Reklam
Reklam
705
0

Her Telden (7 Temmuz 2021)

KARDEMİR “2021 YILI OCAK-ŞUBAT-MART AYLARINDA..”,YANİ İLK ÇEYREKTE 501 MİLYON KAR ETMİŞTİ,PEKİ NİSAN-MAYIS-HAZİRAN NE ÇIKAR
KARDEMİR,2021 Yılının Ocak-Şubat-Mart aylarında 501 milyon lira KAR AÇIKLAMIŞTI, şimdi İkinci Çeyrek,yani Nisan-Mayıs-Haziran ayları KAR MİKTARI açıklanacak..
AÇIKLAMA KURBAN BAYRAMI SONRASI YAPILABİLİR..
Beklenen 2021 İlk Çeyrek karı civarında,hatta,o kar miktarından biraz daha fazla KAR EDİLİYOR çıkması ve bilindiği gibi 501 milyon lira KAR AÇIKLANDIĞINA göre,bu kez biraz daha fazlası bekleniyor.
Buna gerekçe olarak; KAVGASIZ/GÜRÜLTÜSÜZ BİR YÖNETİM..
Buna gerekçe olarak;İŞİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİR GENEL MÜDÜR..
Buna gerekçe olarak;PİYASALARIN ÇOK/ÇOK İYİ GİTMESİ..
Gibi unsurlar gösteriliyor ve bunlar gösterilirken de “AH BİR DE,HAMMADDE ALIMLARINDA,GEREKLİ STRATEJİK KIVRAKLIK,ESNEKLİK,PİYASA TAKİBİ,ZAMANLAMA GÖSTERİLSE,ÇOK DAHA VERİMLİ SONUÇLAR GELİR/GELEBİLİR..” şeklinde de değerlendirme yapan çevrelere rastlanıyor elbet.
KARDEMİR,2020 Yılının bütün olumsuzluklarını üzerinden atmış görünüyor ve 2020 yılının ilik üç çeyreğinde yaşadığı ZARAR ORTAMLARINI çok gerisinde bırakmış bir resim veriyor.
Hem de ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİNE YAPILAN İYİLEŞTİRMELERE rağmen..

2021 YILININ BAŞLARINDA “BİR ABD DOLARI SEVİYELERİNİ GÖREN KARDEMİR HİSSE SENETLERİ..” EDİLEN BÜYÜK KAZANCA RAĞMEN GERİLEDİ
2021 Yılının başlarında BİR ABD Doları seviyelerini gören KARDEMİR Hisse senetleri,2021 Yılını İLK ÇEYREĞİNDE elde edilen BÜYÜK KAZANCA rağmen,BİR ABD DOLARININ altına doğru geriledi..
Hatta o zaman BİZE YAPILAN BİR ESPRİYİ DE dile getirmiştik.
KARDEMİR hisse senetleri BİR ABD DOLARINA yükselirse SANA 10 CENT VERİRİZ gibi espriler yapılmıştı ve bu esprinin temelinde HİSSE SENETLERİNİN yükselmeyeceği inancı yatıyordu herhalde,demiştik.
KARDEMİR HİSSE SENETLERİ BİR ABD DOLARININ ALTINDA..
Biz 10 Cent olayından vazgeçtik,neden böyle acaba..?
2020 Yılını 60 milyon lira civarında bir KAR ORANI ile kapatan KARDEMİR’DE,hisse senetleri öylesine yükselmişti ki,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı bile bundan övünçle söz ediyordu..
Şimdi BİR ABD DOLARININ altına geriledi senetler..
Oysa ki KARDEMİR adeta,PARA BASIYOR öyle değil mi..?

KARABÜK’TE “ÇEVRE KİRLİLİĞİ VAR MI/YOK MU..?” SORUSUNUN CEVABI ÇOK ÖNEMLİ ve KANSER VAKALARININ FAZLALIĞI İDDİASI..
Karabük’ün en önemli konularının başında ÇEVRE KİRLİLİĞİ var mı/yok mu sorusu gelir herhalde ve bu konuda bir ORTAK NOKTANIN olmayışı da hayli dikkat çekicidir.
KARABÜK YAŞAYANLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ bu konuda “KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ VARDIR..” görüşünü öne sürer ve bu görüşünü hemen her platform da dile getirir.
Karabük yaşayanları bu görüşünden sonra, bir adım daha atarak “ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLDUĞU İÇİN KANSER HASTALIĞI BU BÖLGE DE ÇOK YAYGIN GÖRÜLÜR..” gibi değerlendirmeler yapar,iddialar dile getirir..
Buna karşılık ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı tarafından düzenlenen ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI,Karabük’te,özellikle,HAVA KİRLİLİĞİ olmadığı verilerini paylaşır.
KARABÜK’TE AKARSU KİRLİLİĞİ GÖZLE GÖRÜNÜR HALDEDİR örneğin..
AKARSU KİRLİLİĞİ elbet beraberinde toprak kirliliği de getirir..
Peki,KARABÜK BU SORUNLARINI NASIL AŞACAKTIR acaba..?
Konuya ait fikri olanlara GAZETEMİZ YORUM SAYFASI açık elbet..
Ciddi,geçerli,fikri olanlara YORUM SAYFAMIZ açık…!!

