Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 12:43 tarihinde yayınlandı
0

Kemikli Rampaları’ndaki barakalar hem trafik güvenliğini tehdit ediyor hem de mesire alanını engelliyor

İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan önemli güzergâhlardan biri olan D-100 Karayolu’nun Karabük’ün Eskipazar ilçesinden geçen Kemikli Rampaları mevkiinde, yol kenarına sürücülerin mola vermesi için kurulan barakalar trafik güvenliğini tehdit ederken, mesire alanını da kullanılamaz hale getiriyor.
Özellikle bayram tatillerinin trafiğin yoğun olduğu 1325 rakımlı Kemikli Rampaları’nda yol kenarında yer alan bazı barakalar, özellikle yoğun araç trafiğinin yaşandığı saatlerde sürücüler açısından risk oluşturuyor. Yol kenarına gelişigüzel kurulan bu yapılar, sürücülerin görüş açısını daraltırken muhtemel kazalara davetiye çıkarıyor.

Bölge sakinleri ve sürücüler de yetkililerden barakaların kaldırılması ve mesire alanının yeniden vatandaşların kullanımına sunulması için çalışma yapılmasını talep ediyor.
Kastamonu’dan İstanbul istikametine seyir halindeyken ailesiyle birlikte mola veren Hüseyin Gökdemir (54) mesire alanına daha önce bir tanıdığı vasıtasıyla geldiğini belirterek, aynı güzergahı tekrar kullandığında barakaların olması ve tabelanın bulunmaması nedeniyle alanı bulmakta zorlandığını söyledi.
Mesire alanının çok güzel olduğunu ifade eden Gökdemir, “Atıl duruma dönüşmeye başlamış. Masraf yapılmış ama sonrasında takip edilmemiş. Bu girişlerde kaçak yapılan barakalar var. Buraya girişte bir tabela yok. Kimsenin bilim bilmediği bir yer burası. Halbuki tabela falan olsa yani insanlar buraya gelir oturur. En azından bir dinlenme fırsatları olur. Yani buraya bir bakım yapılması gerekiyor. Ayrıca girişteki kaçak barakaların kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Haziran, 2026 14:23 tarihinde yayınlandı
0

AYM’den Süresiz Nafaka Düzenlemesine İptal Kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), boşanma davalarında uygulanan süresiz yoksulluk nafakasına ilişkin düzenlemeyi iptal etti.

Yüksek Mahkeme, Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde yer alan ve nafakanın “süresiz” olarak talep edilebilmesine imkan tanıyan hükmü oy çokluğuyla Anayasa’ya aykırı bularak kaldırdı.

Karar, Antalya 12. Aile Mahkemesi’nin başvurusu üzerine AYM Genel Kurulu’nda ele alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, yoksulluk nafakasının süresiz olarak bağlanmasını öngören düzenlemenin iptaline karar verildi.

AYM’nin aldığı kararın hemen uygulanmayacağı, iptal hükmünün Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 9 ay sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi. Bu süre içerisinde yasal boşluğun giderilmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Mevcut düzenlemeye göre boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek taraf, kusurunun diğer eşten daha ağır olmaması şartıyla, karşı taraftan mali gücü oranında süresiz nafaka talep edebiliyordu. Ayrıca nafaka yükümlüsü olan eşin kusurlu olması şartı da aranmıyordu.

Kararın gerekçesi henüz açıklanmazken, AYM’nin ayrıntılı gerekçeli kararını ilerleyen günlerde yayımlaması bekleniyor. Karar, uzun süredir kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışma konusu olan süresiz nafaka uygulamasında önemli bir değişikliğin önünü açtı.

Yeni düzenlemenin nasıl şekilleneceği ve nafaka sürelerinin hangi kriterlere göre belirleneceği ise yapılacak yasal çalışmaların ardından netlik kazanacak.

Bakan Gürlek: “Süresiz nafaka iptal kararını adalet ve hakkaniyet ilkeleri adına son derece kıymetli buluyoruz.”
Bizi sosyal medyadan takip edin