“Kuyu-16” operasyonunda organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Elazığ'da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-16" operasyonunda 15 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Elazığ’da düzenlenen "Kuyu-16" operasyonunda elebaşılığını Ahmet Gülbasan'ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiği bilgisini verdi.
Operasyon kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.
Operasyonun Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Elazığ Emniyet Müdürlüğünce düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tehdit, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, suça azmettirme, suçu üstlenme, hükümlü ve tutuklunun kaçması, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve uyuşturucu madde ticareti suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu, 10 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Operasyonu koordine eden Elazığ Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."
TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu, Bolu’da inceleme yaptı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Zirai Don Araştırma Kurulu, Bolu’da incelemelerde bulunarak, eser kaybı ve hasar hakkında üreticiler ve yetkililerden bilgi aldı. Komisyon Başkanı Adem Korkmaz, yaşanılan hasarın birden fazla bölgede birebir olduğuna değinerek, "Bolu’daki kayıp evvelki gördüğümüz gözlemlerimizden çok farklı değil, zirai don o ilin iktisadını etkiliyor" dedi.
Türkiye genelinde 11-12 Nisan tarihlerinde yaşanan ve çok sayıda tarım eserinde önemli kayıplara neden olan zirai don afetine ait kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Zirai Don Araştırma Kurulu, Bolu’da alana inerek üreticilerden bilgi aldı, ziyan tespiti yaptı. Komisyon Başkanı Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Başkanvekili Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, üyeler Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Antalya Milletvekili Şeraffettin Kılıç, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Kahramanmaraş Milletvekili Mevlüt Kurt, Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir incelemede yer aldı.
Ziyarette Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Zekeriya Ar, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yetkilileri, Bolu ve ilçelerinin ziraat odaları temsilcileri ile çiftçiler hazır bulundu. Kurul üyeleri, Bolu’nun Seben, Göynük ve Mudurnu ilçelerinde meydana gelen ziyanları yerinde inceledi. Ziyarette bilhassa fındık, ceviz, elma, şeftali ve kiraz üzere meyve tiplerinde önemli oranda eser kaybı yaşandığı tabir edildi. Kimi bölgelerde eser kaybının yüzde 80 ila yüzde 100 düzeylerine ulaştığı belirtildi.
"Önceki gördüğümüz gözlemlerimizden çok farklı değil"
İncelemeler sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Kurul Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, müşahedelerini aktararak, "Bugün Bolu’da, bir ceviz bahçesinde hem üreticilerimizle hem tarım ve ziraat odası teşkilatlarımızla bir yerinde inceleme gerçekleştirdik. Bolu’da ekseriyetle karşılaştığımız durum aldığımız bilgiler ve müşahedelerimize dayalı olarak, fındık, ceviz, kiraz üzere meyvelerde devam ediyor. Her yer yer bitkisel üretimde yoncaların yetişmesinde de bilhassa hayvancılığı etkileyen kısımlarda da tesirlerinin olduğunu tespit ettik. Daha evvelki gördüğümüz gözlemlerimizden çok farklı değil. Belirli oranlarda cevizde, fındıkta hasarların olduğunu burada gözlemledik" dedi.
"Zirai don kimi yerlerde o ilin iktisadını derinden etkiliyor"
Ziyaretlerine devam ettiklerini aktaran Lider Korkmaz, kurulun birinci tıp çalışmalarında edindikleri bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile paylaştıklarını aktardı. Korkmaz, "Birinci cins yaptığımız, Malatya’dan başlayarak, Niğde’de, Karaman’da bitirdiğimiz birinci etap çalışmalarımızda edindiğimiz bilgi ve müşahedeleri bakanlığımıza ilettik. Sayın Bakanımız ile de evvelki gün kurul divanı olarak bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine üreticilerimizin ve sahanın, yalnızca üreticiler değil, zirai don kimi yerlerde o ilin iktisadını derinden etkiliyor, hatta gelecek yılların eserlerini de etkileyen bölgeler var. Bunları açıkça söz ettik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" sözlerini kullandı.