HAYRET BİR OLAY ; YEREL ve GENEL SEÇİMLERE ÇOK VAKİT OLMASINA KARŞI “İYİ PARTİ İÇERİSİNDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN HAZIRLIK..”
Geçtiğimiz gün,çok sevdiğimiz,çok önemsediğimiz bazı Kardeşlerle oturduk,sohbet ettik,bu Kardeşler CEMİYETÇİLİĞİ İYİ BİLEN yapan ve hayli ciddi potansiyelleri olan insanlardır.
Bize “ABİ,KOLLARI SIVADIK BİR DİZİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ..” anlamında sözler ettiler ve “KARABÜK’TE ÇOK TANINAN,İSMİ ÇOK BİLİNEN VE ÇOK AKTİF BİR İŞ İNSANINI İYİ PARTİ’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI ve BELEDİYE BAŞKANI YAPMAK ÜZERE ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ..” dediler.
Doğrusu biz hayret ettik.
Zira,Karabük’te Siyaset MİLLETVEKİLLİĞİ öne alınarak yapılır ve O Kardeşlerin bahsettiği isim “BEN KESİNLİKLE MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNMEM ve BENİM BELEDİYE BAŞKANI OLARAK,BU KENTE VEREBİLECEĞİM ÇOK ŞEY VAR.SİYASETE GİRERSEM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK GİRERİM..” demiş.
O Kardeşler daha önce de Siyasetin içerisinde bulundular..
Aktif Siyaset yaptıklarını iyi biliyoruz.
Peki “NEDEN İYİ PARTİ..” diye sorduk “ABİ BİZ SÜREKLİ HALKIN İÇERİSİNDEYİZ,YÜKSELEN TEK PARTİ OLARAK,İYİ PARTİ GÖRÜLÜYOR..” gibi net cevaplar verdiler..
Karabük SİYASET DÜNYASINDA önemli bir gelişme olarak gördük bu olayı.

MEMUR ve EMEKLİLER “MAAŞ GÜNCELLEMELERİNDEN..” MUTLU OLMADIKLARINI DUYURUYORLAR ve MEMUR –SEN YENİ ZAMLARA TEPKİLİ
Hatırlarsınız yapılan ZAMLAR için,zam değil FİYAT GÜNCELLEMESİ deyimi kullanılıyor ve bu mana da yalnızca mal ve hizmetlere değil EMEKLİ ve MEMUR MAAŞLARINA DA güncelleme yapıldı.
EMEKLİ ve MEMUR MAAŞLARINA Yüzde 8,45 zam yapıldı..
HER İKİ KESİM DE bu artışlara,bu zamlara tepkili.
BU ARTIŞLARI YETERSİZ BULUYORLAR ve özellikle hemen herkesin SİYASİ İKTİDARA yakın olduğu gibi bir izlenimi olan MEMUR-SEN yapılan zamlara hayli sert çıkıyor,yetersiz buluyor.
EMEKLİ ve MEMURLAR YAPILAN ZAMLARDAN yakınıyorlar..
Haksız değiller elbet..!!

“KARGA BİLE KEMİK YERKEN,BİR YERLERİNE ÖLÇERMİŞ..” KARABÜK’E SİYASETEN VERİLEN ve HALEN TUTULMAYAN SÖZLER,VAATLAR..!!
Hani bir Atasözü vardır “KARGA BİLE KEMİK YERKEN,BİR YERLERİNE ÖLÇERMİŞ..” şeklinde,buradan yola çıkarak “KARABÜK’E ÖLÇÜSÜZ SÖZLER VERİLDİ..” demek mümkün mü..?
ÖLÇÜSÜ ENDAZESİ OLMAYAN SÖZLER VERİLDİ demek mümkün mü..?
Örneğin DÖNEMİN BAŞBAKANI Karabük’e geldi ve düzenlediği miting de “KARABÜKLÜLERE MÜJDE HAVAALANI YAPILACAK,ALT YAPISINI DA İŞ İNSANI Sayın ŞEFİK DİZDAR YAPTIRACAK..” denildi mi/denilmedi mi..?
Tüm GENEL ve YEREL SEÇİMLER DE,Yüce Allahın bu Bölgeye en büyük nimeti/bağışı olan ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ yapılacak denildi mi ,buna,ilişkin GÖRSELLER gösterildi mi/gösterilmedi mi..?
KARABÜK’E YAKIŞAN BİR VİLAYET KONAĞI YAPILACAK denildi mi..?
Böyle bir VİLAYET KONAĞI için proje çizdirildi mi/çizdirilmedi mi..?
Karabük bir VAADEDİLMİŞLER MEZARLIĞI adeta..!!
Örneğin ÇELİK CAMİ Sözü,RAYLI SİSTEMLER sözü verildi mi/verilmedi mi..?
Hepsini bir kenara bırakın DAHA ÜÇ/DÖRT AY ÖNCE,KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN Vergi ve SGK Borçları ödenecek ve KARABÜK FUTBOLA yeni bir KULÜP,yeni bir FUTBOL TAKIMI ile devam edecek denildi mi/denilmedi mi..?
Verilen tutulmayan sözleri yazmaya devam edelim mi..?
VAY BAHTI KARA KARABÜK’ÜN VAY..!!

DİĞER İŞLERİ BİR KENARA BIRAKIN “KARABÜK VİLAYET KONAĞI YATIRIMI, ADI ÜZERİNDE, VİLAYET İLE BİRE/BİR BAĞLANTILI..?” DEĞİL Mİ…?
Karabük’e,Karabüklülere SÖZ VERİLMİŞ,TUTULMAMIŞ o kadar çok iş/yatırım var ki,alt/alta yazsanız SAYFALAR yetmez,bunların bir bölümünü UMUDUNU KESEN vatandaş bile unutmuştur..!!
Örneğin KARABÜK VİLAYET KONAĞI YAPIMI İŞİ ne oldu..?
Bırakın öteki işleri VİLAYET KONAĞI YATIRIMI,bire/bir KARABÜK VALİLİĞİNİ ilgilendiren bir iş,bir konu ve öyle sanıyoruz ki Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’DE bu yatırımı izliyordur,yaptırmaya gayret ediyordur..
VİLAYET KONAĞI İÇİN PROJELER ÇİZDİRİLDİ,PROJELER RAFLARDA..
Eeee..!! O ZAMAN NEDEN YAPTIRILMIYOR Kİ..?
Bize göre yaptıracak irade noktasında bir zafiyet,bir eksiklik var,ortaya çıkıp da “HAZIRLANAN PROJELER ÇERÇEVESİNDE,BU İŞİN YATIRIMINA BAŞLANACAK,İLGİLİ MAKAMLARDAN GEREKLİ ONAY,GEREKLİ ÖDENEKLER ÇIKARTILDI..” diyecek ve gayret edecek bir irade gerek.
Efendim falan karşıymış..
İyi de herkes,her olayı benimseyip onaylamıyor ki..!!
ORTA YERDE ÇİZİLMİŞ,HAZIRLANMIŞ PROJELER VAR Kardeşim..
Yaptırsanıza..
Yeri de hazır..!!

ESKİPAZAR DOĞANCILAR KÖYÜ CİVARINDA,DSİ TARAFINDAN YAPIMI SÜRDÜRÜLEN “YER ALTI BARAJI’NDA İNCELEME..” ve AKKAYA HAMAMI..
Hep yazıyor ve Okurlarımıza duyurmaya gayret ediyoruz,KARABÜK ÖZELİNDE EN FAAL DEVLET KURUMU DSİ,gerçekten de DSİ’NİN o kadar çok yatırımı var ki,Karabük’ün yüzünü ağartıyor.
Bu cümleden olmak üzere,ESKİPAZAR/DOĞANCILAR Köyü civarında,YER ALTI BARAJI yapımı sürdürülüyor ve YER ALTI Barajı kavramı Ülke gündemine yeni/yeni giren bir olay.
Şu ana kadar 150 CİVARINDA YER ALTI BARAJI Yapımına girdi DSİ.
Bütün olay SU KULLANIMI,SU İSRAFININ önüne geçilmesi..
HAZIR SU KULLANIMI DEMİŞKEN,AKLIMIZA NE GELDİ BAKIN..!!
Eskipazar AKKAYA HAMAMI olarak bilinen alanda TRAVERTEN ÖZELLİKLİ TERMAL SU KAYNAKLARI var,MTA Yıllar önce sondaj yaptı TRAVERTEN ÖZELLİKLE SU KAYNAĞINI gün yüzüne çıkarttı,sonra üzeri kapatıldı..
DSİ YER ALTI BARAJI yapıyor..
KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DE,bu AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE bir SPA Tesisi yaptıramaz mı,küçük,şık bir TESİS O CİVARI DA,Karabük’ü de çok ciddi manada uçurur..
Ama,DSİ YATIRIMLARINI İNCELEMEK DAHA KOLAYA GELİYOR DEMEK..!!
AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİ,ÜSTÜ KAPATILMIŞ CİDDİ BİR DEĞER..!!
Varsın dursun öylece,elbet birgün, birisi çıkar,değerlendirir belki..!!

YOK CANIM,ELBET,KARDEMİR KARABÜKSPOR’U UNUTMADIK,3/4 AY ÖNCE “VERGİ/SGK BORÇLARI ÖDENİP YENİ BİR BAŞLANGIÇ..” SÖZLERİ
HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkanlığı döneminde BATAN/BATIRILAN ve kaynakları HAR VURULUP/HARMAN SAVRULDUĞU binlerce sayfalık DEVLETİN EN CİDDİ BİRİMLERİ tarafından tutulan raporlarla değerlendirilen KARDEMİR KARABÜKSPOR Mahkemesi 5 Kasım 2021 tarihinde..
TAM 162 GÜN ÖTELENMİŞ BU MAHKEME..
Peki KARDEMİR KARABÜKSPOR için “KİŞİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK,VERGİ ve SGK BORÇLARI ÖDENECEK,DAHA SONRA YENİ BİR KULÜP,YENİ BİR FUTBOL ANLAYIŞI İLE YOLA DEVAM EDİLECEK..” şeklinde ki sözler ne oldu..?
VAR MI BİR GELİŞME..?
O an için öyle gerekiyordu,öyle sözler verildi,daha sonra unutuldu mu..?
Bir tek AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ samimiyetle,içtenlikle gayret gösterdi,en azından BİR TAKSİT TUTARININ ödenmesini sağladı öteki Siyasetçileri ARA Kİ BULASIN hesabı oldu..
KARABÜK,KARABÜKSPOR’U UNUTMA/UNUTTURMA…!!

23 Yorum

  1. KARABUKSPOR

    sayin sefik dizdar Ulkemizin sayili zenginleri arasindadir fakat karabuke merkeze hicbir katkisi olmamistir karabuke bir civi bile cakmamistir safranboluya da kar getirecek para akitacak yerleri almis faaliyete gecirmistir safranboluda para basmaktadir butun is yerleri para basiyor karabuke bir hayrin dokunsun şefik dizdar hayrin hayrin.

  2. KARABUKSPOR

    Bu vekiller sayin cumhurbaskani sahaya inin deyince vekiller halkin arasina girdi demekmi lazim illaki bu halk secti sizi sizde bu halka karsi vaadlerinizi sozlerinizi tutun esnafa gidip cayini icmekle olmuyor bu isler sayin vekiller.toplum yararina halki birlestiren projeleri yapin herkes faydalansin karabuk koy oluyor sehirde hicbir guzellik esnetik kalmadi bir proje yok yol kaldirim yok sayin vekiller sayin belediye baskani uyutun karabuku uyutun bu millet herkesin hakkini verir.

  3. atikus

    Bravo iyi partililer hicmi sayin elif koseyi ornek almiyorsunuz.neymis ıs insanini belediye baskani adayi yapacaklarmis sayin vergilide is insaniydi ne yapti asansorden baska karabuk koy oluyor koy boyle adamlardan hayir gelmez .butun partiler makam mevki parali adamlar gozetmeksizin sevilen sayilan karabuku taniyan zeki insanlari aday yapmalidir.is insani adaylarindan gozumuz korktu istemeyüz istemeyuz.

  4. karabüklü

    cuma pazarı yeri artık şehre yakışmıyor. o taraflar pislik yuvası gibi , çok kötü durumda . pazar yeri kaldırılıp oraya belediye binası, adliye gibi kamu binası yapılmalı ve buralar hareketlendirilmelidir.

  5. Proje

    Vaatler ve SİMİLASYON Güzeli Karabük ve geçen kocamaaaan yıllarrr…

Yeni yorumlara kapalı.

Diğer Yazılar