DÜN,DEDEMAN GRUBUNUN KASTAMONU’YA YAPTIĞI DEVASA YATIRIMDAN SÖZ ETMİŞTİK VE GELEN BİR YORUM ÇOK DİKKATİMİZİ ÇEKTİ..
Dün DEDEMAN GRUBUNUN Kastamonu da yaptığı bir yatırımdan söz etmiştik,iki ikiz kule ve altına Alışveriş Merkezi olacak şekilde,gerçekten müthiş bir yatırım yapmış DEDEMAN GRUBU Kastamonu’ya.
Bu yazımıza bir Okurumuz yorum yollamış.
O Okurumuz “DEDEMAN GRUBU BU YATIRIMI YAPMADAN ÖNCE ÇOK GENİŞ BİR FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI VE İLİN GELECEĞİNİN ARAŞTIRMASINI YAPTIKTAN SONRA,O YATIRIMA KARAR VERMİŞTİR..” yolunda görüşler dile getirmiş.
O OKURUMUZ GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK HAKLI..
Kastamonu İlinde bizimde bir yatırımımız olsun varsın,anlayışı ile yapılan bir yatırım değil elbet,Kentin geleceği var ki,DEDEMAN GRUBU o işe girişmiş ve sonuna gelmiş.
Yine söylüyoruz..
10-15 Yıl kadar önce Kastamonu İli,Karabük nüfusunun çok altındaydı,neredeyse yarı/yarıya az nüfusu vardı ve müthiş bir gelişme yakalamış bu İl ve bu İlin İLÇELERİ..
KARABÜK ne yazık yerinde sayarken,çevre İller patlama yaşıyorlar..
Ne yazık ki, SOMUT GERÇEK BU, darılıp/gücenmeye hiç gerek yok..!!
KASTAMONU’NUN ORTASINDA Kİ “PİSLİK YUVASI KARAÇOMAK DERESİ,ŞİMDİLERDE BİBLO GİBİ GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ..” VE BİZİM ARAÇ ÇAYI..
Geçmiş yıllarda Kastamonu İlinin ortasından akan KARAÇOMAK DERESİ pislik ve mikrop yuvası gibiydi,şimdilerde ise BİBLO GİBİ YAPILMIŞ ,insanın içini açan, bir güzellikte manzara halini almış.
GERÇEKTEN BİBLO GİBİ,TERTEMİZ,YEMYEŞİL AKIP DURUYOR.
Orayı görünce,Karabüklü olarak ARAÇ ÇAYI aklınıza geliyor ve ARAÇ ÇAYI ne zaman ÖYLE BİR GÜZELLİK KAZANIR diye düşünüyorsunuz,hemen insanı KARABASANLAR basıyor bunları düşününce.
ARAÇ ÇAYI,pislik yuvası gibi,mikrop yuvası gibi,rezil bir halde..
Bir aralar DSİ Genel Müdürlüğü ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJE İHALESİNE ÇIKTI gibi haberler veriliyordu,sanıyoruz projeleri hazırdır,ancak hayli büyük bir yatırım ve yapım aşamasına gelmesi,öyle sanıyoruz ki uzuuun yıllar sürecektir..
Kaldı ki bu yatırımı KİM/KİMLER İZLEYECEKLERDİ Kİ..!!
Bol resim çektirip yayınlamanın ötesinde ne icraatlar yapılıyor ki..!!
Karabük’te bol resim çektir yayınla,bunlar icraat sanılsın anlayışı var.
MEĞER,SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ O 11 KATLI DEVASA BİNANIN “KATİ KABÜLÜ İÇİN TEMİZLİK YAPILMIŞ IŞIKLARI YAKILMIŞ..” FALAN..
Geçtiğimiz günü,Soğuksu Mahallesi sakinlerinden bazı dostlarımız “BİZİM 11 KATLI BİNA,GALİBA,SONUNDA KULLANILACAK.TEMİZLİK VARDI, IŞIKLARI YANIYORDU..” gibi bilgiler verdiler,sözler ettiler.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE sorduk..
Meğer TOKİ kati kabul için çalışmalar yapıyormuş.
