Reklam
Reklam
534
0

Her Telden (24 Mart 2021)

KARDEMİR 850 CİVARINDA Kİ KAPSAMDIŞI PERSONELİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYOR VE BAZI UFAK/TEFEK DENGESİZLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN
Biliyorsunuz,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası gerek KARDEMİR İşyerlerinde,gerekse KARDÖKMAK İşyerinde çok/çok güzel TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ imzaladı ve şu an itibarı ile ÇALIŞAN İŞÇİLER hayatından memnun,huzurlu bir aile düzeni içerisinde üretim yapıyorlar.
BİNLERCE KARDEMİR ve KARDÖKMAK İŞÇİSİ MUTLU,MEMNUN..
Olayın bir de KAPSAMDIŞI PERSONEL tarafı var.
KARDEMİR bünyesinde 850 civarında KAPSAMDIŞI personel var.
Şimdi KAPSAMDIŞI Personelin ücretleri noktasında,çok titiz bir çalışma yapılıyor ve KAPSAMDIŞI Personel olarak,farklı/farklı gruplar var,bu grupların arasında da ücret farklılıkları var,bunların üzerinde çalışmalar yapılıyor sanıyoruz.
Mühendisler,Baş Mühendisler,Formenler,İdari Personel,Şef durumunda olanlar,uzmanlar gibi birçok kategori de kapsamdışı personel var ve bu gruplar arasında en adil ücret düzeninin kurulması için çalışma yürütülüyor.
Gelen bilgilerden bunları anlamak mümkün.
BEYAZ YAKALI PERSONEL İÇİN ÇALIŞMALAR YOĞUN..
KARDEMİR Yönetim Kurulu içinden bu konulara eğilen isimler var..
Yakında çok önemli bir gelişme olmasını beklemek gerek.

DÜN “KARÇEL A.Ş.NİN ELİNDE Kİ HİSSE SENETLERİ İLE İLGİLİ İSTİNAF NE KARAR VERDİ BİLMİYORUZ..” DEMİŞTİK ve GÜLEÇLERİN AÇIKLAMASI..
Biz dün KARDEMİR tarafından ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 21.HUKUK DAİRESİ nezdinde açılan davadan söz ederken,KARDÖKMAK için verilen İHTİYATİ TEDBİR kararından söz etmiştik.
KARÇEL için açılan dava sonucunu bilmediğimizi yazmıştık.
Daha sonra Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ imzalı Basın Açıklaması geldi ve KARÇEL için açılan HİSSELERİN DEVRİ mahkemesinden YEREL MAHKEMENİN kararı onanmış.
21.HUKUK DAİRESİ,Yerel Mahkemenin veya ilk mahkemenin “BU HİSSE DEVİRLERİ NORMALDİR,HUKUKSUZLUK YOKTUR..” şeklinde ki kararını ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 21.HUKUK DAİRESİ onamış,doğru karar verildiğine hükmetmiş.
Aynı 21.HUKUK DAİRESİ daha sonra,Yerel Mahkeme’nin yani ilk Mahkemenin “BU HİSSE DEVİRLERİ NORMALDİR,HUKUKSUZLUK YOKTUR..” gibi kararına karşı “BU İŞİ DERİNDEN BİR DAHA İNCELEYECEĞİM..” gibi bir karar ile TARAFLARIN elinde ki hisse senetlerine SATMAYIN İHTİYATİ TEDBİRİ koymuş.
DAVA AYNI,MAHKEME AYNI,İKİ KARAR DEĞİŞİK..
Siz buna bir ANLAM VEREBİLİYOR MUSUNUZ..?
Ne biçim bir iş bu..?

KARDEMİR A.Ş. 29 MART GÜNÜ “MALİ GENEL KURUL YAPACAK..” ÖNCE ÇOĞUNLUK SAĞLANABİLECEK Mİ,SONRA YÖNETİM KURULU’NA…
KARDEMİR A.Ş. 29 Mart günü MALİ GENEL KURUL yapacak ve daha önce, birçok kez yaşandığı, gibi GEREKLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANABİLECEK Mİ acaba sorusu var.
KARDEMİR MALİ GENEL KURULU gerekli çoğunluğu sağlayabilir mi..?
Önce bu soru gündem de.
Daha sonra,gerekli çoğunluğun sağlandığını kabul edin,boş olan YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ’NE bir isim atanacak mı ve bir atama yapılırsa kim olabilir acaba..?
Bu arada SON MAHKEME KARARI/KARARLARI tartışmaya açılır mı,ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 21.HUKUK DAİRESİ öyle iki karar vermiş ki,”NE ANLAMA GELİYORSA,AYNI MAHKEME hemen/hemen aynı dava için,İKİ AYRI KARAR ÜRETMİŞ..”,görünen o.
Öte yandan,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’IN,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacağına ilişkin,çok ciddi ve çok önemli haberler çıkıyor.
Böyle bir gelişme olursa,Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR iki görevi birden mi yürütecek,yoksa Bakanlık görevine ağırlık verip,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sonlandıracak mı..?
KARDEMİR MALİ GENEL KURULU PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK..

KARABÜK “KORONAVİRÜS NOKTASINDA,MAVİ-SARI RENKLERDE GİDERKEN,NE YAZIK TURUNCUYA DÖNDÜ VE KIRMIZI İHTİMALİ,NEDENLERİ.”
Bütün Dünyayı olumsuz biçimde etkileyen Koronavirüs salgını noktasında,Karabük ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDAYDI ve ilk RENK HARİTASINDA mavi renkli olarak gösteriliyordu.
YANİ,HASTALIK ÇOK/ÇOK AZALMIŞTI..
Daha sonra hastalık artmaya başladı RENGİMİZ SARIYA DÖNDÜ..
Şimdi,hastalık daha da arttı,TURUNCU RENGE DÖNDÜ KARABÜK..
Oysa ki,hayli başarılı bir AŞI ÇALIŞMASI oldu ve 20 BİN KARABÜK İNSANI ikinci aşısını oldu,10 bin Karabük insanı ilk aşını oldu ve ikinci için gün sayıyor..
YANİ 30 BİN KARABÜKLÜ AŞI OLDU..
Karabük özelinde VAKANIN ARTMASININ temel nedeni KARABÜK DIŞINDAN GELENLER olarak gösteriliyor ve bakın POLİS OKULU’NA gelen veya gelecek olanlar,YAZIKÖY JANDARMAYA gelen veya gelecek olanlar HAYLİ ETKEN OLAMAZ MI..?
Onca SIKI ÖNLEME KARŞILIK VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR..

KARDEMİR,ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNDEN BİR KARDEŞİM “KARABÜK BELEDİYESİ KENT ORMANI KISMEN DÜZENLEMİŞ,ANCAK,EKSİK ÇOK..”
KARDEMİR Üst Düzey Yöneticilerinden bir Kardeş aradı geçtiğimiz gün ve “KARABÜK BELEDİYESİ,KENT ORMANI KISMEN DÜZENLEMİŞ.ANCAK HENÜZ GEREKLİ YATIRIMLARA BAŞLANMAMIŞ..” anlamında bilgiler verdi.
Bilindiği gibi Karabük Belediyesi KENT ORMANI kiralamıştı ve bir dizi PİSLİKLERİN temizlenmesi,çirkin görüntülerin giderilmesi için,ciddi adım atılmıştı,şimdi KENT ORMAN için uygulanacak şık bir projenin çalışmaları yapılıyor sanıyoruz.
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,olayın bu noktasında KENT ORMANDA bir karakol binası yaptırarak,BURANIN EMNİYETİNİ güçlendirerek,AİLELERİN GÖNÜL RAHATLIĞI ile gelebilecek güvenli bir yer haline getireceğini söylüyor.
Daha sonra gerekli bir dizi yatırımlar yapılacak.
O KARDEŞİMİZ DE BUNLARA İŞARET ETTİ ZATEN.

ÇOK SEVDİĞİMİZ,ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞ “GEÇEN HAFTA SONU DADAY ÜZERİNDEN KASTAMONU’YA GİTTİK,MÜTHİŞ GELİŞME..”
Çok sevdiğimiz,çok önemsediğimiz,Karabük’ün önde gelen İş insanlarından olan bir kardeş ile sohbet ettik “GEÇEN HAFTA SONU,EFLANİ ÜZERİNDEN,DADAY ve KASTAMONU GEZİSİ YAPTIK..” dedi.
Hatta Eflani’den,iş insanı bir başka arkadaşlarını da almışlar..
“DADAY KENDİNİ AŞMIŞ..” dedi.
“DADAY TURİZM DE MESAFE ALMIŞ,HAYVANCILIKTA,SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNDE ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER ALMIŞ..” dedi,aynı konuları yıllar önce “PINARBAŞI ve DADAY MÜTHİŞ GELİŞME GÖSTERİYOR..” diye yazmıştık..
Eflani’de,bazı kifayetsiz muhteris,dangalak tipler bizim bu sözlerimizi bir toplantı da eleştirmişlerdi, hatta,o toplantı da olanların hiçbirisi de bu eleştirilere “ARKADAŞ YAZILANLAR DOĞRU BİLE DİYEMEMİŞLERDİ..”
DADAY gerçekten mükemmel bir gelişme çizgisi yakalamış.
Ayrı istikamette olsalar bile PINARBAŞI İlçesi de öyle ve düşünün ki ÇOK ÖNEMLİ BİR OTELLER ZİNCİRİ OLAN RAMADA Grubu PINARBAŞI’NA yıldızlı bir Otel yapma kararı almış bulunuyor.
Sonra KASTAMONU’YU anlattı o Kardeş temiz ve ekonomisi çok/çok iyi,bunu her halinden anlıyorsunuz gibi bilgiler verdi,Karabük ne yazık ki geri giderken Kastamonu mükemmel bir gelişim çizgisi yakalamış bulunuyor..
Ne dersiniz KARABÜK sizce ne alem de..?
İyi mi gidiyor Karabük,

ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 21.HUKUK DAİRESİ ve AYNI OLAN KARÇEL ile KARDÖKMAK DAVASI İÇİN İKİ AYRI KARARIN NEDENİ..
KARDEMİR,Bağlı Şirketler olarak bilinen,tanınan KARÇEL ile KARDÖKMAK A.Ş. NİN elinde bulunan B Hisse Grubu hisse senetlerinin, ÇAĞ-ÇELİK A.Ş.NİN elinde bulunan D ve A Grubu hisse senetleri ile VİRMAN yapılmasını Mahkemeye taşımıştı.
YEREL MAHKEME bu konu da “HERŞEY USULÜNE UYGUN GERÇEKLEŞMİŞ,YASAL OLMAYAN HİÇBİR DURUM YOK..” kararı vermişti,daha sonra biliyorsunuz,konu KARDEMİR Genel Kurulu’na getirildi,olay OYLANDI ve OYLAMA, ÇAĞ-ÇELİK A.Ş. yani GÜLEÇ AİLESİ aleyhine sonuçlandı.
Konu ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ’NE ve 21.HUKUK DAİRESİ’NE götürüldü ve bu İstinaf Mahkemesi KARÇEL ve KARDÖKMAK için açılan davayı görüşmeye başladı.
KARÇEL için açılan dava da 21.HUKUK DAİRESİ yasal olmayan bir şey bulmadı ve YEREL MAHKEMENİN verdiği kararı onaylayarak “YAPILAN İŞ ve İŞLEM USULE,KANUNA UYGUN YAPILMIŞTIR..” kararını tasdik etti.
Daha sonra,yine 21.HUKUK DAİRESİ,bu defa da KARDÖKMAK için açılan ve KARÇEL Davası’nın aynı olan dava için “BEN BU KONUYU DERİNLEMESİNE ARAŞTIRACAĞIM..” gibi bir mesajla,gerek ÇAĞ-ÇELİK A.Ş.YE, gerekse KARDÖKMAK A.Ş.YE ellerinde ki hisse senetleri için İHTİYATİ TEDBİR kararı aldı..
AYNI İÇERİKLİ DAVA,AYNI MAHKEME ve İKİ AYRI KARAR ÇIKTI.
Bu kararların TEKNİK ANALİZİNİ HUKUKÇULAR YAPAR herhalde..!!
Farklılık nereden kaynaklanıyor olabilir..?

 

17 Yorum

  1. Bizim Eflani

    Padişahım sen çok yaşa

  2. İstanbuldan Eflenili

    Efleni için düşünenlere İstanbul boğanda oturanlar Efleni için laf söyleyemez deyen zavallı kimdi.İstanbulda oturanları küstüren benmiydim Eflenide iş yapmaya çalışan benim ezmeye çalışıp küstüren kimdi şimdi İstanbuldayın ama insan köyünü utunamıyor kibirliler gofurlar gitmedikçe Efleni güçülmeye devam eder

  3. İki taraftan biri ikna etmiş işte

    Neyi soruyorsun Ahmet bey iki taraftan biri gerekli çalışmayı yapmış ilgilileri ikna..! etmiş işte,iyi kulis yapılmış demek ikna metodu hep işeyarar zatten

  4. Eflani de Yerel Girişimci, İşadamı Gerek

    Eflani ilçemizin kalkınması gelişmesi için o kadar içi boş yüzeysel herkes bir şeyler söylüyor. Sizde etrafdaki diğer ilçelere bakaraktan atılan, yapılan faaliyetleri yazıyorsunuz.
    Eflani için ilk önce yerel halkı, iş adamı veya girişimci taşın altına elini koyacak işin erbaplarına danışacak, araştırmalar yaptıracak sonra işe koyulacak. Devlet yol yapmış, elektrik var su var internet var, ha yetmedi eksik var ise istersin.
    Eflani de tarım, taş sanayi, büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği, süt ve süt ürünleri, turizm gibi bir çok alanda yeterliliği ve elverişliliği var.
    Hepsi masaya yatırılıp tüm iş adamları ve girişimciler siyasi ve belli bir ideoloji gözetmeksizin belirlenerek bir araya gelebilir ve yatırımları ele alarak paylaşarak yapabilirler. Koordinasyon için bir vakıf dernek kurul oluşturabilirler.
    Sonra devletten istersin, şuraya büyükbaş çiftliği, buraya, küçükbaş hindi gaz çiftliği, şuradaki gölleri birleştirelim oraya bir otel yapabilirim, buraya süt yetiştiriciliği çiftliği, şuraya at sporları alanı v.s v.s
    Kimse kimse kendi yaşadığı yer alan kadar ilgilenmez değer vermez o yüzden ilk önce yerel halk bir şeyler yapmalı işe başla sonra gelir gerisi. Lafla peynir gemisi yürümez, devlet fabrika yapmaz ama arazi ürün alma, pazarlama vergi gibi teşvikler yapabilir.
    Hadi Eflanili bir iş adamından gelsin bir hamle…

  5. necdet

    derin bilgileriniz için teşekkür ederim ahmet bey

Yeni yorumlara kapalı.

Diğer Yazılar