Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 15:36 tarihinde yayınlandı
0

Sinop Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci alımına başlayacak

SİNOP (AA) – Milli Eğitim Bakanlığınca Sinop'ta açılan Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak.

Vali Mustafa Özarslan, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci ve diğer ilgililerle Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi binasında incelemede bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul binasında yapılan hazırlıklara ilişkin yetkililerden bilgi alan Özarslan, 24 derslikten oluşan okulda öğrencilere İngilizce ve Almanca derslerinin de verileceğini söyledi.

İlk öğrencilerini 2024-2025 eğitim öğretim yılında kabul edecek okulun kentin eğitim kalitesini yukarılara çekeceğinden şüphe duymadıklarını anlatan Özarslan, şöyle konuştu:

“Buraya gelen çocuklarımıza kaliteli öğretmenlerimizle, yöneticilerimizle ve Sinop Üniversitesinin akademik gücünden de faydalanarak modern ve çağdaş eğitim vereceğiz. Sinop Üniversitesi ile yapılan iş birlikleri sayesinde öğrencilerimiz, akademisyenlerle birebir temas kurma ve bilimsel projelere katılma fırsatı bulacak. Bu destek, onların akademik ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında büyük katkı sağlayacaktır. Bu okul, geleceğin liderlerini, bilim insanlarını ve etkili iletişimcilerini yetiştirerek ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İnanıyorum ki bu okul farklı bir zenginlik katacak Sinop'un eğitim kalitesine. Başta Sayın Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin