blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 09:32 tarihinde yayınlandı

Odun kırma performansıyla şaşırtıyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde küçük yaşlardan beri odun kıran 49 yaşındaki Paşa Yıldız, gösterdiği performansla gençlere taş çıkartırken fırınlara odun kırarak aylık 80 bin TL üzerinde para kazanıyor. Küçük yaştan beri odun kırdığını belirten Yıldız, bu sayede zinde kaldığını hem de gerilim attığını belirtiyor.
Çay fabrikasında mevsimlik olarak çalıştığını kışın ise odun kırarak geçimini sağlamaya çalıştığını tabir eden Yıldız, "Kazancım ağacın tonuna nazaran değişiyor. Tonunu bin TL’ye kırıyorum. Aylık 80 bin TL’yi buluyor" dedi.
Zinde olduğu vakit günde üç ton odunu kırdığını belirten Yıldız beslenmenin ehemmiyetine işaret ederek "İyi beslenmek değerli. Sabahları bal, muz, proteini yüksek besinlerle beslenirim. Bir oturuşta 12 tane haşlanmış yumurta yerim" diye konuştu.
Küçük yaşlardan beri odun kırdığını belirten Yıldız, "49 yaşındayım. Ufak yaşlardan beri bu işi yapıyordum fakat bir orta bıraktım 4-5 sene sonra tekrar başladım. Bu iş ağır bir iş lakin başım rahat olduğu için bana kolay geliyor. Bu sayede hem sporumu yapıyorum. Hem gerilim atıyorum hem zinde kalıyorum hem de sağlıklı yaşıyorum. Zinde olduğum vakit günde 3 tona yakın odun kırıyorum. Şu an burada 25 tona yakın odun var bunları 12 günde bitirdim. Ayda 60-70 tonu buluyor. Şu ana kadar kırdığım odun bin tonu geçmiştir. Yalnızca buradaki değil ekmek fırınları olsun sobalık odun kırdığım yerler var. Bu iş genelde kışın oluyor. Arkadaşlar beni arıyor fakat çabucak gidemiyorum zira birinin işini bitirmeden başkasına gitmek istemiyorum. İşimi bitirip o denli gidiyorum" dedi.
Aylık karının 80 bin TL’yi bulduğunu belirten Yıldız, "Kazancım ağacın tonuna nazaran değişiyor. Tonunu bin TL’ye kırıyorum. Aylık olarak 80 bin TL’yi buluyor. Bu işi yapana pek rastlamadım, bir kişi olabilir. Güç iş olduğu için bu işi seçmek istemiyorlar hâlbuki ağır iş olsa da spor yaparak zinde kalıyorsun. Bu tıp bir yarış olsa, çabucak giderim. Zinde kalmamın sebebi bu: Akşama kadar eğilip kalkıp odun atıyorum. Bu da bana âlâ geliyor. Arsin, Sürmene, Of tarafından bile arıyorlar oluyor. Bu işi yaptığımı bildikleri için beni arıyorlar" halinde konuştu.
Bu iş için beslenmenin ehemmiyetine işaret eden Yıldız, "Evliyim, iki kız çocuğum var. Biri üniversiteye başkası lise teğe gidiyor. Çocuklarımı kışın odun işiyle çalışarak yazın ise ÇAYKUR’da mevsimlik personel olarak çalışarak okutuyorum. Bu işi yaparken beynim yorulmuyor, bedenim yoruluyor. Düzgün beslenmek değerli. Sabahları bal, muz, proteini yüksek şeylerle beslenirim. Bir oturuşta 12 tane haşlanmış yumurta yerim" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 09:32 tarihinde yayınlandı

