Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitler Parkı’nın açılışında konuşan Milletvekili Ali Keskinkılıç, şehirde gerçekleştirilen kapsamlı projeler ve alınan kararlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Keskinkılıç, Özkan Başkan’ın göreve geldiğinden bu yana Karabük’ün kimliğini yeniden inşa etmeye odaklandığını belirterek, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.
Keskinkılıç, “Karabük’ün kuruluşundan beri unutulmuş ve değeri azalmış birçok eseri yeniden hayata döndürdü. Çay Bahçesi, yazlık sinema ve sağlık tesisleri gibi projelerle şehir yaşamına yeni soluklar kazandırıldı. Özkan Başkan, Karabüklü kimliğini yeniden inşa ediyor ve şehrin dokusuna önemli katkılar sağlıyor. Bir şehrin en önemli değeri kendi kimliğidir. Kimliğini kaybeden şehirler asla kalkınamaz. Sevgili Başkanım, şimdi burada bir tane bina var, yan tarafta. Görüyor musunuz o binayı? Eskiler bilir. O bina, Karabük Hastanesi'nin yan tarafındaki bina yani Karabük’ün ilk sağlık ocağı, ilk hastanesidir. İnşallah onu da hayata geçirelim. Karabük’ü Karabük yapan ne varsa hayata geçirelim." diyerek gar binasının restorasyonunun başladığına da işaret etti.
Ayrıca, Karabük’ün uzun yıllardır çözüm bekleyen lojistik merkez, bölgesel teşvikler ve tarımsal destek konularında atılan adımlara da değinen Keskinkılıç, şunları kaydetti: “2025 başında Karabük’te çözüm bekleyen üç büyük mesele çözüldü. Bunlar arasında lojistik merkez projesi, bölgesel teşviklerin genişletilmesi ve kırsal alanların desteklenmesi yer alıyor. Bu gelişmelerle birlikte Karabük, Batı Karadeniz’in merkezi ve yeni yatırım alanlarıyla güçlenen bir şehir haline geliyor.”
Milletvekili Keskinkılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Her hafta yeni açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştiriyoruz. 2025 yılını, Karabük’ün bolluk ve bereket yılı olarak ilan ettik. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek. Karabük’te yeni bir istihdam sahası, yeni bir iş sahası ve Karabük için yeni bir vizyon başlamıştır. Karabük’ü Batı Karadeniz’in kalbi ve merkezi haline getirecek projelerin kararını çıkartmış bulunuyoruz. Karabük, uzun yıllardır ikinci bölge teşviklerinden yararlanıyordu. Ancak çevresindeki vilayetler (Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı) 5. ve 6. bölge teşviklerine sahipti. Bu nedenle yatırım Karabük’e değil, çevre illere gidiyordu. Ne yaptık? En son Sanayi Bakanımızla görüştük. Karabük’ü dört sektörde 6. Bölge teşvik kapsamına aldık. Nedir bu sektörler? Vasıflı çelik, orman ürünleri, makine imalatı ve eklemeli imalat. 2030 Sanayi Sitesi Belgesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Yakında kararname çıkacak ve Karabük, bu dört sektörde 6. bölge teşviklerine kavuşmuş olacak. Bu, Karabük’ün kuruluşundan bu yana konuşulan teşvik meselesidir ve çözülmüş oldu.
Karabük’ün arazisi küçük olduğu için tarımsal desteklerden yararlanmakta zorluk çekiyordu. Bartın, Kastamonu, Çankırı gibi çevre iller Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında destek alıyordu. Ancak Karabük çiftçisi destek alamıyordu. Ne yaptık? Karabük’ü de bu kapsamda kırsal alanlara dahil ettirdik. 100 milyon dolarlık bir kaynağı Karabük çiftçisinin hizmetine sunduk.
Şimdi bakın, bu üç konu Karabük’te uzun yıllardır, hatta 30 yıldır konuşulan konulardı. Bu üç konu 2025 yılı başında çözüldü. Şu an yapacağımız şey; iş için, aş için, gelişme için, kalkınma için konuşmak olacak. Onun için çalışacağız, onun için gayret göstereceğiz. Karabük’ün her köşesini güzelleştireceğiz. Karabük’e hizmet getirmeye devam edeceğiz"