Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
09 Ağustos, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

Schneider Electric’ten TOSB üyelerine “Dijital Çağda Tesislerin İhtiyaçları ve Trendler” konferansı

İSTANBUL (AA) – Schneider Electric ve TOSB Enerji Verimliliği Komitesi işbirliğiyle, TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde “Dijital Çağda Tesislerin İhtiyaçları ve Trendler” konulu bir konferans düzenlendi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çayırova'daki TOSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, bölgede faaliyet gösteren otomotiv tedarik sanayi temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta, Schneider Electric'in yapay zeka destekli bakım çözümü “EcoStruxure Servis Planı” başta olmak üzere, “EcoStruxure Asset Advisor” ve “EcoStruxure Transformer Expert” gibi bulut tabanlı izleme ve arıza önleme sistemleri tanıtıldı. Ayrıca, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında sunulan danışmanlık hizmetleri ile karbon salımını azaltan “EcoFit” çözümü hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Etkinlik programında Schneider Electric'ten üst düzey yöneticiler sunum yaptı. Pazarlama ve Dijital Servisler Müdürü Mehmet Taylan Demir “Mega Trendler ve Değişen İhtiyaçlarımız”, Danışmanlık Aktivite Lideri Burcu Akbaş “Sürdürülebilirlik ve Enerji Verimliliği”, Dijital ve Tekrarlanan Servisler Aktivite Lideri Mert Özdemir ise “Dijitalleşme ve Döngüsel Ekonomi” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Schneider Electric Servisler İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Elçin Ersu, etkinlik serisinde Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) desteği ve işbirliği ile OSB'lerde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldiklerini ve bugünün dünyasının ihtiyaçları hakkında önemli paylaşımlarda bulunduklarını belirtti.

Ersu, “Dijital dönüşüm çağında, tesislerin verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artıracak teknolojilerimizi de bu vesile ile değerli sanayicilerimiz ile paylaşmaktan mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.

Konferans, otomotiv tedarik sanayinin dijital dönüşüm ve enerji verimliliği konularında farkındalığını artırırken, Schneider Electric'in bu alandaki yenilikçi çözümlerini sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin