KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ Sayın HÜSEYİN SOYKAN,ÖNCE İÇ DENETİM RAPORU HAZIRLANIYOR GEREKÇESİYLE İZİNE,SONRA ANLAŞIP AZİLE..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN 15 Haziran günü yapılan,Yönetim Kurulu Toplantısında “HAKKINIZDA İÇ DENETİM RAPORU İSTENİLDİ. BU RAPORUN OBJEKTİF HAZIRLANABİLMESİ AMACI İLE SİZİ İZİNE ÇIKARTIYORUZ..” gerekçesi ile izine çıkartıldı.
Daha sonra 2 Temmuz günü toplanan KARDEMİR Yönetim Kurulu izine çıkarttığı Sayın HÜSEYİN SOYKAN ile belirli konularda anlaşarak AZİL veya hesabını kesme, artık ne derseniz/deyin,o kararı aldı ve İZİN aşamasından AZİL aşamasına geldi.
Bu görevden azletme tasarrufunun İÇ DENETİM RAPORLARINA dayanmadığı gibi bir anlam çıkıyor,eğer ilerleyen süreçte İÇ DENETİM Raporlarında Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN Şirketi zarara uğrattığı yolunda “NET BİR GÖRÜŞ ÇIKARSA..” durum ne olur/ne olabilir..?
Uzunca bir süre önce,KARDEMİR noktasında çok/çok önemli bir isim ile sohbet ederken,Sayın HÜSEYİN SOYKAN’I yeteneklerini,idarecilik vasıflarını falan sormuştuk.
O isim “KARDEMİR BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR FABRİKA DA ÇALIŞMAMIŞ.BÖYLE BİR DENEYİMİ YOK. ANCAK,ÇOK DÜRÜST,ÇOK DÜZGÜN BİR İNSAN..” gibi ifadeler kullanmıştı.
Ancak ; 2020 İLK ÇEYREĞİ KARDEMİR ZARARLA KAPATTI..
Zarar COVİD-19 ağırlıklı/kaynaklı mı, yoksa Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN kaynaklı mı, yoksa tüm olumsuz gelişmelerin ortak ürünü mü ne dersiniz bilmem ama, orta yerde bir zarar olgusu var.
Genel Müdürün alınış şekli üzerine spekülasyonlar olabilir..!!
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE “SABAH GAZETESİNDE, Sayın DİLEK GÜRGÖR HANIMEFENDİNİN..” TÜRKİYE VARLIK FONU İLE İLGİLİ BİR YAZISI ÇIKTI..
Geçtiğimiz günlerde,SABAH Gazetesinde Sayın DİLEK GÜNGÖR hanımefendinin bir yazısı çıktı,yazının içerisinde KARDEMİR ile ilgili bir bölüm var ve Karabük’te bomba etkisi yaptı.
KARDEMİR ile TÜRKİYE VARLIK FONU arasında bir ilişkilendirme yapmış ve İKİ HAKİM HİSSEDAR noktasında ise, en azından bize göre,maksadını aşan ifadeler kullanmış.
Adeta, İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLE hakkında, geçmişte yaptıkları yararlı hizmetleri görmezden gelerek “ÇEKİŞMELERİ ŞİRKETİ ZARARA UĞRATTI..” gibi algılanabilecek ifadeler kullanmış Sayın DİLEK GÜNGÖR.
Yıllık 600 bin ton kapasiteli bir Tesisi alarak, yıllık 3 milyon ton kapasiteye BU İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLENİN önderlik ettiği Yönetim Kurulu kararları ile çıkartılığını görmezden gelmiş.
Bu tesisi STRATEJİK BİR TESİS olarak görüp/gösterirken,otomotiv sanayine mal üreten, Savunma Sanayi’ne mal üreten,TCDD noktasında Ülke de TEK OLDUĞUNU belirtmiş,ancak, bu aşamaya geliş sırasında “ÇEKİŞMELERİ YÜZÜNDEN ZARAR ETTİĞİNİ..” ileri sürdüğü O İKİ AİLE Yöneticilerinin hizmetlerini görmezden gelmiş.
Biz yazınca “NEREDEN ÇIKTI..”,Sayın DİLEK GÜNGÖR yazınca GÖRÜŞ oluyor..!!
İlginç değil mi..?
SABAH GAZETESİ YAZARI Sayın DİLEK GÜNGÖR 1 TEMMUZ GÜNÜ,BİZ 18 NİSAN GÜNÜ YAZDIK VE TÜRKİYE VARLIK FONU,KARDEMİR OLAYI..
BÖLGENİN SESİ Gazetesi HER TELDEN Köşesinde 18 Nisan günü “TÜRKİYE VARLIK FONU,ARTIK COVİD-19 NEDENİ İLE ZARAR EDEN,FİNANSAL SIKINTIYA DÜŞEN FİRMALARA ORTAK OLABİLİYOR.BÖYLE BİR YASAL DÜZENLEME YAPILDI..” diyerek,bir olaya dikkat çekmeye gayret etmiştik.
“BU DÜZENLEME KARABÜK’Ü İLGİLENDİREBİLİR..” dedik.
“BU DÜZENLEME İLE KARABÜK’TE TÜRKİYE VARLIK FONU’NUN ORTAKLIK YAPABİLECEĞİ ŞİRKET/ŞİRKETLER VAR MI..” anlamına gelen yazımız çıkmış ve bir şeylere işaret etmeye çalışmıştık.
Daha sonra da aynı anlamda yazılarımız olmuştu..
Son olarak SABAH Gazetesinde Sayın DİLEK GÜNGÖR hanımefendi,1 temmuz günü bir yazı kaleme alarak KARDEMİR’İ bu bağlamda bir gelişmeye muhatap olabilir anlamında görüşler koydu ortaya.
Karabük’te hayli yankı yaptı bu yazı..
Hisse senetlerinin fiyatı karıştı,hemen herkes ne oluyor,yeniden Devlet mi geliyor anlamında bir/birine soru yöneltmeye başladı ve en önemlisi “BU YAZININ KAYNAĞI KİM/KİMLER,HANGİ GELİŞMELER OLABİLİR..” gibi sorulara cevaplar arandı..
Biz yazdık “BU NERDEN ÇIKTI..” oldu,Sayın GÜNGÖR yazdı “ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞ..” oldu..
ŞİMDİ,İSTERSENİZ “BİR/İKİ YIL SONRASININ SORUNUNU YAZALIM..” BAĞESSAN SANAYİ,SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ VE EFLANİ KENT DIŞINA..
Diyoruz ya,biz yazarsak “BU NEREDEN ÇIKTI..” gibi karşılanıyor,Ulusal bağlamda yayın yapanlar,çoook sonraları yazınca/söyleyince “ÖNEMLİ GÖRÜŞ,ÇOK BÜYÜK FİKİR..” gibi görülüyor ya..
Şimdi BİR/İKİ YIL SONRANIN bir sorununu yazalım..
İsteyen dikkate alır,istemeyen BİR/İKİ YIL SONRA gerçekle yüz/yüze gelir “TÜÜÜH ZAMANINDA NEDEN ÖNLEM ALMADIK..” diye dizlerini döver..
BAĞESSAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ var,SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ var,EFLANİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ yapılırsa,çok değil bir/iki yıl içerisinde KENT MERKEZLERİNDE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ olmaz denilerek,buralar boşaltılacak,yıkılacak..
Şimdiden 10 PİLOT İL bunu yapıyor gerçekleştiriyor..
15 Şubat 2018 yılında işin YÖNETMELİĞİ bile çıkmış..
Tüm İLLER/İLÇELER bu gelişmelere göre pozisyon alıp,hazırlanmalı..
GEÇTİĞİMİZ HAFTA,SOSYAL MEDYA DA “BİR ÖĞRETMENİMİZ HAKKINDA YAPILAN İĞRENÇ İFTİRA YAZISI..” DAHA SONRA BİR BAŞKA İĞRENÇLİK
Geçtiğimiz hafta Karabük’te bir öğretmenimiz hakkında çıkan İĞRENÇİ BİR İFTİRA haberi,Kentimizi derinden sarsarken,hemen ardından tüm Ülke de tepki yaratan ve Sayın BERAT ALBAYRAK Ailesine yönelik aynı iğrençlikte bir haber çıktı.
