran atletler, eşsiz doğasıyla meşhur Ayder Yaylası’nda olimpiyatlara hazırlanıyor. Yıllar evvel birinci adımlar attığında kuralların aksiliğinden kelam eden sportmenler, gün geçtikçe koşulların daha uygun bir hal aldığını, o nedenle artık muvaffakiyetin kaçınılmaz olduğunu lisana getirirken ilçe protokolü alınan muvaffakiyetler nedeniyle ekipten gururla bahsediyor.
Çamlıhemşin Kayaklı Koşu ve Biatlon Kulübü Antrenörlerinden Bekir Şenkaya, atletlerin büyük bir çoğunluğunun Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine nüfusuna kayıtlı olduğuna, hepsinin özverili bir formda çalıştığına ve amaçlarının olimpiyat olduğuna dikkat çekerek "Çalışmalarımız çok yeterli gidiyor. A,B ve C ekip olmak üzere toplamda 60 atletimiz var. Şuanda Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde de 4 tanesi kayaklı koşu, 4 tanesi biatlon branşında olmak üzere 8 atletimiz var. Gürcistan’ın Bakuriani kentinde yapılacak olan yarışlara Türkiye genelinden 4 sportmen katılacak ve 2’si Rize’den katılacak. Buradaki sportmenlerin yüzde 90’ı Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden. Yalnızca yüzde 10’luk kısmı Niğde’den ve onlar da atletlerimize ağabeylik, ablalık yapıyorlar. Atletlerimize eğitimlerde yardım ediyorlar. Atletimiz Havva Işık Eskikan Norveç’e gitti, orada kampta. Şu an Türkiye’nin en düzgün atleti ve Çamlıhemşin’den çıkmış bir sporcumuz" dedi.
Okulda yapılan seçmelerden seçilerek spora başladığını tabir eden 14 yaşındaki Nergis Durmuş, "Sabah geliyoruz ve kayak gruplarımızı alıyoruz. Evvel ısınma hareketleriyle başlayan idmana kayarak devam ediyoruz. Evvelce parkurumuzu kendi imkanlarımız ile açıyorduk fakat artık snowtracklarımız var. Onlarla hallediyoruz" sözlerini kullandı.
14 yaşındaki Berat Çolak da imkandan çok çalışmanın değerli olduğuna vurgu yaparak, "Kayaklı koşu çok hoş. Evvelden imkanlarımız bu kadar âlâ değildi lakin imkanlar kötüyken de şampiyon olmuştum. İmkanlarda değerli ancak birazda çalışmaya bakıyor. Malzemen ne kadar yeterli olursa olsun birazda senin çalışmana bağlı" diye konuştu.
13 yaşındaki atlet Zeliş Sazkaya ise, "Her gün idman için Ayder Yaylası’na geliyoruz. Bazen parkur, bazen patenle kayak çalışıyoruz. Parkurumuz hoş, bizim için kâfi. Ben geçen yıl başladım. Hakkari ve Erzurum’da düzenlenen müsabakalara katıldım. Elemeleri geçtim. Artık Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorum. Maksadım birincilik. Çalışarak oluyor ve bende çalışacağım" formunda konuştu.
Efe Kesici: "Hedefim bayrağımızı dalgalandırmak"
Turizm cenneti olan Ayder Yaylası’nın ilerleyen yıllarda kış sporlarında da bir sportmen fabrikası olacağını lisana getiren 16 yaşındaki Efe Kesici, "Hedefim 2 yıl sonra yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Şenliği (EYOF) yarışında bulunmak ve bayrağımızı dalgalandırmak. Şampiyonluk bekliyorum, inşallah. Haftanın her günü çalışmak için Ayder Yaylası’na geliyoruz. Çok çalışıyoruz. İnşallah Türkiye’mizi en uygun biçimde temsil edeceğiz. 7 yıldır bu sporu yapıyorum. 7 yıl evvel burada ayakkabıyı bile güç buluyorduk lakin şuan imkanlar çok hoş. Burası tabiat cenneti esasen, bundan sonraki süreçte de sportmen fabrikası olacak" dedi.
