Mecburî durumlar dışında belirli kurallar çerçevesinde ve belli mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilebileceğini söyleyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Özellikle okul öncesi periyotta, anne-baba etkileşimine açık ve yanlışsız programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri de olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik aygıt kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, mecburî durumlar dışında muhakkak kurallar çerçevesinde ve muhakkak mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.
"2 yaşından küçükler için uygun değil"
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "Çünkü lisan, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal hünerlerin gelişimi için anne-baba ve öbür yetişkinlerle toplumsal etkileşim gereklidir. Okul öncesi periyotta, günlük kullanım mühleti 1 saati geçmemelidir. Birinci ve ortaokul devrinde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" diye konuştu.
"Uykudan evvel kullanılmamalı"
Uykudan evvelki 1 saatlik vakit diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, kullanılacak müddetin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Lakin eğitim hedefli kullanımlar, manzaralı görüşmeler yahut konuşmalar bunun dışında tutulabilir" sözlerini kullandı.
"Uygun hudutlar konulmalıdır"
Günümüzde çocuklar ve ergenler ortasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların cümbüş aracı haline gelmesine ve özel lisanların oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, toplumsal bağlantıda kıymetli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan kontaklarını sağlamaktadır. Bilhassa okul öncesi devirde, anne-baba etkileşimine açık ve hakikat programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" halinde konuştu.
karbuksevdalısı
•artık bırakın şuralı derneği buralı derneği kardeşlik sevgi yardımlaşma vatan severlik olsun dernekçilik bitsin ne bu Anadolu’daki beylikler gibi .çatal zeytinliler derneği diyorsun Karabük’e yardım yapıyorsun cümlede bile sırıtıyor. Valilikler karar almalı şehir isimleriyle dernek kurulması yasaklanmalı ,Ankaralılar İstanbulluluklar Diyarbakırlar Kastamonular Eskipazarlar Yeniceliler araçlılar Çerkeşliler bu ALLAH aşkına amacınız yardımlaşmaysa önce tabaleda bunu hissetsin halk .düşünsenize Karabüklü bir vatandaş nasıl gidipte bu derneklerden nasıl yardım isteyecek…BİR olalım diri olalım diyor cumhurbaşkanımız..