blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 10:07 tarihinde yayınlandı

19 Mayıs Barajı Samsun’a bereket dağıtıyor

Samsun’un içme suyu ve ziraî sulama gereksinimini karşılayan 19 Mayıs Barajı’nda doluluk oranı yüzleri güldürüyor. Yeni bilgilere nazaran barajda yaklaşık 33,7 milyon metreküp su bulunuyor. Bölgenin su gereksinimini karşılayan baraj, tarım yerlerini beslemesiyle de bölge iktisadına katkı sunmaya devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su idaresi kapsamında çağdaş sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, içme suyunun kaliteli biçimde temini ve taşkın risklerinin azaltılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Doluluk oranı içme ve sulama gereksinimini karşılıyor
Temelden yüksekliği 90 metre olan 19 Mayıs Barajı’ndan, içme suyu arıtma tesisi aracılığıyla 2 yıldır tertipli formda içme suyu sağlanıyor. Halihazırda barajın su düzeyi 149,97 metre kotunda bulunurken, yıllık içme suyu ve sulama gereksinimi 31,27 milyon metreküp olarak hesaplanıyor. Barajda ise şu an yaklaşık 34 milyon metreküp su bulunuyor. Aylık ve baz akımların da kâfi düzeyde olduğu belirtildi.

Tarım topraklarına çağdaş sulama geliyor
"Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması Projesi" kapsamında 76 bin 930 dekarlık tarım yerinin çağdaş borulu sistemle sulanması planlanıyor. Devam eden inşaatın tamamlanmasıyla birlikte bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde dekar başına 4 bin 430 TL gelir artışı hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla ülke iktisadına yıllık 310 milyon TL katkı sağlanması ve 851 kişilik yeni istihdam alanı oluşturulması öngörülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Temmuz, 2025 11:43 tarihinde yayınlandı

Karabük’te Baba Okulu Seminerleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur’an ve sahih sünnet ışığında aile olma bilincini geliştirmek ve babalığın önemine dikkat çekmek amacıyla yürütülen "Baba Okulu" seminerleri Karabük'te başladı. Program, Karabük İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Koordinatörlüğü tarafından düzenleniyor.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, babalığın sadece biyolojik bir bağdan ibaret olmadığını vurgulayarak, bunun büyük bir emanet ve sorumluluk anlamına geldiğini ifade etti. Müftü Erhun, “Bizim baba olarak en temel görevimiz, çocuklarımızı Allah ile tanıştırmak ve O’nu sevdirmektir. Allah’ı seven bir yürek, O’ndan korkar, O’na güvenir ve O’na yönelir. Bugünün en büyük babalık imtihanı, dijital çağda evlatlarımızı koruyabilmektir. Evladımıza bırakacağımız mal, mülk, eğitim bir yere kadar fayda sağlar. Asıl mesele, kalplere iman yerleştirebilmek, ahlak ve ibadet bilinci kazandırabilmektir” dedi.

Seminerin ikinci oturumunda ise Karabük İl Müftü Yardımcısı Ayhan Yalçın, “Kur’an-ı Kerim’de Baba Örnekleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yalçın sunumunda, Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Lokman ve İmran Ailesi gibi önemli şahsiyetlerin babalık örneklerine değindi.

Dört hafta boyunca devam edecek olan seminerlerde her hafta iki farklı konu ele alınacak. Seminer programında yer alan konu başlıkları şu şekilde:

Çocuğun Gelişiminde Babanın Rolü, Kur’an-ı Kerim’de Baba Örnekleri, İslam’da Babanın Hak ve Sorumlulukları, En Güzel Örnek Hz. Peygamber (S.A.V)

Gelişim Basamaklarına Göre Baba-Çocuk İletişimi, Ailede Merhametin Mimarı Olarak Baba,

Baba-Genç İletişimi, Mahremiyet Eğitiminde Babanın Rolü

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.