DÜN,İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRÜ Sayın EMİN DEMİR İLE BİR İŞYERİNDE KARŞILAŞTIK VE MÜJDELİ HABER
Dün İSMETPAŞA Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın EMİN DEMİR ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sayın ALİ ERORHAN’IN işyerinde karşılaştık.
Biz Sayın SEDAT NAMAL ile sohbet ediyorduk,Sayın DEMİR geldi.
Bir süre sohbet ettik.
Hatırlarsınız,AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Milletvekilleri geçtiğimiz hafta İLGİLİ BAKANLIK nezdinde temaslar da bulunmuşlar ve İSMETPAŞA Metal Organize Sanayi Bölgesi için 12.5 milyon lira ek bir ödenek çıkartmışlardı.
Sayın EMİN DEMİR,çalışmaların bu yıl sonuna kadar bitmesi ihtimalinden söz etti ve Kamulaştırmalarda büyük mesafe alındığını,ALT YAPI ve gerekli İMAR ÇALIŞMALARININ son aşamada olduğunu anlattı.
Bilindiği gibi İSMETPAŞA Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olayına,Sayın SEDAT NAMAL’IN çok büyük katkısı olmuştu,hatta,FİKİR BABASI olarak bilinir Sayın NAMAL.
Müdür Sayın EMİN DEMİR’DE kendisine “ATTIĞINIZ BU TOHUM ARTIK YEŞERİYOR.SİZİ/SİZLERİ MAHÇUP ETMİYORUZ.GÖZÜNÜZ AYDIN..” gibi ifadelerle sevindirici bilgiler verdi..
İSMETPAŞA ORGANİZE,bu Yörelerin umutla beklediği bir yatırım..
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRÜ Sayın EMİN DEMİR “YATIRIM YAPMAK İSTEYEN ÖNEMLİ FİRMALAR VAR,GÖRÜŞÜYORUZ..”
Dün Sayın ALİ ERORHAN’IN İşyerinde karşılaştığımız İSMETPAŞA Metal Organize Sanayi Bölge Müdürü Sayın EMİN DEMİR,bir soru üzerine “ŞU AN İSİM VERMEM YANLIŞ OLUR.GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ,BÖLGEMİZE YATIRIM YAPMAK İSTEYEN ÇOK ÖNEMLİ FİRMALAR VAR..” dedi.
Sayın EMİN DEMİR,Firma,yatırımcı ismi vermekten kaçındı..
Ancak,çok önemli Firmaların İSMETPAŞA Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmayı düşündüklerinden,bu konularla ilgili temaslar sürdüğünden söz etti
BU FİRMALAR GELİŞMELERİ BEKLİYORLARMIŞ.
Bölge İMAR PLANLARI, ALT YAPI PLANLARI hemen/hemen hazır.
Bilindiği gibi İSMETPAŞA Organize Sanayi Bölgesi BATI KARADENİZ’İN kapısı,MARMARA BÖLGESİ Sanayisine 2.5-3 saat,FİLYOS LİMANI’NIN burnunun dibinde,stratejik konumu itibarı ile çok önemli bir yerde..
TCDD ile KARAYOLU AĞI ile,ELEKTRİK ENERJİSİ,SU ile dip/dibe..
YATIRIMCI İÇİN ELBET Kİ ÇOK CAZİP BİR YER..
Bir de KARDEMİR’E yakınlık faktörü var elbet ki..
EVEEET..!, KARDEMİR ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK “KAVŞAK PROJESİNDE..”MAHKEMELİK DURUMLAR VAR GALİBA ve SARKMALAR OLABİLİR..!!
Karabük Şehiriçi trafiğini rahatlatacağı için harekete geçilerek, Projeleri hazırlanan/hazırlattırılan KARDEMİR KAVŞAK PROJE için mahkemelik durumlar olmuş sanıyoruz.
MAHKEME AÇANLAR OLMUŞ..
O nedenle PROJE SARKACAK GİBİ,olayın tam bu noktasında TÜM KARABÜKLÜLER açıldığı söylenen Mahkemenin/mahkemelerin biran önce sonuçlanması için DUA ETMELERİ gerek.
YOKSA YANDI GÜLÜM KETEN HELVA.
Örneğin,olayın tam burasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın da,Teknik Meslek Lisesi’nin bir bölümü için İTİRAZ SESLERİ YÜKSELTTİĞİNE DE işaret ediliyor.
