İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 16:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karadeniz kayıp balıkçıları vermiyor

Samsun’da tekneyle açıldıkları denizde kaybolan 2 balıkçıyı arama çalışması 3’ncü günde de devam ediyor. Denizde balık ağı bulunduğu haberini alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı.
Çarşamba ilçesinde 22 Aralık gecesi avlanmak için Costal Limanı’ndan tekneyle denize açılan Muhammer Sevgili (52) ve Halil Kayış (45) kayboldu. Kayıp balıkçılar için deniz polisleri, Karadeniz Kıyı Güvenlik Komutanlığı, AFAD ve itfaiye takımlarınca başlatılan arama çalışmaları 3’ncü günde de sürüyor. Denizden, karadan, havadan aranan balıkçıların yakınları ise gelecek uygun bir haber bekliyor. Arama çalışmaları sırasında denizde balık ağı bulunduğu haberini alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı, bir aile sakinleri ise baygınlık geçirdi.
Karabahçe Mahalle Muhtarı Dursun Ali Ulutaş, "AFAD, kıyı güvenlik, emniyet, jandarma tüm takımları burada. Hiç durmadan arama çalışmaları devam ediyor. Şu anda hiçbir bilgi yok. Ne tekneden ne de kendilerinden hiçbir bilgi alamıyoruz. Denizde bir balık ağı bulundu. Onların ağı mı değil mi diye ona bakıldı. Balık ağları da kimin olduğu muhakkak olmadığı için tekrar haber bekliyoruz. Çalışmalar devam ediyor” dedi.
Evli ve 4 çocuk babası Muhammer Sevgili ile evli 3 çocuk babası Halil Kayış’a ilişkin şimdi bir ize rastlanılmadı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.