Samsun’da ansızın bastıran sağanak yağmur ve dolu, kentte hayatı olumsuz etkiledi.
Kentte sabah saatlerinde 25 dereceyi bulan hava sıcaklığı, öğlenden sonra yerini sağanak yağışa bıraktı. Saat 17.00 sıralarında başlayan gök gürültülü sağanak kısa müddette şiddetini artırırken, birtakım bölgelerde dolu yağışı da tesirli oldu. Ani bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ağaç altları ve bina saçaklarına sığındı. Kimi vatandaşlar ise poşet ve kartonlarla yağmurdan korunmaya çalıştı. Öte yandan sağanak nedeniyle yollarda küçük çaplı su birikintileri oluştu. Sağanakla birlikte arka arda çakan şimşekler, gökyüzünü aydınlattı.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda vatandaşları dikkatli olmaları tarafında uyardı.
Ahmet Oral
•Sayın İlgili,
“İftar” ın anlamı zaten oruç açmak demektir. Dolayısıyla iftar yaptı, iftar yemeği düzenledi şeklinde kullanmak gerekir.
Selamlarımla,