Karabüklü Öğretmen Kazakistan’da Gündem Oldu

Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Ocak, 2016 10:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Uzun yıllar Karabük'te öğretmenlik yapan ve son 7 yıldan bu yana Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde Tesisat ve Doğalgaz öğretmeni olan Satılmış Çayır, kendi yaptığı güneş enerjili aracı ile Kazakistan’da gündem oldu. Üniversite ana binaları ve lojmanlarının da güneş enerjisi ile ısıtılmasında ve sıcak su temininde projeler gerçekleştiren Çayır, hem Kazak yetkililerin hem de üniversite yönetiminin ilgisini çekti. Tamamen üniversitenin atölyelerine kendi el emeği ile yaptığı güneş enerjili otomobilin patentini alan Satılmış Çayır’ın otomobili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dikkatini çekmiş, Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken gerçekleştirdiği Kazakistan gezisinde otomobilin direksiyonuna geçerek deneme sürüşü gerçekleştirmişti. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerinde de görev alan Satılmış Çayır, özürlüler için güneş enerjili araçlar üretti. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış üniversitenin gönül köprüsü kurduğunu gelişmesi için kendilerinin ve üniversitede görev yapan görevlilerin büyük bir şevkle çalıştığını kaydetti. Öğretim görevlisi Satılmış Çayır kendisine gösterilen güven ve destekten dolayı üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış’a teşekkür ederek, yeni bir çalışmasının da Mart ayında tanıtılacağını ifade etti.

KBÜ Mezunu Keyyali: “Türkiye ile ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz”

blank
blank
Anadolu Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 11:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden mezun Denizcilik Yönetim Müdürü Abdülcevad Keyyali de Suriye'de çok başarılı iş insanları olmasına karşın denizciliğin 2011 öncesinde de çok gelişmiş olmadığını kaydetti.

Ekonomik baskı ve yaptırımlar nedeniyle iş insanlarının göç etmek zorunda kaldığını söyleyen Keyyali, "Suriyeli gemi sahipleri ticaret yaparken başka ülkelerin bayraklarını kullanıyor. Suriye bayrağını kullanmazlar ve bu bayrakla sulara girmezler. Bu yüzden Suriye devleti ve halkı zarar görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Keyyali, yaptırımların kalkması halinde sektörün durumunun daha iyi olacağını ve çalışma fırsatlarının artacağını dile getirdi.

Yakın zamanda Türkiye ile işbirliği konusunda çalışmaya başlayacaklarını belirten Keyyali, "Türkiye'nin denizcilik alanında çok büyük ve eskiye dayalı tecrübesi var. Bunlardan faydalanmak ve Türkiye ile ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Suriye ile Türkiye ve Lübnan arasında deniz yetki alanları belirlemek için çalışmaların olacağını aktaran Keyyali, "Ambargo konusunda çalışmalar olacak. Esed rejimi artık yok. Uygulanan ambargolar Suriye'de ve yakın ülkelerdeki Suriye vatandaşlarını etkiliyor. Ambargo sürdüğü müddetçe ekonomik hayat iyileşmeyecek." ifadelerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.