Böyük: "Kayaklı koşu sabrın ve tabiat ile bütünleşmenin en kıymetli örneklerinden bir tanesidir"
Kayaklı koşunun sportif özellikleri ile Kaçkar Dağları’nın eşsiz tabiatı birleştiğinde muvaffakiyetin kaçınılmaz olduğunu lisana getiren Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, "Bu ekibimiz yalnızca vilayetimizin, ilçemizin değil ülkemizin yükselen pahaları olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Çamlıhemşin yalnızca doğal güzellikleriyle bir turizm merkezi değildir. Sporun, dayanıklılığın ruhunu taşıyan bir coğrafyadır. Kayaklı koşuda yalnızca başına yalnız bir spor değildir. Kayaklı koşu birebir vakitte sabrın ve tabiat ile bütünleşmenin en büyük, en kıymetli örneklerinden bir adedidir. Bu Kaçkar Dağları’nın eteklerinde, karla kaplı vadilerinde, o süper havada idman yapan, kendini geliştiren, ülkemizde memleketler arası alanda kıymetli muvaffakiyetler elde eden atletlerimiz bu coğrafyada idman yaptıkları, bu coğrafyada yaşadıkları ve bu coğrafyada bu fırsatları yakaladıkları için bence çok şanslılar. Bu yüzden hem Çamlıhemşin tabiatını hem de kayaklı şartın hangi özelliklere sahip olduğunu kısaca bahsetmiş olduk. Bu ikisi bütünleştiğinde bu muvaffakiyetin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden tüm öğrencilerimizi tüm kardeşlerimi yürekten kutluyorum" sözlerini kullandı.
Altun: "4 yılda Çamlıhemşin ilçemize 357 madalya kazandırdılar"
4 yıl evvel kurulan ve 4 yılda Çamlıhemşin ilçesine madalya üzerine madalya getiren bir kulübe sahip oldukları için keyifli olduklarını tabir eden Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, "Burada çok kıymetli işlere imza atan devasa bir takım var. Buradaki bizim yavrularımız var. 4 yıl evvel bu kulübün kurulumuna emek veren önceki dönem Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Engin hocama, diğer hocalarıma ve en değerli teşekkür de velilere etmek istiyorum. Çocuklarını nitekim imtiyazlı bir formda bu spor kısmına verdiklerinden ötürü bu kışta, soğukta, karda onların çabalarına şahit olduklarından ötürü onlara teşekkür ediyorum. 4 yıl boyunca 357 tane madalyayı bize getirdiler, Rizemize, Çamlıhemşin ilçemize 357 madalya kazandırdılar. Ardından bir Türkiye ikinciliği kazandırdılar. Şu anda maksatları Türkiye birinciliği ve şu anda olimpiyatlarda yarışacak 2 tane de atletimiz var" dedi.
Albardak: "Coğrafyanın çocuklarımızın üzerinde Allah vergisi bir yeteneği var"
Coğrafya nedeniyle atletlerde doğal bir yetenek olduğuna dikkat çeken Çamlıhemşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Albardak, "2018 yılında başladığımız maratonumuzda şu an olimpiyatları konuşuyoruz. Türkiye birinciliklerinden çok olimpiyatlarda göstereceğimiz ülkemizi, bayrağımızı dalgalandıracağımız günleri konuşuyoruz. Burada Kuzey’in çocukları diye isimlendiriyoruz biz çocuklarımızı. Çok yetenekli çocuklarımız var. Bizim de üzerimizdeki vebal şudur ki; bu kadar yetenekli çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıp, dünyaya bir formda ulaştırmanın sıkıntısındayız. Bunun büyük bir kısmını başardık. Gelecek devirde artık İnşallah Şubat ayında 2 tane atletimiz yarışlara gidiyor. Nasip olursa inşallah bayrağımızı orada dalgalandıracak. Atletlerimiz hakikaten çok yetenekli. Coğrafyanın çocuklarımızın üzerinde Allah vergisi bir yeteneği var. Biz bu yetenekleri bu türlü kayaklı koşu ve biatlon üzere çok spesifik bir sporda burada icraya çalışıyoruz. Karın olduğu her yerde idmanı yapılabilen tek spor. Çocuklarımız Üste yanlışsız da kaybediyorlar, sağa, sola da kaybediyorlar, üstten aşağıya da kayıyorlar. Kuzey disiplinin en büyük avantajı bu" halinde konuştu.