Haydi O İŞ SİYASETEN AŞILABİLİR diyelim..
Ancak,açıldığı söylenen Mahkeme ve hatta KARDEMİR’İN bile bu Mahkeme işinin içinde olması,işin çıkmaz sokağa doğru gidebileceğinin bir işareti olsa gerekti.
KARABÜK ÖYLE BİR YER Kİ,O,ÖBÜRÜNÜN arazisine girmiş,ÖBÜRÜ,bir DİĞERİNİN arazisi üzerinde ve KARMANÇORMAN BİR durum var orta yerde ve bunların aşılması gerekiyor..
HEMEN HER ALANDA SIKINTILAR VAR,ANLAYACAĞINIZ..
ÖRNEĞİN,KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE YAPILACAĞI AÇIKLANAN “150 İLAVE YATAK KAPASİTELİ EK BİNANIN..” ARAZİ İŞİ HALLOLDU MU..?
Karabük’te O KURULUŞ, DİĞERİNİN yerine bir şeyler yapmış,bir başkası,bir başka Kuruluşun arazisine girmiş,en önemlisi de HEMEN HERKES KARDEMİR ile ilgili arazileri ufak/büyük tırtıklamış.
Biliyorsunuz KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150 Yatak İlavesi için EK BİNA Yapılacak ve o civarda ki arazilerden BU HASTANE İÇİN yer gerekiyor ve şu ana kadar olumlu bir sonuç alınamadı sanıyoruz.
BU İŞİN ORMAN İŞLETMESİ boyutu var.
KARDEMİR BOYUTU VAR..
İMAM/HATİP Lisesi nedeni ile MİLLİ EĞİTİM BOYUTU var..
Eh,galiba,bir/iki Kuruluşun daha oralarda yeri/yurdu vardır herhalde.
Bunların DERLENİP/TOPARLANIP Sağlık Bakanlığı’na verilmesi gerek.
Var mı bir ilerleme.
KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK HASTANE İHTİYACI “ONKOLOJİ,YANİ KANSER,HASTALIKLARI BÖLÜMÜ..” İŞTE O 150 YATAKLI EK BİNA DA KURULACAK
Yaşanan PANDEMİ sürecinde,Karabük’te bu hastalıktan vefat edenlerin sayısı olarak 396 gibi bir rakam verildi,16-18 aylık bir süreçte kendisini hissettiren pandemi de 396 Karabük insanı vefat etmiş.
AYNI SÜREÇTE KANSER HASTALIĞINDAN kaç vefat oldu acaba..?
Bakın Karabük ve bazı İlçelerinde KANSER,yani ONKOLOJİ HASTALIĞI hayli fazla görülüyor ve KARABÜK’ÜN ONKOLOJİ HASTANESİ’NE veya BİR HASTANE DE,ÇOK GELİŞTİRİLMİŞ BİR onkoloji bölümüne İhtiyacı var..
KBÜ ŞİRİNEVLER Hastanesi’ne yapılacak 150 Yatak ilavesi için EK BİNA DA,işte bu ONKOLOJİ BÖLÜMÜ açılacak ve çok gelişmiş bir biçimde bu Yöre insanına hizmet verecek,iyi de EK BİNA İNŞAATLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK..?
BUNU bizim gibi,KARABÜK İNSANI DA,sorgulamalı değil mi..
İNŞAAT İŞLERİ YAPAN BİR DOSTUMUZ,DÜN BİZE,” SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI O BİNA NE OLACAK.GÜVENLİK PARALARINA YAZIK..”
Birkaç dost sohbet ediyorduk,İNŞAAT İŞLERİ yapan bir dostumuz “SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE BULUNAN,O 11 KATLI BİNA NE OLACAK..?” diye bir soru attı ortaya.
Hatta “O YURT BİNASI NE OLACAK..?” diye sordu.
Demek ki O BİNANIN,ÖĞRENCİ YURDU olarak inşa edildiği gibi bir şeyler kalmış,O dostumuzun aklında ve “O YURT BİNASI NE OLACAK.BÖYLE BOMBOŞ MU KALACAK..?” diye sordu.
11 KATLI O BİNA İÇİN ÖZEL GÜVENLİK ELEMANLARI TUTULMUŞ.
O Güvenlik elemanlarının PARASINI KİM ÖDER Kİ..?
Güvenlik elemanları tutulmuş denilince,o sohbette bulunan bir Kardeş “GÜN 24 SAAT GÜVENLİK VARSA,HERHALDE 6 GÜVENLİK ELEMANI İSTİHDAM EDİLİYORDUR. NERESİNDEN BAKARSANIZ,ELEMANLARIN PARASINI HANGİ KURUM VERİYORSA,SGK FALAN AYLIK 30 BİN LİRADIR..” dedi.
BOMBOŞ BİNAYA AYLIK 30 MİLYAR LİRA MASRAF..!!
Bir başka Kardeşimiz de,birlikte olduğumuz bir başka Kardeşe “YAHU SENİN ÇOCUK AK PARTİ YÖNETİMLERİNDE,NEDEN BU İŞLERİN ÜSTÜNE GİTMİYORLAR SORSANA..” falan dedi.
11 KATLI BİNANIN ÖĞRENCİ YURDU OLMASINI İSTEDİ..
İstemekle de kalmadı “SİYASET BUNU NEDEN HALLETMİYOR..?” diye sitemli bir vaziyette konuştu ve “O BİNA ÖZEL KİŞİNİN OLSAYDI ÇOKTAAN KREDİ YURTLAR KURUMU KİRALAMIŞ OLURDU..” falan gibi yaklaşımlar getirdi..
Ne olacak O 11 KATLI BİNA ACABA..?
BAYIR MAHALLE,SOĞUKSU MAHALLESİ 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDAN,UZUNCA BİR SÜREDİR SES/SEDA ÇIKMIYOR ÖYLE Mİ..?
Bayır Mahalle,Soğuksu Mahallesi 3.Etap Kentsel Dönüşüm Projeleri bağlamında uzunca bir zamandır,olumlu bir gelişme görülmüyor sanki veya gerçekten görülmüyor.
Bir aralar Soğuksu 3.Etap Kentsel Dönüşüm için HAK SAHİPLERİ ile görüşmeler yapılıyordu,İMZA verenler oldu,İMZA vermeyenler oldu ve bir kesim KARABÜK BELEDİYESİ kendi haklarından vazgeçerse,HAK SAHİPLERİNİN ödeyeceği paralar azalır,diyenler oldu.
BAYIR MAHALLE KONUSUNDA HİÇBİR GELİŞME OLMADI..
Oysa ki İSTANSYON Meydanı,GAR BİNASI dahil MİLLET BAHÇESİ KAPSAMINDA olduğu düşünülürse BAYIR MAHALLE Kentsel Dönüşümün çok daha hızlı yürümesi gerekmez mi..?
Bu alanda yapılacak Kentsel Dönüşümün en ciddi dezavantajı SANAYİ TESİSLERİNİN olması,onların taşınacak olması ve bu konuda herkesin bütün dikkati Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN o konuda çok/çok etkili olması,o işleri kolay halledecek kadar hatırlı olması elbet.
Öte yandan KARTALTEPE olayından da ses çıkmıyor değil mi..?
Orada birçok yıkımlar falan da yapılmıştı oysa ki..
KARABÜK BU PROJELERİ KAÇ YIL İÇİNDE REALİZE EDEBİLİR Kİ..?
Bir fikri olan var mı..?
BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,YEREL BASININ KURUMSAL BİR KİMLİĞE KAVUŞMASI İÇİN “DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRACAK GİBİ..”
Bilindiği gibi ÜLKEMİZDE Yazılı basın, BASIN İLAN KURUMU’NA bağlı ve bu Kurum Resmi İlanların dağıtımı başta,Basının birçok konusu/sorunu ile ilgileniyor..
BASIN İLAN KURUMU Özellikle YEREL BASININ Kurumsal bir yapı kazanması ve adeta merdiven altı gibi çalışmaktan kurtarılması için Denetimler yapıyor,bu Denetimlerini daha da sıklaştırmaya niyetli görünüyor.
Özellikle çalışanlar noktasında çok duyarlılar..
Birçok yerde Çalışanlar noktasında büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekiliyor ve BASIN İLE İLGİSİ olmayan birçok kişinin SGK’YA Basın mensubu gibi bildirimlerinin yapıldığına tanık olduklarına işaret ediliyor..
DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Sıklaştırılan denetimlerin “EVRAKTA SAHTECİLİK..” boyutuna bile gidebileceği üzerinde bilgiler verilirken,özellikle bazı İllerde bu tür işlerin çok yaygın olduğunun da altı çiziliyor..
BASIN İLAN KURUMU Denetimleri çok yoğunlaştırılacak galiba.
O yönlü bilgiler geliyor.

KARABUKSPOR
•karabukspor baskani usulsuzluklere devam ediyor kulupte 2 karar defteri var biri karabuklu yoneticilerde biri ankarada baskanda baskan istedigi gibi kararlar alarak kulubu zarara ugratiyor en son karabuklu yoneticilerin imza yetkilerini alarak ankarali kendi emri altinda calisan birisine vermis istedivi gibi cekiyor kullaniyor cebe indiriyor bir dernekte 2 karar defteri olmaz yeter dusun artik su kulubun yakasindan karabuk basinina kufreden bu adami yargilayin artik kalemin8zi susturmayin gormezlikten gelmeyin karabuksporu bari gercekleri yazin bu adamin esiri olmayin.kongre yaptirin kulubu hep birlikte kapatalim veya b8seyler yapalim
Ovacıklı
•Sayın Ahmet Bey, güzel memleketime üzülmemek elde değil.Bu memleketimden kimler geldi geçti. Meclis Başkanından, bakanından, milletvekillerinden ve bir çok bürokrasiden bu memleketli insanlar oldu. Ama ne yazık ki, memleketim bir türlü gelişemedi. Uzun zamandır İstanbul’da yaşayan bir memleketli olarak yeni uğradığım ilçemde sadece girişinin güzelleştiğini, ancak ilçe görünümünden tamamen uzak olduğunu görünce üzülmedim desem yalan olur. Memleketime bir çivi çakandan Allah razı olsun. Ama memleketime çok şeyler yapılması gerek. Doğuda bu kadar üst görevlerde bulunmuş, bu kadar bürokraside memleketlisi olan yerler çok gelişmişlik gösterirken Ovacık’ın bu hali üzdü beni. Daha çok hizmet, daha çok ileri olmasını diliyorum. Özellikle Hatipoğlu göleti sayesinde en azından sebze ve meyve üretimi konusunda istihdama yönelik çalışmaların yapılmasını canı gönülden diliyorum. Bir daha ki sefere geldiğimde gözlerim fal taşı gibi açılmasını istiyorum. Saygılar…..
Mavi Ateş
•İsmetpaşa metal ihtisas organize sanayi için gelişmeler sevindirici inşallah Filyos limanı gibi olmaz .Karabük’ün bu kadar hayati sorunu karşısında kardemir niçin mahkemeye vermiş bu şehirin havasına suyuna verdikleri zararın bedelini unutmasınlar tükürükle boğulurlar…
Karabük’ün yatırımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili sorunların ne olduğunu 11 Katlı bir binanın neden çürümeye terk edildiğini Şerrimizin atanmışları, seçilmişleri gururumuz BRTV televizyonda duayen radyo televizyon ve gazetecilerden oluşan bir heyete hesap versinler bütün kamuoyu bilgilensin.
Onkoloji Hastanesi Ovacığa Yapılsın
•Onkoloji Hastanesi Ovacığa Yapılsın.
Neden mi havası temiz
Neden mi her dönem mutlaka meclise vekil gönderen bir İLÇE olmasina rağmen bu vekillerin kendi ilçelerine hiç bir şey yapmamasi,
Sağlı ocağından bozma entegre devlet hastanesiyle bu iş olmaz olmuyor.
Artık kıymetli büyük ve iki vekil onadığı görmemezlikten gelmesin
Bu ilçeye askeri kışla şart
Bu ilçeye yaşlı bakım evi şart
Bu ilceye onkoloji hastanesi şart
Ama gel gelelim taş ocağı kurmak gibi fikirleri var tarım arazisinde.
Cumali Poyraz
•KARABÜK’ÜN YARARINA OLACAK OLAN İŞLERDE BİLE ÖRNEĞİN DÇ.KAVŞAK PROJESİNDE MAHKEMEYE VERENDE DEVLETİN KURUMU, DİĞERİ DE DE DEVLETİN NAZI GEÇTİĞİ KARDEMİR. HAL BÖYLE İKEN SORUNLAR NASIL ÇÖZÜLEMİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. KARABÜK’E VARINCAYA KADAR BÖYLE BAŞKA BİR İLDE YOKTUR BÖYLE BİR DURUM. İNANIN KARABÜK DİĞER İLLERE GÖRE EN AZ 20 YIL GERİDE. YAZIK.