blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
22 Nisan, 2025 16:23 tarihinde yayınlandı

Atatürk’ün Armağanı 105 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te coşku ile kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılında Karabük’te de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Karabük’teki kutlamalar, 23 Nisan Salı günü saat 10.30’da Yenişehir Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Ardından kutlamalar, saat 11.00’de Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenecek törenlerle devam edecek. Renkli gösterilerin ve öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerin yer alacağı program, bayram coşkusunu tüm Karabük halkına yaşatacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, stadyumda gerçekleştirilecek kutlamalara tüm vatandaşları davet etti. Vali Yavuz, 23 Nisan’ın anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Millet iradesinin üstünlüğünü simgeleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılını büyük bir gurur ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık iradesini cihana gösterdiği 23 Nisan, aynı zamanda yarınlarımızı aydınlatacak çocuklarımıza olan güven ve sevgimizin pekiştiği müstesna bir gündür.

Tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan, adil, eşitlikçi ve güvenilir bir nesil olarak yetişen çocuklarımız; Türkiye’nin güçlü ve aydınlık geleceğinin başlıca mimarlarıdır.

Bu anlamlı günde; çocuklarımızın umutlarına, hayallerine ve haklarına sahip çıkarak onlara, daha özgür ve daha barış dolu bir dünya bırakma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlıyoruz.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan bir milletin evlatları olarak, geçmişimizden aldığımız ilhamla, çocuklarımızın yolunu daha da aydınlatmak için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancıyla, çocuklarımızın bu ülkenin en değerli hazineleri olduğuna yürekten inanıyoruz.”

Vali Yavuz ayrıca açıklamasında, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri ve kahraman gazileri rahmet ve minnetle andığını belirtti.

“Sevginin ve barışın hüküm sürdüğü bir dünyada, tüm çocuklarımızın özgürce yaşadığı güzel yarınlar temennisiyle bu özel günü kutluyoruz” diyen Vali Yavuz, tüm Karabüklüleri bayram coşkusuna ortak olmaya çağırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı

Cankurtaranlar Karadeniz’in hırçın sularında hayat nöbetinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar, Karadeniz’in tehlikeli dalgaları ve rip akıntılarına karşı vatandaşların can güvenliği için 13 bölgede 7/24 misyon yapıyor. Dönemin başlamasıyla birlikte artan boğulma olaylarına karşı 75 cankurtaran faal vazifedeyken, bu sayı yakın vakitte 115’e çıkarılacak.
Samsun’un Yakakent ilçesinden Terme ilçesi Miliç bölgesine kadar uzanan 204 kilometrelik kıyısında, 24 kilometrelik kısımda cankurtaran hizmeti veriliyor. Bot, ATV ve jet ski üzere ekipmanlarla desteklenen gruplar, bilhassa öğlenden sonra artan boğulma hadiselerine karşı tatbikatlarla daima hazırlık içinde bulunuyor.

"Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında"
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan Amir Haşim Sancak, "Denizden çıkarılan vatandaşlara birinci müdahaleyi yapıp sıhhat takımlarına teslim ediyoruz. Kıyılarda levhalarla ikazlar yaptık. Bilhassa rip akıntısı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında. İkazlara uyulması halinde boğulmaların önüne geçileceğine inanıyoruz" sözlerini kullandı.
Müdahalenin yanı sıra sık sık da ikazlarda bulunup devriye attıklarının altını çizen Sancak, "Cankurtaran hizmetinde 7 adet botumuz, 9 ATV, 1 jet ski ile hizmet veriyoruz. Samsun’da rip akıntısı dediğimiz bir durum var. Buna bağlı boğulmaların yanı sıra dalganın fazla olduğu vakitlerde da boğulma hadiseleri yaşanabiliyor. O nedenle rastgele bir olumsuzluk olmaması için sık sık devriye atarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tüm ikazlara karşın kimi vatandaşlar emniyet şeridini geçmekte ısrar ediyor. İhtarlara uyulması durumunda boğulmaların önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Samsun’da cankurtaran hizmeti sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri ortasında devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin