Türkiye’de Ordu’dan sonra en çok fındık üretilen ikinci vilayet olan Samsun’da 13 ilçede yürütülen fındık rekolte varsayım çalışmaları devam ediyor.
Türkiye’nin değerli fındık üretim merkezlerinden biri olan Samsun’da, 2025 yılı fındık rekolte varsayım çalışmaları sürdürülüyor. Vilayet genelinde 1 milyon 249 bin 679 dekar alanda yaklaşık 50 bin üretici fındık tarımı yapıyor. 26 Haziran’da başlayan çalışmalarda, Samsun’un 13 fındık üretim ilçesinde belirlenen 87 örnek bahçede yaklaşık 450 kısımda "çotanak sayımı" temel alınarak arazi çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kıyı, orta ve yüksek jenerasyon olmak üzere farklı irtifalarda yapılan sayımlar, fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna nazaran şekillendiriliyor. Rekolte kestirim çalışmalarına; Vilayet ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret borsası, ticaret ve sanayi odaları, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü temsilcileri katılıyor.
"Rekolte iddia çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz"
Çalışmalar bugün Salıpazarı ilçesi Alanyaykın Mahallesi’ndeki rekolte bahçesinde, Samsun Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’ın katılımıyla yapıldı. Vilayet Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı açıklamada, "Fındık, ilimiz için stratejik bir eserdir. Rekolte varsayım çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz" dedi.
Sağlam ayrıyeten, 2019 yılından bu yana başta fındık olmak üzere pek çok tarım eserinde önemli ziyanlara neden olan kahverengi kokarca zararlısıyla gayret çalışmalarının, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kahverengi Kokarca Aksiyon Planı" çerçevesinde sürdüğünü belirtti.
Temmuz ayının birinci haftasının uğraş açısından kritik bir devir olduğunu vurgulayan Sağlam, üreticilerin bilhassa genç nimf periyoduna karşı ruhsatlı bitki muhafaza eserleri (0BKÜ) ile vaktinde kimyasal çaba yapmalarının zararlının popülasyonunu baskılamada büyük rol oynayacağını söz etti.
2025 yılının üreticiler için verimli ve bereketli bir yıl olmasını temenni eden Sağlam, Türkiye’nin fındık ihracatından yüksek gelir elde etmesini diledi.
Kendi gitti sloganı kaldı
•Sayın Hüseyin Ş.Soykan Kardemir Genel Müdürlüğü görevinden gitti,ama,Dünya da 100 Büyük arasına gireceğiz hedefi kaldı.Baksanıza Yönetim Kurulu Başkanıda aynı şeyleri söylüyor.Dünyanın en büyük 100 üretici firma arasına gireceklermiş.
Sayın Başkan artık o hedefi yeni gelecek olan patrol ve yönetimi gerçekleştirir.Siz daha önce size olmadık hakaretleri eden sövüp sayan satılık basınla Güleçlere saçma sapanak hakaretler ettirin onlarda size ettirdilerdi ya yahutta birbirinizi SPK ya şikayet edin.
Öz Finansçı
•Vakit finansçı vaktidir. Fabrikayı içinde bulunduğu buhrandan anacak o çıkarabilir. Zeki, çevik, ahlaklı, haydi bastır finansçı. Genel müdür gittiği için yastayım. Tatile çıktım MANYAStayım.Donunce senin için kulis calismalarinada başlıycam finansçı.
Kok anayaklar
•Kıyakçılığın sonu ayakçılıkdır.
Gönderen
•Yönetim kurulunda mı sorun var? Genel müdür beğenmiyorlar. Kardemir’e tarihinin en yüksek karının yaptırmış gene müdürül apar topar kovdular. Şimdi de zarar ettiren müdürü kovdular. Herhalde ne kar ne zarar ettiren müdür arıyorlar. Kemal Sunal’ın yazı tura bahsinde paranın dik gelmesi gibi yani. Para dik gelince de memnun olmazlarsa o zaman yönetimi kurulu değişsin….
BEKİR
•Bu nasıl ayrılma ki?Eğer ayrılacak kişi 15 gün önce auta atıldığında ayrılırdı.Kardemir tarihinde ilk kez bir genel müdür bu şekilde gönderildi.15 gün önce yetkileri elinden alınıp soruşturma açıldıgında ayrılsaydı bir değeri olurdu.Bu şekilde sanki kendi beceriksizlikleriyle hurdaya giden DEFOLU RAYLAR gibi olmuş.Hak yerini bulmuş.Sıra diğer defolularda inşaallah.