10 OCAK “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ..” VE KARABÜK VALİSİ SAYIN KEMAL ÇEBER’İN, ZARİF JESTİ,DÜN DÜZENLENEN SABAH KAHVALTISI..
10 Ocak ÇALIŞAN GAZETECİLERE GÜNÜ nedeni ile,Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER,gazetecilere bir sabah kahvaltısı verdi ve hep birlikte olduk,sohbet ettik.
Sayın Vali 10 OCAK ÇALIŞANLAR GÜNÜ nedeni ile 8 Ocak günü verdiği ERKEN KAHVALTIYI çok zarif bir dille anlattı ve “10 OCAK AYNI ZAMANDA İDARECİLER GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR ve BEN O GÜN ANKARA’DA OLACAĞIM..” dedi.
10 OCAK TÜRKİYE İDARECİLER GÜNÜ..
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER,o nedenle BASIN MENSUPLARI ile bir araya gelerek,sohbet etmek amacını da güden etkinliği iki gün öne almış oldu ve 10 Ocak günü kendisi İDARECİLER GÜNÜ nedeni ile Ankara’da olacak.
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER Karabük’e atandığından bu yana,Basın içinde herhangi bir ayırım yapmadan,tüm Basın Mensuplarına ve Basın/Yayın organlarına sıcak bir yaklaşım içinde oldu.
Basın Mensupları da kendisine karşı bir sevgi ve saygı çerçevesi içinde davranıyorlar ve gerçekten mükemmel bir ilişkiler yumağı oluştu,dileriz böyle de devam eder/edecektir..
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ ERKEN KUTLADI Sayın VALİ.
“KAMU KAYNAĞININ İSRAFI OLMASIN,BOŞA GİTMESİN DİYE..” VALİLİK “GEÇİCİ SÜRE İÇİN..” YEŞİL MAHALLEDE Kİ “TALİHSİZ BİNAYA..” GİDER..
KARABÜK VALİLİĞİ,Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha sonra SİYASETE KURBAN edilen Yeşil Mahallede ki “TALİHSİZ BİNAYA..” taşınıyor..
GEÇİCİ BİR SÜRE,O BİNAYA TAŞINIYOR..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER,dün bu konuya ilişkin bilgiler verdi ve “YILLAR ÖNCESİNDE PROJELER HAZIRLANMIŞ,YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NIN BULUNDUĞU ALANIN BİR BÖLÜMÜNE VALİLİK BİNASI YAPIMI DÜŞÜNÜLMÜŞ,ANCAK,GERÇEKLEŞMEMİŞ..” anlamında görüşler dile getirdi.
YEŞİL MAHALLE’NİN vatandaş içinde “UZAK BİR ALAN OLACAĞI..” üzerinde de bilgiler veren Vali Sayın KEMAL ÇEBER “KARABÜK’E YAKIŞAN BİR VALİLİK BİNASI YAPIMINI DÜŞÜNÜYORUZ.YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNADA, İL ÖZEL İDARESİ VE BAŞKA BİRKAÇ MÜDÜRLÜK KALABİLİR..” dedi.
Bize göre Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İN açıklamasının en can alıcı bölümü “O BİNANIN,KARABÜK VALİLİĞİ TARAFINDAN KULLANILMASININ EN TEMEL DÜŞÜNCESİ KAMU KAYNAĞININ İSRAF EDİLMEMESİ DÜŞÜNCESİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR..” yolunda ki bölümü oldu.
Demek,burada bir KAMU KAYNAĞI İSRAFI VAR,bunun yolu açılmış..
Yazık yıllardır boş tutuluyordu o talihsiz bina..
KARABÜK ŞOFÖRLER ODASI KONGRESİNDEN SAYIN AHMET KARABACAK “GÜVEN TAZELEDİ..” VE KONGREYE HAYLİ BÜYÜK KATILIM OLDU..
Karabük ŞOFERLER ODASI Başkanlığı görevini 6 dönemdir yapan Sayın AHMET KARABACAK,geçtiğimiz Pazar günü yapılan Kongre ile GÜVEN TAZELEDİ,yeniden Başkan oldu.
Sayın AHMET KARABACAK,tek Aday olarak girdiği Kongre de,tüm üyelerin oylarını alırken,dikkati çeken bir başka olay da “TEK ADAYLI BİR KONGREYE BU KADAR KALABALIK BİR KATILIMIN OLMASIYDI elbet.
Demek Sayın AHMET KARABACAK,kendi tabanı ile bütünleşmiş..
Üyeler bu kongreye yüksek bir katılım sağlayarak bu gösterdiler..
Dün,bir işimiz nedeni ile Taksiye bindik,taksi şoförüne dün yapılan Kongreyi sorduk “ABİ,AHMET BAŞKAN İYİ İNSANDIR.HER SORUNUMA KOŞAR,ÇÖZMEYE ÇALIŞIR..” gibi yaklaşımlar sergiledi..
GİDİP OY KULLANMIŞ O KARDEŞİMİZ..
“TAKSİCİ ESNAFI OLARAK,BİZİM EN BÜYÜK SORUNUMUZ ŞEHİRİÇİ TRAFİK NOKTASINDA.BU SORUNUN HALLEDİLMESİ İÇİNDE AHMET BAŞKAN ÇALIŞIYOR,DİDİNİYOR..” falan dedi.
Sayın AHMET KARABACAK güven tazeledi,yeniden Başkan seçildi..
RAYLI SİSTEM “TOPLU TAŞIMA NOKTASINDA..” BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ ; “TELEVİZYON PROGRAMINDA SENİ ELEŞTİRDİM..”
RAYLI SİSTEM toplu taşımacılık noktasında,bu projeyi gündeme getiren,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzun/uzun görüşmelerimiz oldu,münazaralarımız oldu..
Bir defasında,bu konu hakkında yazdığımız yazıları dayanak gösterip “YAPTIĞIM BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA SENİ ELEŞTİRDİM,RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK NOKTASINI BİLMEDEN YAZIYOR DİYEREK SENİ ELEŞTİRDİM..” gibi ifadeler kullanmıştı.
Sayın VERGİLİ,bu sistem için ilk kez “GÜNLÜK 50 BİN YOLCU TAŞIRIZ.GERİ DÖNÜŞÜMÜ ÇABUK VE KOLAY OLUR.KALDI Kİ KENDİ İMKANLARIMIZ İLE BU YATIRIMI ÇOKTA UCUZA MAL EDERİZ..” gibi görüşler dile getiriyordu.
Biz kendisine Karabük Belediyesi’nin böyle bir yatırımın altından kalkamayacağını,kalksa bile Karabük Belediyesi’nin kaynaklarını uzun vadeli biçimde tüketeceğini ileri sürüyorduk..
Neyse ;KONU ARTIK AÇIKLIĞA KAVUŞMUŞ OLDU..
RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMA GÜNDEMDEN KALDIRILMIŞ..
Başkan Sayın VERGİLİ,Basın Mensuplarına bunları söylemiş..
CHP SAFRANBOLU VE YENİCE İLÇELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE “TÜM BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” GÖRÜŞÜ ADAYLAR
CHP Son zamanlarda SİYASİ ÇALIŞMALARINA ivme kazandırdı ve bakıyorsunuz halkla temas kurmak,seçmenin ayağına gitmek gibi,uzun yıllar görülmeyen bir uygulamayı başlattılar..
CHP’LİLER SAFRANBOLU ve YENİCE Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere “KARABÜK’ÜN TÜM BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK İÇİN ÇALIŞACAKLARINI..” söylüyorlar..
Olayın tam bu noktasında,geçtiğimiz akşam bizi Sayın SABRİ CEBECİK aradı,Sayın SABRİ CEBECİK “İKİ DÖNEM CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞ KAZANAMAMIŞTI..” şimdi CHP YENİCE Belediye Başkan Adaylığı’na talip ve “YENİCE’DE GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPTIM..” dedi.
Sayın CEBECİK sık/sık Yenice’ye geldiğini ve CHP Yenice Belediye Başkan Adaylığı için açıklama yaptığını söyledi telefonda,bilindiği gibi Sayın MEHMET AYDINLI’NIN henüz resmi açıklama yapmamış olmakla birlikte Belediye Başkan Adayı olduğuna ilişkin bilgiler/sinyaller geliyordu..
CHP BİRDEN HAREKETLENDİ,HEMEN HER İLÇE DE HAREKETLENDİ..
Karabük MERKEZ İLÇE için kim düşünülüyor acaba..?
İYİ PARTİ,GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ,TEŞKİLAT TANITIM TÖRENİ DÜZENLEDİ VE BU TÖRENE UMULANIN ÇOK/ÇOK ÜZERİNDE KATILIMIN OLDU..
İYİ PARTİ geçtiğimiz Pazar günü,bir düğün salonunda TEŞKİLATLARIN TANITIM TÖRENİNİ yaptı ve Parti Kurucularından bazı isimlerinde bulunduğu törene,umulandan çok daha fazla katılımın olduğu gözlendi.
İYİ PARTİ içinde Siyaset yapan Safranbolu eski Kaymakamlarından,daha sonra BARTIN-ZONGULDAK-DENİZLİ Valilikleri de yapmış bulunan Sayın YAVUZ ERKMEN ile bir telefon görüşmemiz oldu.
“İLK TOPLANTIMIZA KATILIM GAYET GÜZELDİ..” dedi Sayın YAVUZ ERKMEN ve “İYİ PARTİ GİRECEĞİ İLK SEÇİMLERDEN BAŞLAMAK ÜZERE ÇOK BAŞIRILI OLACAKTIR..” anlamında ifadeler kullandı..
Bu arada “ EĞER SALONU BU KADAR CİDDİ BİR KALABALIK GELEBİLİYORSA,ÇEŞİTLİ NEDENLERLE KORKARAK,ÇEKİNEREK GELEMEYENLERİ DE DÜŞÜNÜN,İYİ PARTİ MAYASI KARABÜK’TE TUTMUŞ..” gibi değerlendirmeler de yapıldı.
Böyle olması da çok normaldir herhalde..
Henüz yeni kurulmuş bir Siyasi Parti,insanlar kurulu düzene karşın, bu yeni Partinin toplantısına katılarak HEDEF HALİNE gelmek istemeyebilirler,bunu da normal ve anlayışla karşılamak gerekir..
İYİ PARTİ GEÇTİĞİMİZ PAZAR,KARABÜK’TE MORAL BULDU..
TEŞKİLAT TANITIM TÖRENİNE KATILIM UMULANDAN FAZLA OLDU..
En azından İYİ PARTİ Yöneticileri bunu net bir dille anlatıyorlar..
KARABÜK ÖLÇEĞİNDEN BİR ŞEHRİN,YILLIK 1 MİLYON 500 BİN KİŞİSİ HASTALIK NEDENİ İLE HASTANEYE KOŞARSA,BUNUN ANLAMI NEDİR…
Karabük nüfusu nedir 118.000 gösteriyor tabelalarda,118 bin nüfus,buna karşılık BİR YIL İÇİNDE HASTANELERE başvuru yapan 1 milyon 500 bin civarında insan..
DÜŞÜNÜN,NÜFUS YÜZ ONSEKİZ BİN KİŞİ GÖRÜNÜYOR..
BİR YIL İÇİNDE 1 MİLYON 500 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURUYOR..
Bunun bir izahı olmalı elbet,HAVA KİRLİLİĞİ BURADA ciddi bir etken olabilir mi,bilindiği gibi KARABÜK’ÜN HAVASI OLDUKÇA KİRLİ,bunu Kentin Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE dile getiriyor.
HAVA KİRLİLİĞİ,SU KİRLİLİĞİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ VAR KARABÜK’TE..
118 BİN KİŞİNİN büyük çoğunluğu hasta olmalı ki,yıllık 1 milyon 500 bin kişi HASTANELERE KOŞUYOR/KOŞTURUYOR,bunun bir başka izah tarsı olabilir mi..
KARABÜK’TE BU KADAR İNSAN NEDEN HASTANEYE KOŞUYOR..?
Bunun bilimsel bir izahı olmalı herhalde değil mi..?
ÇEVRE KİRLİLİĞİ,HAVA,SU KİRLİLİĞİ bu durumu yaratıyor mu..?
KARABÜK ESNAF ODASI SEÇİMLERİ İÇİN EN CİDDİ SÖYLEM “GEÇEN YIL VERİLEN FAİZSİZ KOBİ KREDİLERİ YENİDEN ERTELENMELİDİR..” SÖZLERİ
Karabük ESNAF ODASI Seçimleri Cuma günü yapılacak ve gerek GÜN OLARAK,gerekse BAŞLAMA SAATİ olarak ELEŞTİRİ ALAN belirlemeler yapılmış,CUMA GÜNÜ,SAAT 13.30 DA başlıyor KONGRE.
CUMA NAMAZINDAN,ESNAFLAR KONGREYE GELECEKLER…
Dikkat ediyoruz kulisler çok yoğun biçimde devam ediyor ve ADAYLARIN ÇEVRESİNDE bulunanlar,en az BAŞKAN ADAYLARI kadar çalışıyorlar hatta daha yoğun bir çalışma içindeler..
Sayın VOLKAN KILINÇ ile birlikte çalışan bir Kardeşimiz “EĞER SEÇİMİ KAZANIRSAK,GEÇEN YIL VERİLEN FAİZSİZ KOBİ KREDİLERİNİN,BİR YIL DAHA ERTELENMESİNİ TALEP EDECEĞİZ..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk..
“ABİ BİLİYORSUN,GEÇEN YIL ESNAFLARA CAN SUYU ADI ALTINDA,FAİZSİZ 50 BİN LİRAYA KADAR KOBİ KREDİSİ VERİLMİŞTİ.BU KREDİLERİN MART AYINDAN İTİBAREN GERİ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR..” dedi o Kardeşimiz.
“ŞU AN İTİBARI İLE PİYASALAR ANORMAL DURGUN.BU KREDİLERİN GERİ ÖDEMESİNDE ESNAF ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜK SIKINTI ÇEKECEKLER HATTA ÖDEYEMEYENLER OLACAKTIR.EN AZINDAN BİR YIL ERTELENMELEDİR..” gibi yaklaşımlar getirdi..
Seçilirlerse,bu işi yakından takip edeceklermiş..
DÜN,ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN “DÖNER SERMAYESİ İLE İLGİLİ BİR YORUM GÖNDEREN OKURUMUZ..” VE SENDİKALAR
Dün bir Okurumuz bizim HER TELDEN KÖŞESİNE yorum yollayarak ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE DÖNER SERMAYE sorununu Kamuoyu gündemine getirmiş.
DÖNER SERMAYE PARALARI İKİ AYDIR ÖDENMİYOR demiş..
Sahi,SAĞLIK SEKTÖRÜNDE MEMUR SENDİKALARI VAR..
Neden bu iş ile ilgilenip sorunun çözümünü temin etmezler acaba veya o Okurumuzun yazdığı gibi İKİ SENDİKA mesailerini Üyelerinin parasal sorunlarından çok,İŞ BULMA KURUMU gibi mi çalışıp,o işleri mi kovalıyorlar..
DÖNER SERMAYE PARALARI İKİ AYDIR ÖDENMİYORMUŞ.
Yorum gönderen okurumuz,BİZİM DÖNER SERMAYE PARALARI İLE YATIRIM YAPILIYOR noktasına kadar taşımış olayı,eğer gerçekten böyleyse İŞ YAPARAK GÖZE GİRME GÜDÜSÜ ile insanların haklarını geciktirmek hoş bir tavır mı yani..
DİLE GETİRİLEN BU SORUN DİLERİZ KISA SÜRE İÇİNDE ÇÖZÜLÜR..

ANLAMA ÖZÜRLÜLER
•ANLAMA ÖZÜRLÜLER TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI NEDENİ İLE BİR DERNEK KAPATILMIŞ.BEN KİMSEYİ SUÇLAMIYORUM KİMSEYE KİN-HASET-HUSUMET BESLEMYORUM.. KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMAYAN YETKİLİLERİ ELEŞTİRİYORUM. YETKİLİLERE SORU SORMAYAN BASINI ELEŞTİRİYORUM AİLE AÇIKLAMA YAPIYOR KENDİNİ AKLAYABİLMEK İÇİN NEDEN YETKİLİLER SUSUYOR , NEDEN İNSANLARI TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORLAR , AKLAMIYORLAR DİYORUM .BEN DİYORUM Kİ KONU HAKKINDA KARABÜK ÜN EN YETKİLİSİ KİM EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ . O HALDE HEMEN HEMEN HER KONU DA AÇIKLAMA YAPAN BASININ KARŞISINA ÇIKAN EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ VE SAYIN VALİMİZ ÇIKSIN AÇIKLAMA YAPSIN.SÖZÜ GEÇEN DERNEK ŞU NEDENLE KAPATILMIŞTIR, ŞU ŞU KİŞİLER HAKKINDA İŞLEM YAPILMIŞTIR, YADA YAPILIYOR DESİNLER.VARSA BİR GİZLİLİK KARARI ONU SÖYLESİNLER DİYORUM. VATAN HAİNİ FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ İLE KİMİN BAĞLANTISI VARSA BİLELİM DİYORUM.MESELA BUGÜN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ HAKKINDA VE DAHA BİR SÜRÜ KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI , NEDEN ARADA BU KONU SORULMADI DİYORUM. DAHA DA ANLATAMADIYSAM BAŞKA DA BİR ŞEY DEMİYORUM.
KİN-HASET/HUSUMET
•KİN-HASET HUSUMET İNSAN BEYNİNİ İNSAN RUHUNU YER BİTİRİR.KİN-HASET-HUSUMET İLE KARILMIŞ BİR RUH YAPISINI YÜCE ALLAHIM KİMSEYE VERMESİN.O YAPIYA DÜŞMÜŞ İNSANLAR BÖYLE BİR İLLETİN PENÇESİNDE OLDUKLARINIDA BİLMEZLER VE SANKİ NORMAL BİR RUH YAPISINA SAHİP OLDUKLARINI SANIRLAR.
ALLAH O İLLETE YAKALANMIŞ OLANLARA KOLAYLIK VERSİN.HEM KENDİSİ DÜŞTÜĞÜ DURUMU ANLAMAZ,HEM BAŞKALARINI ANLAYIŞLI OLMAMAKLA SUÇLAR.NE DEMEK AKLANMAK SUÇU OLMAYAN NEDEN AKLANSIN,MİSALEN KİN-HASET-HUSUMET İÇİNDE OLAN BİRİSİ AKLANMAK İSTER Mİ,ASLINDA AKLANMAYA EN ÇOK İHTİYACI OLAN O İNSANDIR O İNSANLARDIR.
anlamak istemeyenlere
•MEVZU KAPANAN DERNEK VE DERNEKTE GÜLEÇ İSMİ GEÇİYOR ,DERNEK TERÖR BAĞLANTISINDAN DOLAYI KHK İLE KAPATILIYOR VE BU NEDENLE GÜLEÇ AİLESİ AÇIKLAMA YAPIYOR.GÜLEÇ AİLESİ ÖNEMLİ BİR AİLE VE YANLARINDA YÜZLERCE İNSAN ÇALIŞIYOR, HATTA KARDEMİR DEKİ ORTAKLIĞINI DA DÜŞÜNÜRSEK BİNLERCE, YİNE YÜZLERCE İNSAN GÜLEÇ AİLESİNİN ŞİRKETLERİ İLE TİCARET YAPIYOR VE BU İNSANLAR MERAK EDİYOR İŞİN ASLI ASTARI NE DİYE. VE DAHA ÖNEMLİSİ O DERNEK NEDEN HANGİ FAALİYETLERİNDEN DOLAYI KAPATILDI , BUNLARI ÖĞRENMEK HAKKIMIZ DEĞİL Mİ ? O DERNEKLE BAĞLANTILI İNSANLAR KİM, KİM SUÇLU YA DA ZANLI BUNLARI BİLMEK KARABÜK HALKININ HAKKI DEĞİL Mİ ? BU SORULARIN NESİNDEN GOCUNUYORSUNUZ ? EMİNİM GÜLEÇ AİLESİ DE YETKİLİLERDEN ÇIKIP AÇIKLAMA YAPMALARINI BEKLİYORLARDIR HATTA İSTİYORLARDIR.YANİ BEN GÜLEÇ AİLESİNE DÜŞMANLIK İÇİN SORMUYORUM BUNLARI ŞİMDİ ANLAYABİLDİN Mİ ?
KİN-HASET-HUSUMET
•KİN-HASET-HUSUMET İÇİNDE OLANLARA CENABI ALLAH ECRİNDEN SABRINDAN İHSAN ETSİN.KİN-HASET-HUSUMET İÇİNDE OLANLAR KENDİ DURUMLARINI BİLMEZLER BAŞKALARINI ANLAYIŞSIZ OLMAKLA SUÇLAR.
ALLAH O TİPLERE ECİR SABIR VERSİN
KİN-HASET-HUSUMET
•KİN-HASET-HUSUMET İÇİNDE OLMAYANLARIN YAZDIĞINA BİR BAKIN GÖNDEREN RUMUZUYLA YAZANIN YAZDIKLARINA BAKIN NE KADAR FİKİR VERİCİ BİRDE KİN-HASET-HUSUMET İÇİNDE OLANLARIN YAZDIKLARI ZIRVALARA BİR BAKIN ALLAH ONLARA ACISIN