ÜLKE ÇAPINDA OLDUĞU GİBİ,KARABÜK ve İLÇELERİNDE DE “ESNAF ve SANATKAR ODALARI’NIN KONGRELERİ BAŞLIYOR..”,ORTALIK HAREKETLİ
Ülke çapında olduğu gibi,KARABÜK ÖZELİNDE DE Esnaf ve Sanatkar Odaları’nın,yıllık normal KONGRELERİ başlıyor ve bu manada ESNAF KESİMİ hareketlenir artık.
Bütün ESNAF ve SANATKAR ODALARI ile ESNAFLAR HAREKETLENİR..
Özellikle pandemi sürecinde ESNAF KESİMİ çok mağdur oldu,çok geniş bir esnaf grubu SESLERİNİN GEREKTİĞİ BİÇİMDE DUYURULMADIĞINA inanıyorlar ve bu nedenle sıkı mücadeleler olacak gibi görünüyor.
PANDEMİ SÜRECİNDE ESNAFLAR ÇOK MAĞDUR OLDULAR..
Galiba,bunun hıncı içerisinde, KONGRELERİ hayli hareketli geçecek ve “NEDEN SESİMİZİ DUYURMADINIZ..” bağlamında başlayacak eleştiriler ,işi nerelere kadar götürecek,birlikte göreceğiz.
Örneğin,yıllardır Sayın NURETTİN TÜMEN’İN Başkanlık yaptığı ve bir çıkış noktası olarak çok iyi sonuçlar aldığı ESNAF ve SANATKAR ODASI Başkanlığı için Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ aday olacağını açıkladı..
BAŞKA ADAY/ADAYLAR DA ÇIKABİLİR Mİ..?
Bu KARABÜK NOKTASINDA Kİ gelişme,İLÇELERDE ne olur..?
ESNAF KESİMİ hareketli günlere yelken açtı artık..
ÖRNEĞİN,SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKAR ODASI “BİRKAÇ AY ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPMIŞTI..” NORMAL KONGRE DE YAPACAK..
Hatırlayanlar vardır,SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKAR ODASI,bundan birkaç ay önce OLAĞANÜSTÜ KONGRE yapmıştı ve üç adaylı Kongreyi yine Sayın MUAMMER DUMANER kazanmıştı.
Bu defa BAŞKA ADAYLARIN ÇIKMASI DA BEKLENİYOR..
Bilindiği gibi Safranbolu Esnaf ve Sanatkar Odası bünyesinde bir huzursuzluk çıkmış ve bu huzursuzluğun sonucu olarak OLAĞANÜSTÜ KONGRE yapılmıştı.
OLAĞANÜSTÜ KONGREYİ tetikleyen gelişmeleri gündeme getiren,YÖNETİM KURULU Üyeleri Olağanüstü Kongre de aday olmamışlardı,buna karşı ÜÇ ADAYLI BİR YARIŞ yaşanmıştı.
Bu kez ne olabilir,neler gelişebilir..
PANDEMİ Sürecinde ESNAF KESİMİ çok büyük sıkıntılar yaşadılar ve yaşanan bu sıkıntıların maddi yönünü atlatmak kolay değil elbet,hemen herkes üç/beş yıl geriye gitti.
ESNAFLAR bu sıkıntıları nedeni ile ODA SEÇİMLERİNE daha ilgili.
Şimdilik görünen tablo ODA SEÇİMLERİNE ilgi oldukça büyük.,
HAZIR SÖZ ESNAFLARDAN,ESNAF ODALARINDAN AÇILMIŞKEN,KARABÜK MERKEZİNDE KAÇ GRAM EKMEK, KAÇ LİRA ALLAHAŞKINA..?
Hazır söz ESNAFLARDAN açılmışken,biz KARABÜK ESNAF ve SANATKAR ODALARI BİRLİĞİ tarafından 220 gram ekmeğin 2 lira olarak TARİFEYE BAĞLADIĞINI biliyoruz.
220 GRAM EKMEK 2 LİRA,TARİFE BU..
Ancak,110 Kuruşa,120 kuruşa,125 kuruşa ekmek satılan fırınlar ve marketler var,yani 220 gram ekmek buralarda O BELİRTTİĞİMİZ fiyatlara satılıyor,rekabet nedeni ile bu olabilir..
Bura karşılık,EKMEK GRAMAJININ 220 gram olması gerek..
Yani 220 GRAM EKMEĞİ 110-120-125-150 kuruşa satarsanız bu normal,olayın tam bu noktasında BİR KARDEŞİMİZ söyledi ve “ABİ BEN EKMEĞİ TARTIYORUM 200 GRAM CİVARI GELİYOR..” dedi.
Meğer ekmeği sürekli tartarmış ve bunu hobi haline getirmiş.
Eğer 220 gram değil,200 veya daha düşük gramajlı ekmek O FİYATLARA SATILIYORSA,burada bir kandırmaca olduğunu düşünmek mümkün elbet,o TARİFEYE UYMAMAK anlamına gelir ki,hoş bir şey değil..
KARABÜK’TE EKMEK TARİFESİ 220 GRAM 2 LİRA olarak çıktı..
Rekabet yapılacaksa halkın sırtından olmamalı değil mi..?
GENÇLİK/SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ,10486 YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİSİNİ YERLERİNE YERLEŞTİRDİ ve EN KÜÇÜK BİR KARIŞIKLIK YAŞANMADI…
Hani bir söz vardır “EĞRİ OTURUP-DOĞRU KONUŞALIM..” şeklinde,işte o söz uyarınca GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU,Özellikle SAFRANBOLU Lokanta ve yiyecek satan yerler İYİ BİR SINAV veremediler.
Bir yandan ÜNİVERSİTE için gelenler..
Öte yandan TURİSTİK AMAÇLI gelenler..
Belirli bir zaman sonra SAFRANBOLU’DA yemek bulmakta sıkıntı çektiler ve Gıda satılan yerler bu manada İYİ BİR SINAV VEREMEDİLER,ne yazık veremediler..
Gerçi GEÇTİĞİMİZ HAFTA SAFRANBOLU ANORMAL ZİYARETÇİ ALDI,ancak,esnaflar bunun olacağını,en azından ÜNİVERSİTE İÇİN GELECEK çok sayı da misafir olacağını kestirmeliydiler..
Bu manada pek iyi bir sınav yaşanmadı anlayacağınız..
DÜN DEDİK YA,AK PARTİ BÜTÜN KURULLARI İLE SAHAYA İNMİŞ DURUMDA,ÖTEKİ PARTİLER İSE YA İÇ ÇEKİŞMELER DE veya İLGİSİZLER DİYE..
Dün dedik ya,AK PARTİ bütün Partiiçi Kurulları ile SAHAYA İNMİŞ durumdalar,öteki Partiler ise YA İÇ ÇEKİŞMELERLE meşguller veya SAHAYA KARŞI İLGİSİZLER,diye..
ÖYLE DEĞİL Mİ YANİ..?
Bakın AK Parti GENÇLİK KOLLARI,Şehirlerarası Otobüs Terminaline stant açarak ÜNİVERSİTEYE GELEN ÖĞRENCİLERLE ilgileniyorlar,onlara yardımcı oluyorlar,yol/yordam gösteriyorlar..
Peki DİĞER PARTİLERİN BÖYLE BİR GÜNDEMİ VAR MI..?
Yine SAFRANBOLU BELEDİYESİ gelen öğrenciler için STANT AÇMIŞ ve bir Belediye Çalışanı bu öğrencilere yardımcı oluyor,her türlü desteği veriyor ve gerçekten çok/çok güzel bir hizmet üretiyor..
Neyse artık “İŞ BİLENİN-KILIÇ KUŞANANIN..” derler ya..
AYNEN O HESAP YÜRÜYOR İŞLER..
EVET ; YİNE İDDİA EDİYORUZ “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE GELEN ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU HİÇ YOK,KARABÜK UCUZ BİR KENT…”
Geçenlerde yine yazdık,Okurlarımızla paylaşmaya gayret ettik “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE GELEN ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU HİÇ YOK ve BU NOKTA DA KARABÜK ÇOK UCUZ BİR KENT..”
Öncelikle DEVLET YURTLARINDA YER BULMAK MÜMKÜN..
Daha sonra ÖZEL YURTLAR,özellikle BÜYÜK KENTLERDE Kİ ÖZEL YURTLARA oranla çok/çok ucuz ve bir Kardeş “İSTANBUL’DA ÖZEL YURT FİYATI 3.500 LİRA,EN UCUZU 2.300 LİRA CİVARINDA..” demişti..
Karabük’te 800 ile 1100 lira arasında dolanıyor..
Öte yandan ev kiraları da 600 ile 1200 lira arasında..
Bu arada ÖZEL YURTLAR kapasitelerini dolduramamaktan yakınıyorlar,bunu söyleyen birçok ÖZEL YURT İŞLETİCİSİ dostumuz,Kardeşimiz çok iddialı sözler ederek “GELECEK YIL,BİRÇOK ÖZEL YURT KAPANIR..” iddialarını da dile getiriyorlar..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRENCİ SAYISI NEDİR SİZCE..?
Bakın bu yıl 8 bin kontenjanın dolmadığı iddiaları var..
Bir de,AFRİKA KÖKENLİ Öğrencilerin,AFRİKA ÜLKELERİNDEN gelen Öğrencilerin durumundan yola çıkarak “BU ÖĞRENCİLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE KAZANÇ MI SAĞLIYORLAR,ZARAR MI ETTİRİYORLAR,BU İYİ HESAP EDİLMELİ..” diyen çevreler var.
Birçok AİLE O ÖĞRENCİLER görünce geri dönüyor mu..?
“ASLEN KONYALIYIM,ANTALYA’DA YAŞIYORUM.ÜNİVERSİTEYE ÖĞRENCİ GETİRDİM.KARABÜK ÇOK DERBEDER,SAFRANBOLU İNSANI SOĞUK..”
Dün Fevzi Fırat Caddesi üzerinde 50-55 yaşlarında bir beyefendi,bir kardeşimiz ile yaptığımız konuşmayı duymuş ve bize “ SİZ,BU KENTTE Mİ YAŞIYORSUNUZ KARABÜKLÜMÜSÜNÜZ..” diye sordu..
Evet dedik,sonra da “SİZDE YABANCISINIZ GALİBA..” dedik ve “EVET,ÜNİVERSİTEYE ÇOCUĞUMU GETİRDİM..” dedi ve daha sonra da “BEN KARABÜK’Ü DAHA ŞIK,DAHA GÜZEL BEKLİYORDUM,KARABÜK ÇOK DEREBER BİR ŞEHİR..” dedi.
“DERBEDER..” kelimesi o arkadaşa ait.
Sonra,Ofise gelince DERBEDER NE DEMEK diye sözlüğe baktım,insanlar için kullanılan ve “KILIĞINA/KIYAFETİNE DİKKAT ETMEYEN,DÜZENSİZ YAŞAYAN..” demek,aslında günlük hayatımız da çok da kullanılır oysa ki bu söz.
O Kardeş “KARABÜK’Ü DAHA ŞIK BEKLİYORDUM,ÇOK DERBEDER BİR ŞEHİR..” dedikten sonra da “KARABÜK İNSANI DAHA SICAK,DAHA CANA YAKIN.SAFRANBOLU,EVET TARİH KOKAN,TARİHİ BİR ŞEHİR,AMA İNSANLARI DAHA SOĞUK,İNSANA KARŞI DAHA MESAFELİ DURUYORLAR..” dedi.
Şu DERBEDER sözüne takıldık doğrusu..
DERBEDER sözü çoğu insanlar için” KILIĞINA/KIYAFETİNE DİKKAT ETMEYEN,DÜZENSİZ YAŞAYAN..” anlamına kullanılıyor,ancak,bu söz KARABÜK İÇİN TAM UYUYOR MU/UYMUYOR MU,bunun kararını da Karabük yaşayanları versinler..
ÇEVRENİZE,CADDE ve SOKAĞINIZA,ASFALTINIZA BAKIN karar sizin.
ÜLKÜCÜ KÖKENDEN GELEN,KARABÜK’ÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİR KARDEŞ “CHP 1,İYİ PARTİ 1,AK PARTİ 1 ÇIKARTIR,AMA,ŞARTLAR VAR..”
Geçtiğimiz gün AKBANK yanında otururken,çok eski bir Ülkücü olduğunu bildiğimiz bir Kardeş ile sohbet ettik,laf/lafı açtı ve Siyasi konulara girdik,geleceğe yönelik tespitlerini aktardı bize.