TÜM ÜLKE SİYASETİ BU HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ..
Şimdi Sosyal Medya denilen olay üzerinde yasal düzenlemeler geliyor.
Böyle iğrenç,böyle aşağılık,sorumsuz haberler tüm sosyal medyaya zarar verecek gibi görünüyor ve biz Karabük’te çıkan haberin ne olduğunu ciddi biçimde merak ediyoruz.
BU HABERİ YAPANLAR/KAYNAĞI, EN KISA ZAMANDA BULUNUR MU..?
Biz “İSTENİRSE BULUNUP AÇIKLANACAĞINA..” yürekten inanıyoruz..
13-14 GÜN ARA VERDİKTEN SONRA,ADETA,”PATLAMA YAPAN COVİD-19 SALGINI..” VE ÖNÜMÜZDE MÜBAREK “KURBAN BAYRAMI..”ÖNLEM
Hatırlıyorsunuzdur,COVİD-19 Salgını, Karabük’te 13-14 gün civarında ara verdi,HİÇ GÖRÜNMEDİ ve daha sonra KONTROLLÜ NORMAL HAYATA geçiş ile birlikte,adeta,PATLAMA YAPTI..
ALINAN BİRÇOK ÖNLEM,ADETA,HAVAYA GİTTİ..
Şimdi önümüzde mübarek KURBAN BAYRAMI var ve KURBAN KESİM YERLERİ hakkında İL HIFZISSIHHA çok titiz davranıyor, KURBAN KESİM YERLERİ hakkında ciddi önlemler geliştiriliyor.
Mübarek KURBAN BAYRAMININ yeni bir tetiklemeye yol açmaması için TÜM ÖNLEMLERİN alınmasına çalışılıyor ve bakalım ne derece geçerli olacak,KURBAN BAYRAMI sonrasında yeni bir artış yaşanacak mı..?
Bu nokta da KURBAN KESİMİ yapan Firmalarla görüşüyoruz.
Hemen hepsi de “GEÇMİŞ YILLARDA Kİ TALEP YOK.İNSANLAR KORKUYORLAR ve KURBAN KESİMİ YÜZDE 35-40 AZALDI..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar..
Öte yanda “BAZI DİNİ GRUPLARA DİKKAT ÇEKENLER VAR..”
Bu grupların SIKI DENETİMDEN KAÇABİLMEK AMACI ile kırsal kesimde,gözlerden ırak yerlerde KURBAN KESİMİ ORGANİZASYONU yapabilecekleri üzerinde duranlar var.
KURBAN BAYRAMI yaklaştıkça,ciddi bir telaşın başladığı da besbelli..
Dileriz KURBAN BAYRAMI yeni bir TETİKLEMEYE YOL AÇMAZ..!!
ÇOK ÖNEMLİ BİR SENDİKACI “TAM KARDEMİR SÖZLEŞMESİ ÖNCESİNDE, SENDİKAMIZI KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ” DEDİ
Geçtiğimiz gün çok önemli bir Sendikacı ile karşılaştık,hoş sohbet ederken “TAM KARDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÖNCESİNDE,SENDİKAYI KARIŞTIRMAK İSTEYEN GÜÇLER ÇIKTI..” dedi.
Daha sonra da yıllar süren huzuru,taban/tavan arasında ki karşılıklı güveni,saygıyı ve bitirilen çekişmeleri örnek göstererek “ŞİMDİ O ESKİ HİZİPÇİ,GÜVENSİZ,TABAN/TAVAN KAVGASI YARATILMAK İSTENİYOR..” anlamında bilgiler verdi.
Gerçekten ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ne günlerden geçmişti değil mi..?
Tavan ile taban bağının sıfıra indiği günler yaşanmıştı ve 2010 SENDİKAL KRİZİ sırasında da bu görülmüş,48 saatte 220-2300 Üye SENDİKASINI DEĞİŞTİRİVERMİŞTİ..
