Reklam
Reklam
452
0

Her Telden (16 Şubat 2021)

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ Sayın NİHAT YILMAZ YÖNETİMİNDE “ÇEVRENİN SAĞLIK MERKEZİ.” HALİNE GELDİ
Şirinevler KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi,şu koronavirüs salgını sırasında müthiş bir sınavdan geçti,kapasitesinin büyük bölümünü bu işe ayırmasına karşın,herhangi bir hastane eksiği hissettirmedi.
RUTİN İŞLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ..
Şirinevler Hastanesi,Başhekimlik görevine Kulak/Burun/Boğaz Uzman Hekimi ve aynı zamanda KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın NİHAT YILMAZ’IN atanması ile önemli mesafeler aldı.
Uzun yıllar aynı Hastane de görevli olması en büyük avantajı oldu.
Sayın NİHAT YILMAZ’IN göreve başlaması ile birlikte, birçok yakınma dindi, Hastane hakkında dile getirilen birçok konu gündemden düştü ve bu arada çok önemli gelişmelerde yaşandı.
Şu an Hastane yatak kapasitesi 525 civarında.
Profesör kadrosu,Uzman Hekim kadrosu hayli güçlü..
Böyle olunca da,yalnızca Karabük’ün değil ÇEVRE İL ve İLÇELERİN DE,Sağlık Merkezi konumuna geldi KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi.
Koronavirüs salgını azaldıkça,rutin tedaviler daha da öne çıkıyor..

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ ÇALIŞANLARI ve ÖZELLİKLE BAŞHEKİM UZMAN DOKTOR Sayın ERKAN ANDAÇ’IN VEFALI TUTUMUNA ÖVGÜ
Safranbolu DEVLET HASTANESİ Hemşirelerinden Sayın NİHAL KARATAŞ,yakalandığı koronavirüs hastalığını atlatamayarak vefat etti ve bu vefat Hastane çalışanları üzerinde müthiş bir üzüntüye sebep oldu/olmuştu.
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ Başhekimi Uzman Doktor Sayın ERKAN ANDAÇ,vefalı,zarif kişiliği olan,mesleğine aşık bir insan olarak bilinir ve vefasını,birlikte çalıştığı arkadaşlarının da isteği,talebi doğrultusun da yeniden gösterdi.
Vefat eden Hemşire NİHAL KARATAŞ ismi EĞİTİM SALONU’NA verildi ve bu Sağlık Şehidi İlçenin unutulmaz isimleri arasında yerini aldı,böyle bir jestle,böyle güzel ve takdir edilecek bir çaba ile unutulmazlar arasına girdi.
KORONAVİRÜS SALGINI ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANININ CANINA MAL OLDU.
Rahmetli NİHAL KARATAŞ’DA bunlardan birisiydi..
Şimdi SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ Eğitim Salonu,artık Rahmetli Hemşire NİHAL KARATAŞ ismi ile yaşayacak ve İlçenin unutulmazları arasına NİHAL KARATAŞ adı yazılmış oldu.
Uzman Hekim Sayın ERKAN ANDAÇ’IN şahsinde tüm emeği geçenleri kutluyoruz.

CHP KARABÜK ÖRGÜTLERİ İÇERİSİNDE,ÇIKARTILMAK İSTENEN ve SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI’NI HEDEF ALAN SÖYLENTİ ÇÖKERTİLDİ..
CHP Karabük Örgütleri içerisinde “SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE 25 YENİ İNSANI BELEDİYE PERSONELİ OLARAK ALMIŞ ve BUNLARIN 7 KİŞİSİ İYİ PARTİLİ,DİĞERLERİ İSE BAŞKA PARTİLERDENMİŞ..” şeklinde ki bir söylenti/dedikodu çıkartılmak istenmişti.
VE,BU SÖYLENTİYİ,BAZI İLÇE BAŞKANLARI ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLARMIŞ..
Biz konuyu,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’YE sorduk,çok net,çok kesin konuştu ve “ASLA BÖYLE BİR PERSONEL ALIMI YAPILMAMIŞTIR.BÖYLE BİR ELEMAN ALIMI OLMAMIŞTIR..” dedi.
Sayın ELİF KÖSE,göreve geldiğinden bu yana toplam 13 kişinin Safranbolu Belediyesi’nde işe başladığına işaret ederek “BUNLARIN İSİMLERİNİ DE,TEK/TEK KAMUOYU’NA VEREBİLİRİM..” ifadelerini kullandı..
“BU TÜR DEDİKODULARI ÇIKARTMAK ÇOK AYIP..” dedi.
Ayrıca “BEN ve BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM MESAİ ARKADAŞLARIM,SÜREKLİ HALKIN İÇERİSİNDEYİZ.SÜREKLİ HİZMET ÜRETMEYE GAYRET EDİYORUZ ve BU TÜR DEDİKODULARA PRİM VERMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ,BUNLARLA GEÇİRECEK ZAMANIMIZ DA YOK..” anlamına ifadeler kullandı.
CHP’LİLER sürekli dedikodu üretip,bir-birlerini mi yıpratmaya çalışıyorlar..?
Sanki böyle bir görüntü var değil mi..?

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE “ KURACAĞIMIZ DERMAN EKİBİ/EKİPLERİ İLE İHTİYACI OLANLARIN YARDIMINA KOŞACAĞIZ.”
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE sürekli halkın içerisinde ve sürekli hizmet giden yerlerde,bu tutumu çok ciddi beğeni kazanıyor elbet,çok olumlu dönüşler alıyor.
Şimdi DERMAN EKİBİ veya EKİPLERİ KURMAYA HAZIRLANIYORMUŞ.
Bu ekipler sürekli sahada olacaklar ve KİMİN NE GİBİ YARDIMA,DESTEĞE İHTİYACI VAR bunları tespit ederek,katkı sunmaya çalışacaklarmış,bu yönlü çalışmaları takdirle karşılanıyor Sayın ELİF KÖSE’NİN.
Önümüzde ki İLBAHAR mevsiminde KIRSAL KESİM KADINLARI ile üretimlere katılacaktır, bu arada CAMİ ÖNLERİNDE zaman/zaman sıcak çorba,zaman/zaman simit dağıttırıyor ve bu tür küçük jestleri vatandaş nezdinde büyük ilgi görüyor.
Dikkat ediyoruz,CHP’Lİ TÜM BELEDİYELER AYNI TUTUMU SERGİLİYORLAR.
Sayın ELİ KÖSE’DE aynı yolu izliyor..
Bir yönü ile HİZMET Belediyeciliği,bir yönü ile SOSYAL Belediyecilik yapıyor..
SAFRANBOLU SAKİNLERİ Sayın ELİF KÖSE’DEN hayli memnunlar..

BASIN-İLAN KURUMU UZMANLARI, KARABÜK YEREL BASINI’NI DENETLEDİLER VE EKSİK/GEDİK NE VARSA,MUHATAP GAZETE SAHİPLERİNE…
Basın/İlan Kurumu Uzmanları KARABÜK YEREL BASINI’NI çok titiz biçimde denetlediler ve Gazetelerin eksik/gedik ne gibi konuları varsa,bunu /bunları Gazete Sahiplerine duyurdular,düzeltilmesini anlattılar.
BU DENETİMLER UYARI AĞIRLIKTA ve NİTELİKTEYDİ..
Basın/İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nden ve İstanbul’dan gelen Uzman Sayın GÖRKEM SOLMAZ ve Ankara Bölge Müdürlüğü’nden gelen Uzman Sayın MURAT AKTAŞ,önce Karabük Merkez Gazeteleri,daha sonra Safranbolu ve Yenice Gazetelerini denetlediler.
Özellikle çalışanlar konusunda hayli titiz davrandılar..
Çalışanların kadroları,maaş ve SGK Primleri gündemlerindeydi..
Karabük YEREL BASINI içerisinde çalışanlar kimlerdir,o çalışanların kadro durumları nedir,SGK primleri ve diğer konular hayli titizlikle incelendi ve varsa eksik/gedik uyarı niteliğinde muhataplarına duyuruldu..
Burada ki temel kavram BASIN DA KURUMSALLAŞMA galiba..

KİMİ ÇEVRELER ve İNSANLAR,KARABÜK İÇİN “KARABÜK BÜYÜK BİR KASABA,HATTA BÜYÜKÇE BİR KÖY..” DİYEREK SANAT/SPOR/KÜLTÜR SÖZÜ
Kimi çevreler ve kimi insanlar Karabük için “BÜYÜK BİR KASABA,BÜYÜKÇE BİR KÖY..” gibi ifadeler kullanıyorlar,bunu bir kalemde silip atmak mümkün mü sizce..?
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın TANJU ÖZCAN’I dinledik bir televizyon kanalında İli “DOĞANIN BAŞKENTİ..” ilan ederek yaptıkları TANITIM ÇALIŞMALARINI anlattı..
MANTAR ÜRETİMİ YAPIYORLARMIŞ..
Ne alaka diyebilirsiniz ÜRETİM MÜTHİŞ verimli geçiyormuş,BOLU DOĞASINI tanıttı,Karabük’te KÜLTÜR diyoruz ya,BOLU BİR MÜZE KURMUŞ anormal güzel ve nitelikli.
Yine bir televizyon kanalında SAFRANBOLU/YAZIKÖY programı izledik METROPOLİTANLIK KONAĞINI bu yöreler de kaç kişi bilir ki,YAZIKÖY’ÜN özelliklerini,YÖRÜK Köyü’nün özelliklerini öne çıkartabildik mi..?
KARABÜK’TE MÜZE YOK,MÜZE ve BİZ DE KÜLTÜRDEN bahsediyoruz iyi mi..?
Safranbolu’da ELİF KÖSE çırpınıp duruyor,başka yok ne yazık ki..!!
Karabük’te SPOR,Karabük’te KÜLTÜREL Çalışma,Karabük’te SANAT var mı sizce..
Olmayınca da KASABA diyenler var,BÜYÜKÇE KÖY diyenler var..

BİR ARALAR “YENİŞEHİR MÜHENDİSLER KULÜBÜNE TARİHTEN-CUMHURİYETE GİDEN YOLU ANLATAN BİR MÜZE KURULACAKTI..” NE YAZIK Kİ.!
Bir aralar,bugün metruk halde ki YENİŞEHİR MÜHENDİSLER Kulübü’nün TARİHTEN –CUMHURİYETE doğru süzülüp gelen gelişmelerin objeleri tanıtılacak,böyle bir MÜZE KURULACAKTI..
KARDEMİR BU YÖNLÜ BİR ÇALIŞMANIN İÇERİSİNDEYDİ..
Yüzüstü kaldı..
Karabük çevresinin TARİHSEL BİR GEÇMİŞİ var,örneğin KELTEPE BİZANS HAMAMI denilen bir yer var ve orada binlerce yıl önce DEMİR ÜRETİMİ yapılmış ki,CURUFLARI ÖBEK/ÖBEK duruyor veya duruyordu.
YAZIKÖY,METROPOLİTANLIĞI daha yeni/yeni tanıtılıyor..
SAFRANBOLU BİNLERCE YILIN SÜZÜLÜP GELEN KÜLTÜRÜNÜ barındırıyor..
CUMHURİYETİN EN BÜYÜK ESERİ D.ÇELİK Fabrikaları ve o Fabrikaların ilk yerleşim yerleri olan TAHTAEVLER Bölgesi çoktaaan KARDEMİR sahası içinde kaybolup gitti,YÜZEVLER’İ BİR GECE DE tarumar edip,beton yığını yaptılar,YENİŞEHİR Bölgesi ise adım/adım yok olmaya gidiyor..
KARABÜK’E ÇOK GÜZEL BİR MÜZE YAPILACAKTI..
Ankara Kalesi’ne KOÇ HOLDİNG böyle bir müze kurmuş ve O MÜZEYİ KURAN Firma veya müelliflerle temaslar kurulup YENİŞEHİR MÜZESİNİ Kuracaktık,öylece kaldı..
KÜLTÜR YOK,SANAT YOK,SPOR YOK..!!
Karabük kasaba gibi,büyükçe bir köy gibi,ne dersiniz..

13 CAN İÇİN MİLLETİMİZ AĞLIYOR,13 ŞEHİDİMİZ İÇİN TÜM ÜLKE YASTA VE KEŞKE “BİR/İKİ GÜN MATEM İLAN EDİLMİŞ OLSAYDI,KEŞKE..”
Biliyorsunuz,yıllar önce kaçırılan 13 vatan evladı,kahpece şehit edildiler,Milletimiz şehitler için ağlıyor,tüm Ülke şehitler için yasta,acımız gerçekten çok/ çok büyük.
BUNLAR BİR ÇATIŞMA,BİR ÇARPIŞMA SIRASINDA ŞEHİT OLMADILAR..
Belki de ELLERİ/KOLLARI BAĞLI olarak şehit edildiler.
ÜLKEMİZDE ACIMIZI KATMERLEŞTİREN BİRAZ DA BU OLDU..
Olacak iş değil doğrusu.
Bu insanları kaçırmışlar,yıllarca kalkan olarak kullanmışlar,daha sonra sıkışınca başlarına kurşun sıkıp şehit etmişler,çaresiz durumda olan insana kurşun sıkmak,onları şehit etmek nasıl bir insanlıktır yarabbi.
KEŞKE ÜLKEMİZDE ULUSAL BİR YAS İLAN EDİLSEYDİ..
Hem,kınamayan DÜNYA MİLLETLERİNE DE bir mesaj olurdu..
PKK bu tavrı ile kalleş yüzünü bir daha gösterdi..
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN..

İŞ YERİ SAHİPLERİ,YENİ DESTEKLER BEKLEYEREK GÖZLERİNE KÜLLİYE’DE YAPILACAK TOPLANTIYA DİKTİLER VE ERTELEMELER BEKLENİYOR..
Dün birkaç iş yeri sahibi ile görüştük,hemen hepsi de “KULAĞIMIZI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANACAK HÜKÜMETE ÇEVİRDİK,GÖZÜMÜZ/KULAĞIMIZ GELECEK HABERLERDE..” dediler..
Kimi YAPILANDIRMALAR DA ERTELEME BEKLİYOR..
Kimi KREDİ GERİ DÖNÜŞLERİNDE KOLAYLIK BEKLİYOR..
Kimi VERGİ ve SGK ÖDEMELERİNDE KOLAYLIK UMUDUNDA.
Kimi MADDİ DESTEK VERİLMESİNİ İSTİYOR..
Bu insanlara haksızsınız demek de mümkün değil ki,piyasalar tam manası ile dibe vurmuş durumda,çoğu iş yerleri kapalı,açık olanlar da,alış /veriş yapamıyor,bomboş bekliyor..
MİLYONLARCA İNSAN MÜJDELİ HABER BEKLİYOR..
İnsanlar bütün dikkatlerini bu toplantıya çevirmişler.

 

13 Yorum

  1. CHP İl Başkanı zarar veriyo

    Elif başkana en fazla zararı CHP il başkanı veriyo zatten sanki belediye onun emrinde gibi konuşuyo Elif başkan en kısa zamanda kendini CHP İl başkanından soyutlasın yoksa çok konuşup boş konuşan bu kişi başkanı zarar veriyo

  2. Kahve Müzesi

    Safranbolu da kendi imkanlarımız la Türkiye nin ilk kahve müzesi ni kurduk Butik müzecilik anlayışının dünyada hızla gelişmesine paralel olarak bizde Dünyada en önemli değerimiz olan Türk Kahvesinin çekirdekten fincana yolculuğunun sergilendiği yüzlerce antika objenin sergilendiği aynı zamanda farklı Türk kahvesi tatlarını deneyimleyecebileceğiniz bu müzeye herkesi bekliyoruz

  3. ORHAN BATAN

    Safranbolu Belediyesine ise alımlar yala ise il başkanı niye her sorulduğunda aldık diyo

  4. Cumali Poyraz

    Sayın Ahmet Abim, Safranbolu Belediye Başkanı bir abla, bir bacı, bir anne içimizden biri olarak şefkatiyle halkını kucaklıyor, daima halkın içinde sorunları yerinde görerek hizmet ediyor. Takdire şayan dokunuşları var. Karabük’e de böyle bir başkan lazım ve kendisi de mimar olarak şehrin estetiğine önem veriyor.
    Şuraya yazın bir daha ki dönem Karabük’e Belediye başkanı olursa şaşırmayın. Karabük’ün böyle bir belediye başkanına ihtiyacı var.Saygılarımla,

  5. Kültür-Sanat

    Bir laftır gidiyor kültür sanat diye ama içi boş. Mesela safranbolu eski çarşıdaki müzeye kaç kişi gitti sayalım isterseniz. Ahmey bey bir gün gezinde yazılarınızda bahsedin insanlarda merak uyansın. Orayı gezmekten bıksın insanlar sonra 2. Müzeyi açılır. 100. Kültür merkezinde kaçtane tiyatro oyunu oynandı salonun yarısı boşdu. 250 kişiyi zor buldular her oyunda. Konserler seminerler hep aynı. İyi birşeyler yapmak istiyorsak imkanlara ve olanaklara sahibiz, mantelite eksik galiba.

Yeni yorumlara kapalı.

Diğer Yazılar