Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Ocak, 2018 22:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Özel İdare Genel Sekreterliğinde kadro çalışmaları

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan 180 taşeron işçi, kadroya geçiş başvurularını yapmaya başladı. Özel İdarenin çeşitli birimlerinde çalışan 180 taşeron işçi, 696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında kadroya geçiş evraklarını teslim etti. Sıraya giren işçiler evrakları imzalayarak kadroya geçecek olmanın mutluluğunu yaşadı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, beraberinde İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ve SGK Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım ile birlikte kadroya geçecek olan işçilerle bir araya gelerek başlayan süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. Genel Sekreter Uzun, “KHK kapsamında Özel İdaremizde çalışan 180 işçi personelimiz hayırlısı ile kadroya geçiyor. Gerçekten çok mutluyum. Böyle hayırlı bir olaya katkı verdiğim için işçi personelimiz kadar bende mutluyum. Biz Karabük Özel İdare olarak büyük bir aileyiz ve bu olay ailemizi daha da mutlu etti. Ben tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, personellerimize de aileleri ile huzurlu, mutlu günler diliyorum” dedi. Kadroya geçecek olan işçilerde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerine teşekkür etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 09:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Fındığın 12 aylık serüvenini evinin merdiven duvarına resmettirdi

Giresun’un Piraziz ilçesinde fındık kırma atölyesi işleten Demet Öztürk, meskeninin merdiven duvarlarını bir sanat galerisine dönüştürdü. Öztürk, fındığın dört mevsim süren on iki aylık gelişim sürecini yağlı boya fotoğraflarla anlattı.
Fındık atölyesini bir devir meskeninin üst katında işleten Öztürk, merdivenlerden çıkan konukların dikkatini çekmek ve fındığın serüvenini anlatmak için değişik bir fikre imza attı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Seyis’in takviyesiyle duvarları bir sanat yapıtı haline getirdi. Yaklaşık iki ay süren bu imece çalışmasında, fındığın tabiattaki döngüsü ay ay resmedildi.
Öztürk, "Her gün işime giderken bu renkli duvarlardan geçiyorum. Her ayın fındıkla ilgili farklı bir manası var. Bu duvar yalnızca bir süs değil, fındığa duyduğumuz hürmetin da ifadesi" dedi.
Duvar fotoğraflarında yalnızca fındık değil, Karadeniz tabiatına ilişkin çeşitli ögeler da yer veren Öztürk, "Sadece fındığın değil, fındık bahçesindeki tabiat ögelerine da yer verdik. Bahçede yetişen sakarca bitkisinin yanı sıra çuha, menekşe ve mimoza çiçekleri de yer alıyor. Hatta fındık bahçelerinde zararlıları yiyerek beslenen kara tavuk da fındık kısımlarına yuva yapmış haliyle tasvir edildi zira, kara tavuk bolluk rahmet manasına gelmektedir. Sanat galerisine dönüşen fındığın on iki aylık serüvenini görmeye gelenler dahi oluyor" diye konuştu.
Öztürk, Türkiye’de fındığın 12 aylık sürecini anlatan misal bir çalışmanın olmadığını vurgularken, özgün teşebbüs, hem tabiata hem de klasik üretime dikkat çeken örnek bir sanat çalışması olarak da dikkat çektiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.