Karabük Valiliği öncülüğünde Karabük İl Özel İdaresi, il genelinde bugünde karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Eflani ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 44 köy yolunun ulaşıma kapandığı, bu yollardan 12’sinin yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi.
Karabük genelinde hafta sonunda toplamda 49 köy yolunun kapandığı, ekiplerin özverili çalışmaları sonucu 14 köy yolunun daha ulaşıma açıldığı belirtildi. En çok kapanan köy yolu Eflani’de olurken, diğer ilçelerde ise kapalı köy yolu bulunmadığı aktarıldı.
Karla mücadele çalışmalarında 5 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 2 beko loder ve 3 pick-up olmak üzere toplam 12 iş makinesi görev aldı. Ekipler özellikle Eflani ilçesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Yetkililer, vatandaşların açılan yolları dikkatli kullanmaları ve acil durumlar dışında zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