İSMİMİ YAZMADAN,BU TESPİTLERİMİ YAZABİLİRSİN,dedi.
Söylediği “ ÇOK İYİ BİR İSİMLE İYİ PARTİ 1,CHP 1,AK PARTİ 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIR..” dedi,biz itiraz ettik ve “ÖNCE YENİ SEÇİM SİSTEMİ NASIL OLACAK,BUNU GÖRMEK GEREK..” falan dedik.
O Kardeş ısrarla “ÇOK İYİ BİR İSİMLE İYİ PARTİ 1,CHP 1,AK PARTİ 1..” dedi ve bizde kendisine “BAK KARDEŞ,İYİ PARTİ İÇİN ÇOK İYİ BİR İSİMLE ŞARTINI GETİRİYORSUN,ÖTEKİ PARTİLER İÇİN BU ŞARTI NEDEN GETİRMİYORSUN..” diye sorduk.
“O PARTİLERİN ÇOK KEMİK BİR PARTİCİLERİ VAR.İYİ PARTİ YENİ OLDUĞU İÇİN ÖYLE BİR KEMİK TABANI YOK.O NEDENLE İYİ BİR İSİM,İYİ BİR ADAY ŞARTINI GETİRİYORUM..” dedi..
Daha sonra da “EĞER CHP İÇİNDE ÇEKİŞME/ÇALKANTI OLURSA,O OYLARI İYİ PARTİ ADAYINA GİDER.BU SEFER KİMSE, BELEDİYE DE OLDUĞU GİBİ, RAFET BEY ADAY OLURSA ONA GİDER DİYE BEKLEMESİN..” falan dedi.
Ve,”ÇOK GENİŞ BİR CHP’Lİ BELEDİYE SEÇİMİNDE,İTTİFAKA UYMAYARAK,DURSUN BEYE DEĞİL,RAFET BEYE OY VERDİĞİNDEN DOLAYI HAKKATEN PİŞMAN,ÇOĞUYLA KONUŞUYORUM ve BUNLARI SÖYLÜYORLAR..” gibi ifadeler de kullandı..
BEYANA İTİBAR EDEREK,bunları yazıyoruz..
Bu beyanlar,O Ülkücü kökenli kardeşin..
CHP İÇİNDE UZUN SÜRE MÜCADELE VERMİŞ BİR KARDEŞ “GENEL MERKEZİN EN BÜYÜK HATASI MİLLETVEKİLİ,İL BAŞKANI’N DA KURULTAY..”
CHP İçerisinde uzun yıllar mücadele vermiş.şimdiler de kendi deyimi ile,etliye/sütlüye karışmayan bir Kardeş ile uzunca süre sohbet ettik,eski günlerden söz ettik.
O KARDEŞ DENEYİMLERİNDEN YOLA ÇIKARAK,Genel Merkezin Karabük’te en büyük hatası Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’U Aday göstermesi ve seçilmesidir şeklinde görüşler dile getirdi..
SİYASET CİDDİ BİR İŞTİR,tepeden inme gelen,düz yolda şaşırır ve birden şarampole yuvarlanır,Parti kademelerinden mücadele edecek,pişecek ve Parti aidiyeti kazanacak gibi uzunca bir görüşler silsilesi dile getirdi..
Bundan sonra da “HAAA,BU İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR KARDEŞİMİNDE EN BÜYÜK HATASI,EN KÜÇÜK BİR ŞOV RÜZGARINA KAPILIP OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA VERMESİ OLMUŞTUR.GELECEKTE DE BUNA BENZER ŞOV veya ŞOVLAR DA,ANİDEN ŞARAMBOLE GİTMESİ OLABİLİR..” dedi.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR’IN DA pişmeden Parti kademelerinde görev aldığından dolayı İLK ŞOVUN ARDINA TAKILDIĞINI söyleyerek,AHA İŞTE Sayın MUHARREM İNCE PARTİ KURDU,NE OLDU..?
Bunu söyledikten sonra ABDULLAH ÇAKIR ilk şov da şarampol yaptı dedi.
Değerlendirmesi CHP’LİLERE Kamuoyu’na ait elbet.

Gerçek Karabük'lü
•AHMET BEY, KARABÜK’E ÇOCUĞUNU GETİREN ŞEHİR DIŞINDAN GELEN VATANDAŞIN TESPİTİ ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BİR TESPİT. DERBEDER ANLAMI DERLİ TOPLU OLMAYAN, PERİŞAN VAZİYETTE ANLAMI TAŞIR. EVET KARABÜK DERLİ TOPLU OLMAYAN PERİŞAN HALDE BİR ŞEHİR. ESTETİK DENEN BİR ŞEY YOK. KARTALTEPE’DEN ŞEHİR MERKEZİNE BAKINCA HER YER MEZBELELİK. YUKARIDAN DRON İLE BİR GÖRÜNTÜ ALSANIZ ŞEHİR MERKEZİ VE ÇEVRESİNDEKİ MAHALLELERİ TAM DERBEDER HALDE. ŞEHİR MERKEZİ ESTETİKTEN YOKSUN, ÇEVRESİ GECEKONDULAŞMA, VİRANE GİBİ. MAALESEF GECEKONDU BÖLGELERİNE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRAMADIK. DAHA SOĞUKSU’NUN İÇİNDEN ÇIKAMADIK, YIKILAN HADDEHANELERİN YERİNDE YELLER ESİYOR, OTLAR AĞAÇLAR BİTTİ. YIKIK VE VİRANE ŞEKLİNDE. ANLAYACAĞINIZ KARABÜK ‘DERBEDER BİR ŞEHİR. TESPİT ÇOK DOĞRU. DIŞARDAN GELELENLER BU İŞİ BİLİYOR. BİZİM İNSANIMIZ KADERİNE RAZI ALIŞMIŞ. DIŞARIYA ÇIKTIĞINDA KARABÜK’ÜN HALİNE ANCAK ANLAR. ESKİDEN BÖYLE DEĞİL İDİ KARABÜK ÖZELLİKLE İLÇE İKEN. MAALESEF.
KARABÜK’ÜN AĞZINDAN
BU VATANDAŞA ŞARKILI İRONİK CEVAP.
Derbeder oldum
Derbeder oldum
Perişan oldum
Serseri dediler gücenmedim
Divane dediler gücenmedim
Serseri dediler gücenmedim
Divane dediler gücenmedim
Senin bu yaptıklarına
Çok içerledim
Senin bu yaptıklarına
Çok içerledim :))))))
Halkın sesi
•Karabük ve ilçelerinde yurt sorunu var..eflanide bir dairede 8,ve fazlası kalıyor yemek ,yok ,tasıma yok,800 TL kişi bası
Karabuk
•Çevre yolu iptal.kardemir javsagı başlamadan durdu.bari vatandaş kendi okul yapsın yer yok…………………………. yoksa karabükü silip gidelimmi………………..
Anonim
•siyaseten sendika delege seçimlerin e hem il baskani hem belediye reisi rafet bey açık açık taraf oldular isci nin hür iradesini hiçe saydılar.. gereken cevabi aldılar. zaten can çekişen mhp yi karabukte el birliğiyle bitirdiler. hangi yüzle celik işçisinin oylarına talip olacaklar. akp de mevcut yönetimle diyolog içinde olsada bi taraf gibi gözükmek istedi. lakin iyi parti gönüllere taht kurdu isci nin takdirini kazandı. chp dersen ayni bildiğimiz chp . önümüzdeki genel ve yerel seçimlere sendika seçim sonuçları çok büyük etki edecek demedi demeyin. chp daha bu memleketten vekil çıkaramaz çünkü çoğu chp li yemin etti son vekil firildakligindan sonra . oysa iyi parti hem belediye hemde bir vekil garantisi var. çok iyi bir teşkilat ve çalışma ile 2 .ci vekili bile çıkarabilecek kapasiteye ulaştı. diğer partiler güç kaybederken iyi parti devamli uzerine koyuyor.sanirim kardemir kökenli bir aday 2. siraya konulup sartlar zorlanacak. aman ha dursun altiparmak gelsin demesin kimse ağzına kürekle vurmak gerekecek.
Karabuk
•Adam açıkça merkezde yer gösterin fen lisesi yapacağım diyor.cevap olarak fen lisesine yer yok deniyor. Şakamı bu…..