Daha sonra İŞVEREN DEVREYE GİRDİ,İŞÇİLER GERİ ve ayrıldıkları Sendikalarına döndüler falan,O SENDİKACI Kardeş bize “ABİ SEN O GÜNLERE İYİ HATIRLARSIN,HAYLİ SIKINTILI GÜNLER YAŞADIN DA..” dedi ve “İŞÇİ BAŞKA BİR SENDİKA GELSE 100 ÜYE ALABİLİR Mİ..?” diye sordu.
Olayın o yönünü hiç düşünmemiştik doğrusu..
“ŞİMDİ YENİ BİR SENDİKA GELSE 100 ÜYE GİDER Mİ..?” diye sordu..
Ve ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve diğer Genel Başkan Yardımcılarına güvendiklerini söyledi “BU BİRLİĞİ,BU HUZURU KİMSEYE BOZDURMAYIZ.SÖZLEŞME ARİFESİNDE SENDİKANIN İÇİNİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI AFFETMEYİZ..” falan dedi.
ÖZÇELİK-İŞ SÖZLEŞME MODUNA GİRMİŞ GÖRÜNÜYOR..
BİZ DAHA ÖNCE YAZMADIK MI “KARABÜK’E YENİ BİR HASTANE TALEBİ OLMAZ, ŞİRİNEVLER HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ ÖNE ÇIKAR..” DİYE
Size daha önce yazdık değil mi, KARABÜK’E BİR HASTANE YETMİYOR görüşü rafa kalkar,hemen herkes KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ BAŞHEKİMİ olayını tartışır,oraya kilitlenir,diye.
AYNISI OLMUYOR MU..?
Örneğin “YAHU EK BİNA YAPILACAKTI NE OLDU..?” diyen var mı..?
Veya SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ HEKİM KADROSU YETERLİ Mİ,diyen var mı,hemen herkes O İSİM BAŞHEKİM OLACAK,ŞU İSMİN DAHA FAZLA ŞANSI VAR noktasından gidiyor değil mi..?
KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ GEREK diyen var mı..?
Ondan sonra da KARABÜK NEDEN BU HALDE diye yakınmalar var.
ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNA İŞİ NE OLDU acaba veya EK BİNA PARASI İLE YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILABİLİRSE DAHA İYİ OLUR MU OLMAZ MI..?
Bunları konuşan SİYASETÇİ VAR MI..?
Bunları yazan çizen BASIN VAR MI..?
Sahi KARABÜK NEDEN BÖYLE KASABA GİBİ GÖRÜNÜYOR YAHUUU..!!
KARABÜKSPOR’U TAMAMEN UNUTAN BİR KENT OLDU KARABÜK,ÖYLE İLGİNÇ ŞEYLER ANLATILIYOR Kİ,ELBET HUKUK BUNLARI BİLİYORDUR..
Karabük KARABÜKSPOR’U tamamen unuttu,bir aralar Sayın MEHMET AYTEKİN’E ağız dolusu ve hakarete varacak kadar ağır eleştiriler getiren insanlar,çevreler,bilmiyoruz kendisi ile HELALEŞTİLER Mİ..?
Sayın MEHMET AYTEKİN iyi niyetle ve tam bir sevda ile hizmet veriyordu,ÇEKİL DEDİLER,hiç olmaması gereken bir şekilde DİL UZATTILAR ve O gitti,PEKİ ŞİMDİ KARABÜKSPOR ne halde Allah aşkına..?
Geçtiğimiz gün Cadde de,çok Sevgili dostumuz,Kardeşimiz SEYİT AHMET KARABACAK ile karşılaştık,MEVCUT KARABÜKSPOR YÖNETİMİ İLE ÖYLE ŞEYLER ANLATTI Kİ,HUKUK BUNLARI BİLMİYOR MU acaba..?
KARABÜKSPOR’U BU KENT AYAKTA TUTAMADI..!!
HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığı KARABÜKSPOR’U batırmış,şimdi tamamen iş şirazesinden çıkmış,en önemlisi de KARABÜK’TE KİMSE KARABÜKSPOR’U iplemiyor,defterinden silmiş adeta..
BU YAZDIKLARIMIZA “YANLIŞ DİYENİNİZ VAR MI..?” söyleyin.

KARDEMİR DE BİZİM KARABÜKSPOR DA
•Karabükün tarafsız yansız kitabın ortasından konuşan değerli ağabeyim. Kardemir in adı varlık fonu ile birlikte anılmaya başlandı hiç kimse de tık yok bu kadar mı ölü toprağı serpildi cumhuriyet kenti Karabükümüzün üstüne. Birlik yok beraberlik yok. Sa hi, bu kentin talihi ne zaman KARABÜKSPOR sahipsiz bırakıldı o zaman bozuldu. Karabükspor Kardemirin yöneticilerinin, çalışanlarının, vatandaşların moral kaynağı idi. Bu kadar mı nefret ediliyor Karabükspor dan. Aklımızı başımıza alalım Karabükspor hepimizindir. Samsun, Erzurum,Kocaeli, Manisa gibi aşağılardan amatörden gelen bir takıma artık sahip çıkalım. Destek olalım takım maliyetleri de düştü birlik beraberlik olursa takımımız her yıl bir üst lige geçip kentin moralini motivasyonunu düzeltebilir. Biraz destek olalım şu andaki Karabüksporun kullandığı tesis ve antreman sahalarından altdan gelen takımın kullanmasının da önünü açalım. Bunu Samsun Erzurum Sakarya Kocaeli Manisa yaptı bizdeyapabiiriz Haydi Karabük..
Burhan Tekin
•Sayın Ahmet Gölbek abim kaleminizden halka dökülen bu yazılarınızı okurken büyük bir kıvanç duymaktayım.Kalemini doğru ve gerçekten halkın doğru bilgi edinme yönünde kullanan yılların bir ustası oşarak sizlere saygılarımı sunarım.Türk halkı olarak en büyük eksikliğimiz okuma alışkanlığımızın avrupanında çok gerisinde kaldığınıda burgulamadan geçemeyeceğim.Ne kadar okursa insan o kadar bilgisi fazla olur kulaktan duyma ile değil gerçekleri kendi okuyarak karar verir böyle oluncada fırçalara da yanlış haber aktarmalarına fırsat vermemiş olursunuz.
Basın hayatınızda başarılar diler saygılarımı sunarım.
Bir Soykan daha bulamazlar
•Ömer bey kendi getirdiyi adama karşı çıktı bağırmaları haddane meydanandan duyuldu niye öyle yaptı işte sayın gölbek yazmış dürüs adamdır demişler.Bakın Kardemir bir daha Hüseyin Soykan gibi dürüst temiz bi isim bulamaz,belki kirliliye müsait olanı bulurlar oda hesaplara gelir yazık oldu doğrusu çok yazık oldu.
radar
•Dere yatağına ev yaparsınız dere bir gün verdiğini alır.
tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan malı sen git 1 tl.ye sat.
Kimse kusura bakmasın dere bir gün alırsa kimse kızmasın.
Mesele Karabük meselesi değil ülke meselesi. Değişik gerekçelerle zarara uğratılan fabrika sosoyal devlet olgusuyla kentte 10000 civarı istihdam ediyordu. Gelinen noktaya bakıldığında şehre verdiği noktada bakıldığında hissadarın dışında fazla payını aldıkları pek söylenemez. O zamanın hükümetinin yanlışlarından biri de Yenişehir bölgesini neden verdiniz, orası nerede ise çeyrek fabrika .
Zamanında yapılan özelleştirme tamamı ile yanlıştı.
Karabuklu
•Sayin ahmet karabacagin size soylediklerini bizde bilelim ahmet bey bizde ogrenelim yuzeysel geciyorsunuz.halki her konuda bilgilendiriyorsunuz yol gosteriyorsunuz isaret ediyorsunuz fakat karabukspor hakkinda yuzeysel geciyorsunuz baskanin yonetim kurulu adina sahte imzalar attigi transfer paralarini kendi hesabina gecirdigi konusuluyor bu dogrumudur.