Alaçamspor bocce takımı başarılarına yenisini ekledi
SAMSUN (AA) - Alaçamspor bocce takımı sporcusu Selma Kalanç, Volo Türkiye Şampiyonası'nda kadınlarda Türkiye şampiyonluğunu elde etti.
Mersin'de 7-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen müsabakalarda Kalanç, Türkiye şampiyonu olurken Alaçamspor bocce takımı sporcusu Fatmanur Alçin de Türkiye üçüncüsü oldu.
Beden eğitimi öğretmeni ve Bocce Milli Takım Antrenörü Gökhan Bozdemir, sporcularını tebrik ederek, "Yağmur, soğuk, sıcak demeden 3 ay boyunca Volo Türkiye Şampiyonası'na hazırlandık. Sporcularımın hepsiyle gurur duyuyorum. Alaçam'ın köylerinde yaşayan bu çocuklar ulusal ve uluslararası birçok şampiyonluk kazandılar. Alaçam'a kapalı bir bocce sahası yapılmasını çok istiyoruz. Bu sayede daha fazla köy çocuğuna ulaşıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. En büyük arzumuz 7-11 Mayıs tarihleri arasında Fransa Saint Vulbas'ta yapılacak Dünya Volo Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya getirmek olacak." dedi.
Kastamonu Üniversitesi’nde otizmli çocuklar doyasıya eğlendi
Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen farkındalık aktifliğine otizmli çocuklar ile üniversite öğrencileri doyasıya eğlendi.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı, Engelliler Haftası çerçevesinde, farkındalık oluşturmak maksadıyla manalı bir aktifliğe konut sahipliği yaptı. Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan ve Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Kolu Araştırma Vazifelisi Şevval Yiğit öncülüğünde fakülte bahçesinde düzenlenen "Otizm Farkındalık Etkinliği", öğrenciler, akademisyenler ve özel bireylerin bir ortaya geldiği renkli manzaralara sahne oldu.
Günün mana ve değerine binaen aktiflik, Hemşirelik Kısmı öğrencisi Gonca Erdaş’ın otizme dair his yüklü bir şiir okumasıyla başladı. Akabinde, Anneler Günü vesilesiyle Hemşirelik Kısmı öğrencilerinden Gülben Demirel bir konuşma gerçekleştirerek, özel bakıma muhtaçlık bireylerin annelerine duyulan minnettarlığı ve toplumdaki rollerinin kıymetini vurguladı.
Etkinlik, Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Kaçan, otizmli bireylerin sadece fark edilmek değil, tıpkı vakitte toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sağlamak istediklerini vurgulayarak, "Farkındalık sadece sembolik bir haftaya sığdırılamaz. Hepimizin sorumluluğu, daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum inşa etmektir" tabirlerini kullandı.
Etkinliğe Hüseyin Üster Özel Eğitim Merkezi ve İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu da katıldı. Özel eğitim kurumlarından gelen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte oyunlar oynayarak, müzik ve dans eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Kurulan çeşitli atölyeler ve interaktif alanlarda teğe bir irtibat kurulması, farkındalık iletilerinin daha derinlemesine hissedilmesini sağladı.
Etkinlik kapsamında sahne alan Raksan Halk Dansları Topluluğu, sergilediği halk oyunları performansıyla büyük beğeni topladı. Program mühletince Hemşirelik Kısmı öğrencileri etkin rol üstlenerek tertibin her evresinde misyon aldı ve özel bireylerle birebir ilgilendi.
Gün boyunca süren etkinlikler sonunda iştirakçiler keyifli anlar yaşarken, otizme dair farkındalık iletileri daima birlikte paylaşıldı.