Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
15 Temmuz, 2021 20:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Belediye Serası Üretime Devam Ediyor

(İHA) - Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen sera, üretime devam ediyor. Çeşitli çiçek ve sebze üretimi yapılan serada, şimdi de maniye domatesi üretimine geçildi. Safranbolu Başkanı Elif Köse, seranın üst düzey verimlilikle çalıştığını, serada bu yıl içerisinde 60 bin çiçek üretiminin yapıldığını ifade etti. Buradan bir kaynak elde edildiğini kaydeden Başkan Köse, “Çiçekler özellikle kamu kurumları tarafından yoğun talep gördü. Bununla birlikte bölgeye has 2 bin domates fidesini halkımıza dağıttık. Seramıza geçtiğimiz günlerde tohum almak ve daha fazla üretim yapabilmek amacı ile 200 fide daha diktik” diye konuştu. Safranbolu ile özdeşleşen maniye domatesi için patent çalışmalarının da başladığını belirten Başkan Elif Köse, tohumları alınan domateslerin meyvelerinin ise aşevine gönderileceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 10:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

OMÜ’ye “Spor Dostu Kampüs” ünvanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke ömründe spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine "Spor Dostu Kampüs" sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, "Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok değerli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, "83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı" diye konuştu.
Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da "Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum" sözlerini kullandı.
Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı ömür alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.