Mecburî durumlar dışında belirli kurallar çerçevesinde ve belli mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilebileceğini söyleyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Özellikle okul öncesi periyotta, anne-baba etkileşimine açık ve yanlışsız programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri de olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik aygıt kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, mecburî durumlar dışında muhakkak kurallar çerçevesinde ve muhakkak mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.
"2 yaşından küçükler için uygun değil"
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "Çünkü lisan, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal hünerlerin gelişimi için anne-baba ve öbür yetişkinlerle toplumsal etkileşim gereklidir. Okul öncesi periyotta, günlük kullanım mühleti 1 saati geçmemelidir. Birinci ve ortaokul devrinde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" diye konuştu.
"Uykudan evvel kullanılmamalı"
Uykudan evvelki 1 saatlik vakit diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, kullanılacak müddetin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Lakin eğitim hedefli kullanımlar, manzaralı görüşmeler yahut konuşmalar bunun dışında tutulabilir" sözlerini kullandı.
"Uygun hudutlar konulmalıdır"
Günümüzde çocuklar ve ergenler ortasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların cümbüş aracı haline gelmesine ve özel lisanların oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, toplumsal bağlantıda kıymetli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan kontaklarını sağlamaktadır. Bilhassa okul öncesi devirde, anne-baba etkileşimine açık ve hakikat programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" halinde konuştu.
ahmet
•ingiltere de ispanyada ve diğer bazı ülkelerde pandemi ve aşi karşitlerı sokaklarda demokratik haklarını kullanarak corona pandemısını porotesto ediyorlar.. coğu yaşlı insan günde vede kutu favirap ılacıyla iyileşiyorlar.berberler hergun onlarla insanlarla tmes ediyor ama neden benım bildiğim bir tane berber ölmedi ..ilginc değilmi..insanlar artık uyanmalı küreselcilerin oyununu bozmalı.domuzz giribi kuş giribinde oldugu gibi hatırlarsanız butun tavukları toplamıslardı oldurmuslerdı yakarak .ama kuslar havada ucuyordu.domuz girinbde cocuklar ve hamıleler aşılanmak istediler..ama BAŞKANIMIZ son anda devreye girerek herkes aşı olmak zorunda değil iseyen aşı olur diyerek bu oyunu bozmuştu.
düşünen adam
•inanamıyorum oyunmu bu .insanlar düşünüyormu.yağmur yağıyordısarda, sokağa cıkıyorsun hafta içi
ıslanmıyosun yağmur ıslatmıyor.ama hafta sonu dısarı cıkarsan ıslanırsın dıyorlar.inanmamk mumkun değik akıl karı değil bu iş,bu kadar insan işinden gücünden okulundan eğitiminden oldu yazık bu insanlığa.uyan insan oğlu.Aklını mantığını kullan düşün ne oluyor. sen karar ver .
BOTANİKÇİ
•Akıl herşeyi çözer. Hafta ici etkılı olmayan virüs hafta sonu mu tehlikeli bunun anlamak mumkun değil.oyun gibi hersey bir güç zorla ekonomileri kapatmak istiyor sanki.hep korku pompalanıyor.pandemi varmı yokmu oda belli değil öldürücülüğü çok düşük bir virusten bahsediliyor.çin de insanlar sokak ortasında düşüp ölüyordu asensorde olenleri yollarada ceset torbaları gördük ama aynı virus aynı insan malesefburda bu yalan dan oynan görüntüleri göremedik.amaçları belli dünyada yeniden düzen vernek kölelik düzenini kurmak istiyorlar bunun içinde tüm insanları aşılamak istiyorlar.Ama zalimlerin bir hesabı varsa ALLAH cc de bir hesabı vardır.sonunda inasan aklı galip geleçektir..İnsanoğlu kendini koru vücüdüna dokundurtma .