Haber;Nuray Öztürk
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde turizm sektörü hızla gelişmekte olup insanların dinlenme, tatil, kültürel değerlerin keşfi gibi çeşitli kültürel faaliyetler için dünya genelinde çok tercih edilen bir bölge haline gelmiştir.
Özellikle Bayram yaklaşırken konak, otel ve pansiyonların doluluk oranın üst seviyede olduğu, fiyatların ise günlük 150 -800 arasında değişiklik gösterdiği bilgisi edinildi. Bununla birlikte, Avrupa ve çevre ülkelerden gelen turist sayılarına oranla çevre illerden gelen yerli turist sayısının daha çok olduğu belirtildi. Konuklarına iyi bir tatil vaadi sunan otellerin, pandemi kurallarına göre hizmet sundukları bilgisine ulaşıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke ömründe spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine "Spor Dostu Kampüs" sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, "Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok değerli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, "83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı" diye konuştu.
Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da "Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum" sözlerini kullandı.
Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı ömür alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.