Safranbolu Hasan Dede Türbesi Temizlendi

Safranbolu Hasan Dede Türbesi Temizlendi

Yayın: 13.12.2023 15:48 |Güncelleme: 27.12.2023 16:38
Paylaş:
A+ A-

Bölgenin Sesi Gazetesi internet haber sitesinde 11 Aralık’ta yayınladığımız “Hasan Dede Türbesi Çöp İçinde” haberi Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un dikkatinden kaçmadı. Milli ve manevi değerlerimizi korumayı ilke edinen Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un talimatıyla türbenin ve çevresinin temizliği yapıldı.

Safranbolu’nun kalbi olan Hasan Dede Türbesi’nin bulunduğu tepe, panoramik bir şehir manzarası sunuyor. Eşsiz bir doğal oluşum üzerine konumlandırılan mezar yapısı, yaklaşık 13. yüzyıla kadar uzanıyor. Safranbolu’da kaybolmaya yüz tutan kültürel miraslarımızdan Hasan Dede Türbesi’nin yaşatılmasının önemine değinen vatandaşlar, “Valiliğimizin öncülüğünde gerçekleştirilen temizlik ve bakım çalışmaları için minnet ve memnuniyet duyduk.” ifadelerine yer verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Temizlenmeden önceki hali böyleydi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merzifon’da Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde, emniyet kemeri simülasyon aracı ve kazalı eğitim aracı ile eğitim gerçekleştirildi.

Etkinliklerde sürücülere ve yolculara trafik kazalarının neden olduğu mağduriyetler ve emniyet kemerinin hayat kurtarıcı rolü anlatıldı. Polis ekipleri, trafik kurallarına uymanın önemi ve dikkatli sürüşün hayati önem taşıdığını vatandaşlara anlatarak, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, gazetecilere, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle trafik bilincini artırmayı ve kazaları önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Zaman zaman yaşanan trafik kazalarının herkesi üzdüğünü anlatan Güldoğan, trafikte sıfır can kaybı olması için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Etkinliklere İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erbil Terbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.