blank
Anadolu Ajansı tarafından
09 Ağustos, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akçaabat’ta “Spor Şöleni Çocuk Şenliği” düzenlendi

TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, "Spor Şöleni Çocuk Şenliği" gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sahil Park'ta düzenlenen şenlikte çocuklar oyun, yarışma ve gösteriler sayesinde eğlenceli vakit geçirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat'ta 7'den 70'e herkesin ilgisini cezbedecek etkinlikler düzenlenmesine önem verdiklerini belirtti.

Ekim, çocukların eğlenmesini amaçladıklarına işaret ederek, "Eğlencenin yanında birçok spor aktivitelerini de deneyimlediler. Modernize ederek hizmete açtığımız Sahil Parkımızdaki su parkımızda hem dans ettiler hem de ıslanarak serinlediler. Bu etkinliğimizde sadece çocuklarımızın değil, ebeveynlerimizin de mutluluklarını yüzlerinde gördük." ifadelerini kullandı.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 09:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Fındığın 12 aylık serüvenini evinin merdiven duvarına resmettirdi

Giresun’un Piraziz ilçesinde fındık kırma atölyesi işleten Demet Öztürk, meskeninin merdiven duvarlarını bir sanat galerisine dönüştürdü. Öztürk, fındığın dört mevsim süren on iki aylık gelişim sürecini yağlı boya fotoğraflarla anlattı.
Fındık atölyesini bir devir meskeninin üst katında işleten Öztürk, merdivenlerden çıkan konukların dikkatini çekmek ve fındığın serüvenini anlatmak için değişik bir fikre imza attı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Seyis’in takviyesiyle duvarları bir sanat yapıtı haline getirdi. Yaklaşık iki ay süren bu imece çalışmasında, fındığın tabiattaki döngüsü ay ay resmedildi.
Öztürk, "Her gün işime giderken bu renkli duvarlardan geçiyorum. Her ayın fındıkla ilgili farklı bir manası var. Bu duvar yalnızca bir süs değil, fındığa duyduğumuz hürmetin da ifadesi" dedi.
Duvar fotoğraflarında yalnızca fındık değil, Karadeniz tabiatına ilişkin çeşitli ögeler da yer veren Öztürk, "Sadece fındığın değil, fındık bahçesindeki tabiat ögelerine da yer verdik. Bahçede yetişen sakarca bitkisinin yanı sıra çuha, menekşe ve mimoza çiçekleri de yer alıyor. Hatta fındık bahçelerinde zararlıları yiyerek beslenen kara tavuk da fındık kısımlarına yuva yapmış haliyle tasvir edildi zira, kara tavuk bolluk rahmet manasına gelmektedir. Sanat galerisine dönüşen fındığın on iki aylık serüvenini görmeye gelenler dahi oluyor" diye konuştu.
Öztürk, Türkiye’de fındığın 12 aylık sürecini anlatan misal bir çalışmanın olmadığını vurgularken, özgün teşebbüs, hem tabiata hem de klasik üretime dikkat çeken örnek bir sanat çalışması olarak da dikkat çektiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.