Gümüşhane’de tribünlere anne eli değiyor

Gümüşhane’de futbol oynayan minik atletlerin anneleri, her maçta çocuklarını yalnız bırakmayarak tribünlerin sevinç kaynağı olurken, yaptıkları pasta ve böreklerle tribünlerde adeta gün yapıyorlar.
Trabzonspor Futbol Okulu ve Dumlupınar Ortaokulu Spor Kulübü’nde futbol oynayan ve hafta sonları düzenlenen altyapı maçlarında alanda ter döken minik futbolcuların en büyük destekçileri yeniden anneleri oluyor. Tribünlerde çocuklarına tezahüratlarla moral veren anneler, birebir vakitte maçları adeta birer toplumsal aktifliğe dönüştürüyor. Yanlarında getirdikleri pasta, börek ve içeceklerle maç günlerini gün havasına çeviren anneler, hem çocuklarının heyecanına ortak oluyor hem de aileler ortasında kaynaşma sağlıyor.
Annelerin bu manalı takviyesi, hem antrenörlerin hem de çocukların motivasyonunu artırıyor. Tribünlerdeki renkli imgeler, maçlara farklı bir hoşluk katarken, minik atletler da annelerinin takviyesiyle alanda daha özgüvenli uğraş ediyor.

"Hem gün yapıyoruz hem de çocuklarımıza takviye oluyoruz.
Çocuklarını hiçbir maçta yalnız bırakmadıklarını ve her maçta saha kenarında çocuklarını desteklediklerini söz eden Ebru Akagün Karaaslan, "Biz anneler olarak çocuklarımızı hiç bırakmadık. Gümüşhane zati küçük bir vilayet olduğu için biz anneler olarak daima birbirimizi tanıyoruz ve toplu bir tertipte bütün annelerle birebir enerjiyi yakaladık. Haftada 2 maçta annelerimiz babalarımız her hafta istisnasız daima birlikte buradayız. Çocuklarımız yense de yenilse de her koşulda buradayız. Bu süreçte anneler börekler çörekler yaparak devre ortasında çayımızı pastamızı böreğimizi alıyoruz biz de onlarla birlikte hem bir gün yaparmış üzere vakit geçiriyoruz hem de gerilim atıyoruz ve eğleniyoruz. Çocuklarımıza faul yapıldığında anne olarak tabi ki his yoğunluğu yaşıyoruz ancak onlar kalktıkları yerden tekrar devam ediyorlar" dedi.
"Kadın eli değdiği vakit tüm maçlarımız şenlik havasında geçiyor"
Annelerin yaptıkları aktifliğin futbolun birleştirici ruhuna katkı sağladığını söyleyen Dumlupınar Ortaokulu Spor Kulübü altyapı sorumlusu ve Trabzonspor Futbol Okulu antrenörü Alptuğ Furkan Yılmaz, "Biz bir proje yaptık Dumlupınar Ortaokulu vücut eğitim öğretmeni Ahmet Aydın ve Trabzonspor Futbol Okulu kurucularından Fethi Dabağ başkanlığında bir amatör kulüp kurduk. Burada Trabzonspor Futbol Okulu’ndaki çocuklarla ve ortaokuldaki çocuklarla bir havuz oluşturduk buradan belirlediğimiz oyuncularla 2 yıldır karşılaşmalara çıkıyoruz alt yaş kümelerinde. Bu karşılaşmalarda da futbol okulumuzdaki oyuncuların anneleriyle de alana bayan eli değmiş oluyor. Bu kentimizde daha evvel olmamış bir şey ve hem bizlerin, hem rakiplerin hem de kamuoyunun çok güzeline gidiyor. Bayanlar kendi ortalarında bir küme oluşturmuş kendilerine ‘Dumlupınar Anneleri’ demişler. Bu kümede herkes iş kısmı yapıp börekler, sarmalar yapmış. Burada hem oturuyorlar, hoş bir haftasonu geçiriyorlar hem de çocuklarını destekliyorlar. Bir erkek sporu olarak görülen futbola bir bayan eli değdiği vakit alanda bütün maçlarımız şenlik havasında geçiyor bu da futbolun birleştirici ruhuna, amatör futbolun ruhuna katkı sunuyor" diye konuştu.

"Pas ver diyorlar devre ortasında yemek yediriyorlar"
Annelerinin kendilerine verdiği takviyelerle maçları kazandıklarını belirten Şahin Yağız Dabağ (10), "Ben 6 yıldır futbol oynuyorum şu anda da Dumlupınar altyapısındayım. Annelerimiz bize çok takviye oluyor onların sayesinde kazanıyoruz. Çok yeterliler hepsi dayanak veriyor. Marş söylüyorlar, müzik söylüyorlar, pas ver diyorlar, yemek yediriyorlar o kadar çok şey yapıyorlar ki anlatmaya yetmez. Onların burada olması ve memnun olması bana güç veriyor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.