Yunus Emre Enstitüsü, Brunei’de Türkçe kursu açtı

Yunus Emre Enstitüsü, Brunei’de Türkçe kursu açtı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.06.2024 20:07
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yunus Emre Enstitüsü, Brunei'de Türkçe öğretimine yönelik yaptığı işbirliği sonucunda ülkenin başkenti Bandar Seri Begavan'da Türkçe kursu başlattı.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında geniş coğrafyada açtığı temsilciliklerle Türkçenin dünya dili olmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Enstitü, çok sayıda temsilciliğinin bulunduğu Asya kıtasında Türkçeye gösterilen yoğun ilgiyi karşılamanın yanı sıra, kıta genelinde Türkçenin yaygınlaştırılmasına yönelik önemli adımlar attı.

Enstitünün faaliyetleri kapsamında Brunei'nin başkenti Bandar Seri Begavan'da Türkçe kursu başlatıldı.

Enstitü, Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği bünyesinde düzenlediği kursların yanı sıra Brunei Teknoloji Üniversitesi, Bandar Seri Begavan Din Eğitimi Üniversitesi, Sultan Muhammad Jamalul Alam Ortaokulu ve Brunei Tarih Merkezi olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında Türkçe öğretiyor.

Enstitü, ayrıca Türkçe kurs taleplerine istinaden Brunei Başbakanlık Ofisi ve Brunei Savunma Bakanlığı personeline yönelik Türkçe kursları da düzenliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yunus Emre Enstitüsü Brunei Koordinatörü Lale Ersoy, Brunei'deki kurumlarda ve kuruluşlarda Türkçenin tercih edilmeye başlamasının kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Ersoy, “Türkçe öğretimi faaliyetlerimizle iki ülke arasında muhtelif alanlarda yapılabilecek ortaklıkların temelini de atmış oluyoruz. Bu minvalde, enstitü olarak çocuklara yönelik düzenlenen Türk hikayeleri atölyelerinden Türk filmlerinin gösterimine, geleneksel Türk sanatlarından hat sanatının tanıtıldığı atölyelerden Brunei'in devlet televizyon kanalında Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin geniş kitlelere tanıtıldığı yemek programlarına kadar birbirinden özel faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dr. Özlem Baykal, Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığına Atandı

Yayın: 29.06.2024 13:09
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Özlem Baykal getirildi. Dr. Baykal, 1983 yılında İstanbul/Bakırköy’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Baykal, 2013 yılında aynı üniversitede iç hastalıkları ihtisasını tamamladı.

Dr. Özlem Baykal, 2013-2022 yılları arasında Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 2022-2024 yılları arasında ise Safranbolu Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Dr. Baykal, İngilizce bilmektedir.

Yeni görevi için tebrik edilen Dr. Baykal, sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve hastaların memnuniyeti için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.