Açıköğretim Üniversitelerin bahar dönemi kayıt yenileme tarihleri ve fiyatları açıklandı. Üniversiteye ve bölüme göre değişiklik göster kayıt yapma ücretleri şu şekilde:
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi:1.995 TL - 3.400 TL
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi:2.400TL - 3.850TL
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi:1.750 TL - 2.800TL
Kayıt Yenileme Tarihleri
Anadolu Üniversitesi:10 - 21 Şubat 2025
Atatürk Üniversitesi:17 - 28 Şubat 2025
İstanbul Üniversitesi:17 Şubat - 2 Mart 2025
Öğrencilerin kayıt yaptırmada üniversitelerinin resmi web siteleri üzerinden veya öğrenci otomasyon sistemlerinde gerçekleştirilebilirler.
Ordu’da yaşayan ve sağ tarafı felçli olan 47 yaşındaki Günay Kılıç, pürüzüne karşın tek eliyle işlediği el emeği göz ışığı eserlerini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bayanlara yönelik fiyatsız hizmeti olan El Emeği Çarşısı’nda satarak aile iktisadına katkıda bulunuyor. Kılıç’ın azmi, üreten tüm bayanlara da örnek oluyor.
Altınordu ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Günay Kılıç, 20 yıl evvel bir yakının kaybetmesi üzerine geçirdiği rahatsızlık sonucu felç kaldı. Sağ tarafını kullanamayan Günay Kılıç, hastalığın birinci vakitlerinde bulunduğu duruma alışmakta zorluk yaşadı. Bu durumu kabullenmeyen Kılıç, sonrasında konutunda el işi yapmaya başladı. Tek eliyle yapmasına karşın kendini geliştiren Kılıç, bu eserleri satarak mesken iktisadına katkı sağlamak istedi.
El Emeği Çarşısı ile satışları arttı
Kılıç için el emeği eserler konusundaki dönüm noktalarından biri Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin El Emeği Çarşısı ile tanışması oldu. Bayanların el emeği eserlerini rastgele bir fiyat almadan satış yapmasını sağlayan ve pazar problemini ortadan kaldıran çarşıya başvuran Kılıç, burada işlediği eserleri satmaya başladı. Bu sayede satışlarını arttıran Kılıç, hem mesken iktisadına hem de çocuklarının eğitimine dayanak oldu.
"Yaparım dedim ve yaptım"
Hastalık ve el işine başlama süreçlerini anlatan Günay Kılıç, birinci vakitlerde durumu kabullenmekte zorlandığını söyledi. El işi eserleri ile hayata tutunduğunu ve El Emeği Çarşısında da satışlarının artması ile ailesine takviyesinin çoğaldığını tabir eden Kılıç, "20 yıl evvel felç geçirdim ve o günden bu yana sağ tarafımı kullanamıyorum. Bu durum beni çok üzdü. Birinci vakitler hiçbir şey yapmak istemedim. Ailem ve komşularımın beni motive etmesi ile el işi yapmaya başladım. Yaptığım eserleri de arkadaşlarım benden almaya başladı. Daha sonra yaptığım işleri daha da çok satabilirim diye düşünürken Ordu Büyükşehir Belediyesinin fiyatsız hizmet veren El Emeği Çarşısı olduğunu öğrendim ve gelip başvurdum. Bunun üzerine El Emeği Çarşısında satış yapmaya başladım. Burada satış yaptıkça karım da müşterilerimde arttı. Tam bir aile ortamı. Bize bu imkânı sağladığı için Büyükşehir Belediye Liderimize çok teşekkür ediyorum. Ben ‘yapamam edemem’ demedim. ‘Ben yaparım’ dedim ve yaptım" dedi.
Diğer bayanlara da örnek oluyor
Kılıç’ın azmi sadece ailesine verdiği takviyeyle hudutlu kalmadı. El Emeği Çarşısındaki öbür bayanlarda onun azmine hayran kaldı. Kılıç’ın tek eli ile hoş işler ortaya koyduğunu aktaran bayanlar, kendilerine örnek aldıklarını da kelamlarına eklediler.
Öte yandan, Altınordu ve Ünye ilçelerinde birbirinden farklı eserlerin görücüye çıktığı El Emeği Çarşısı pazar günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatleri ortasında ziyaretçilerini bekliyor. Bu alanlarda satış yapmak isteyen bayanlar ise Altınordu ve Ünye ilçesindeki El Emeği Çarşı’larına ferdî olarak başvurabiliyor.