Reklam
Reklam
Okan Şimşek Avatarı
Okan Şimşek tarafından
25 Şubat, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu: 250 Adet Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik önemli bir başarı elde edildi.

Dün il merkezinde yapılan operasyonda, durumundan şüphelenilen İ.K. isimli şahsın üst araması sırasında 250 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Görevliler tarafından yakalanan İ.K. hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi olan “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” ve 191. maddesi olan “Uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Yürütülen işlemlerinin ardından, İ.K. adli mercilere sevk edilerek tutuklandı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, halkı ve özellikle gençleri uyuşturucu madde ve türevlerinin zararlarından korumak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini, bu konuda halkın desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0

CHP’li Belediyelerde İç Denetim Mekanizması İddiası Gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararına ilişkin tartışmaların ardından parti içinde yeniden yapılanma ve kurumsal denetim süreçlerine yönelik yeni bir iddia gündeme geldi.

Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, CHP Genel Merkezi tarafından Türkiye genelindeki CHP’li belediyeleri kapsayacak merkezi bir iç denetim mekanizmasının oluşturulmasının değerlendirildiği öne sürülüyor.

İddialara göre söz konusu sistemin, yalnızca mevcut sorunların tespitine değil, aynı zamanda belediyelerde oluşabilecek risklerin önceden belirlenmesine ve kurumsal işleyişin daha şeffaf hale getirilmesine yönelik düzenli incelemeleri kapsaması planlanıyor.

Denetim yapısında yerel yönetim, kamu yönetimi ve hukuk alanlarında uzman isimlerin görev almasının öngörüldüğü, belediyelerin mali, idari ve kurumsal süreçlerinin belirli periyotlarla incelenmesinin hedeflendiği ifade ediliyor.

Parti kaynaklarına dayandırılan değerlendirmelerde, sistemin temel yaklaşımının “olası risklerin önceden tespit edilerek önleyici tedbirlerin alınması” olduğu belirtiliyor.

Safranbolu Belediyesi de Kapsamda Olabilir

Karabük’te CHP yönetiminde bulunan tek ilçe belediyesi olan Safranbolu’nun da söz konusu denetim sürecine dahil edilebileceği değerlendiriliyor.

Elif Köse başkanlığındaki belediyenin sürece ilişkin olası hazırlıklarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nden konuya ilişkin resmi ve kapsamlı bir açıklama yapılmadığı, kamuoyuna yansıyan bilgilerin büyük ölçüde parti kaynaklarına dayandırılan kulis iddialarından oluştuğu ifade ediliyor.

Söz konusu denetim mekanizmasının kapsamı, uygulama yöntemi ve takviminin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin