blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 23:07 tarihinde yayınlandı

Çorum Halk Ekmek Fabrikası üretim kapasitesini ikiye katladı

Çorum Belediyesi, yeni kurduğu ikinci üretim çizgisiyle Halk Ekmek Fabrikası’nın günlük üretim kapasitesini iki katına çıkardı.
Çorum Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası’nda yaptığı büyük bir yatırımla günlük ekmek üretim kapasitesini 60 binden 120 bine çıkardı. Yapılan modernizasyon ve yeni sınır kurulumuyla fabrika, hem Çorum’un gereksinimini karşılama hem de ihtimal afet durumlarında bölgeye takviye verme gücüne ulaştı. Ekmek üretim kapasitesini ikiye katlayan fabrikanın açılışı düzenlenen merasimle açıldı. Merasimde konuşan Çorum Belediye Lideri Dr. Halil İbrahim Aşgın, yapılan yatırımın kent için kıymetine dikkat çekti.

"Günlük üretim kapasitemizi 60 binden 120 bine çıkardık"
Halk ekmek fabrikalarında üretilen ekmeklerle afet bölgelerinde kıymetli bir muhtaçlığın karşılandığına dikkat çeken Aşgın, "Ekmek, Türk milleti için son derece özel ve değerli bir besindir. Birçok ülkeye gittim, ancak Türk milleti kadar ekmeğe hürmet gösteren diğer bir millet görmedim. Bilhassa sıkıntı ve düşünceli günlerde, örneğin Afşin’e kamyonlar dolusu ekmek gönderdiğimiz zelzele devirlerinde, halk ekmek fabrikamızda ürettiğimiz ekmekleri oraya sevk ederken, ’siz kusura bakmayın, fırınlarımızdan ekmeğinizi almaya devam edin, biz bu ekmekleri afet bölgesine gönderiyoruz’ diyerek halkımızı bilgilendirdik. Bu süreçte değerli bir karar aldık. Ekmek üretim kapasitemizi kesinlikle artırmalıyız dedik. O devir günlük 60 bin adet ekmek üretim kapasitemiz vardı ki bu, epey kıymetli bir sayıydı. Fakat, daha büyük afetlerde, fiyat düzenlemelerinde yahut sağlıklı ekmeğe erişimin sağlanması gerektiğinde bu kapasitenin yetmeyeceğini düşündük. Yalnızca kentimize değil, tüm ülkemize katkı sağlayacak bir hazırlık yapmamız gerektiğine inandık. Kısa müddette iki değerli adım attık: Birincisi, yıllardır çalışan mevcut üretim çizgimizde revizyon yaptık. Vakitle oluşan metal yorgunluğu üzere teknik sıkıntıları giderdik. İkincisi ise tıpkı kapasitede yeni bir üretim sınırı kurduk. Böylelikle Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak günlük üretim kapasitemizi 60 binden 120 bine çıkardık. Bu hepimiz için güzel ve uğurlu olsun" dedi.

"Şu an her gün 120 bin ekmek üretmiyoruz. Zira biz fırıncı esnafımızın her vakit yanındayız"
Fırıncı esnafının da her vakit yanlarında olduklarını söyleyen Lider Aşgın, "Şu an her gün 120 bin ekmek üretmiyoruz. Zira biz fırıncı esnafımızın her vakit yanındayız. Onların ekmeğini zedeleyecek bir üretim anlayışımız yok. Ürettiğimiz halk ekmek ölçüsünü, kentteki gerçek gereksinime nazaran sınırlıyoruz. Örneğin bugünlerde günlük 30-35 bin civarında ekmek üretiyoruz. Ancak gereksinim duyulduğunda bu sayısı anında 120 bine çıkarabilecek altyapıya ve kapasiteye sahibiz. Halk ekmek sistemimizi bu noktaya taşımış olduk" diye konuştu.
Konuşmaların akabinde yeni fabrika dualarla açıldı. Konuşmaların akabinde protokol üyeleri fabrikada incelemelerde bulundu.
Öte yandan, Çorum Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen 210 gram ekmek 7,50 TL’ye satılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Temmuz, 2025 11:43 tarihinde yayınlandı

Karabük’te Baba Okulu Seminerleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur’an ve sahih sünnet ışığında aile olma bilincini geliştirmek ve babalığın önemine dikkat çekmek amacıyla yürütülen "Baba Okulu" seminerleri Karabük'te başladı. Program, Karabük İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Koordinatörlüğü tarafından düzenleniyor.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, babalığın sadece biyolojik bir bağdan ibaret olmadığını vurgulayarak, bunun büyük bir emanet ve sorumluluk anlamına geldiğini ifade etti. Müftü Erhun, “Bizim baba olarak en temel görevimiz, çocuklarımızı Allah ile tanıştırmak ve O’nu sevdirmektir. Allah’ı seven bir yürek, O’ndan korkar, O’na güvenir ve O’na yönelir. Bugünün en büyük babalık imtihanı, dijital çağda evlatlarımızı koruyabilmektir. Evladımıza bırakacağımız mal, mülk, eğitim bir yere kadar fayda sağlar. Asıl mesele, kalplere iman yerleştirebilmek, ahlak ve ibadet bilinci kazandırabilmektir” dedi.

Seminerin ikinci oturumunda ise Karabük İl Müftü Yardımcısı Ayhan Yalçın, “Kur’an-ı Kerim’de Baba Örnekleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yalçın sunumunda, Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Lokman ve İmran Ailesi gibi önemli şahsiyetlerin babalık örneklerine değindi.

Dört hafta boyunca devam edecek olan seminerlerde her hafta iki farklı konu ele alınacak. Seminer programında yer alan konu başlıkları şu şekilde:

Çocuğun Gelişiminde Babanın Rolü, Kur’an-ı Kerim’de Baba Örnekleri, İslam’da Babanın Hak ve Sorumlulukları, En Güzel Örnek Hz. Peygamber (S.A.V)

Gelişim Basamaklarına Göre Baba-Çocuk İletişimi, Ailede Merhametin Mimarı Olarak Baba,

Baba-Genç İletişimi, Mahremiyet Eğitiminde Babanın Rolü

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.