KATİ KABUL konusu için ışıklar yakılmış,içerisinde belirli temizlikler yapılmış ve HERHANGİ BİR İŞ İÇİN KULLANILMAK ÜZERE değilmiş,o gelişmeler..
Bu arada YAŞLILAR İÇİN HUZUREVİ YAPILABİLİR Mİ gibi bir düşünceden söz edildiği de biliniyor,burada toplam 1004 civarında insan kalabilirmiş ve bazı odalar ÇİFT YATAK olursa rakam biraz daha bile artabilirmiş.
11 KATLI DEVASA BİR BİNA ve NE YAZIK Kİ BOŞ DURUYOR..
TOKİ bu binayı AİLE,ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER Bakanlığı’na vererek,burada bir YAŞLI BAKIMEVİ’NİN açılmasını temin edebilir mi,sanki bu yönlü bir düşünce var gibi geldi bize.
O BİNA BOŞ DURARAK ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMEMELİ.
Milli servete yazıktır,günahtır..
Ne dersiniz SOĞUKSU MAHALLESİ sakinleri ve Karabüklüler..
İSTANBUL’DA YAŞANAN OTOBÜS KAZASI VE KARABÜK İLE BAĞLANTILARI,ÖLENLERİN KİMLİKLERİNİN HENÜZ NET AÇIKLANMAMASI DURUMU
Bir otobüs firması,geçtiğimiz gün İstanbul’da kaza yaptı ve çok sayıda ölümler oldu,yaralanmalar oldu,işin en dikkat çekici yönü ise ÖLENLERİN isimleri Kamuoyu’na yansımadı.
Artık OTOBÜSLERLE YOLCULUKTA T.C kimlik numaraları biletlere yazılıyor,oturduğunuz koltuğa TC Kimlik numaranız,ismini yazılıyor ve aslında ölenlerin kimliklerini tespit etmek oldukça kolay.
NEDENSE ÖLENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANMADI.
TC Kimlik numaraları ile ölenlerin örtüşmediği gibi bir durum mu var..?
Kaza yapan Otobüsün Karabük Garajından çıkış saati,tarihi,kayıtları mutlaka vardır ve buradan da kullanıcı şoförün kaç saattir araç kullandığına ilişkin sağlıklı sonuçlara varmak oldukça kolaydır.
EFENDİM ŞOFÖR UYKUSUZDU,DİREKSİYON BAŞINDA UYUDU gibi laflar var.
Çok enteresan bir kaza oldu doğrusu.
Allah bir daha bu tür kaza/kazalar göstermesin..
Haaa..! KARABÜKSPOR’U SORUP/SUAL EDERSENİZ,NE YAZIK Kİ UNUTULDU GİTTİ, YİYEN/ YEDİĞİ, GÖTÜREN/GÖTÜRDÜĞÜ İLE KALDI GALİBA..
Zaman/zaman Caddelerde ve Sokaklarda,samimi insanlar “ABİ NE OLDU KARABÜKSPOR..?” diye soruyorlar,bizde kendilerine “NE OLACAK YİYEN/YEDİĞİ,GÖTÜREN/GÖTÜRDÜĞÜ İLE KALDI.KİMSE HESAP VERMEDİ..” diyoruz.
Canım KARABÜKSPOR gümbürdedi gitti,HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkan olduğu dönemde BATTI/BATIRILDI KARABÜKSPOR ve bugün iş başında olan Başkan ve Yönetim hakkında da bir yığın söz edenler var.
KARABÜKSPOR SÜRATLE UNUTULMA DÖNEMİ YAŞIYOR..
Tutulan 1200-1300 sayfalık raporlar hiçbir işe yaramadı,en azından,şu ana kadar bir işe yaramadı,oysa ki A-4 KAĞIDINA yazılmış yüzbinlerce lira MASRAFLAR vardı,bunların ne KDV’Sİ ne vergisi hiçbir uygulaması görünmüyordu..
YURTDIŞINA ÖDEMESİ YAPILAN EURO’LAR falan ne oldu acaba..?
SALİH AYDIN MESLEKİ KOLEJİ,HEM ÜLKEMİZDE,HEM KARABÜK’TE MODEL OLARAK YAPILANDIRILAN BİR OKUL VE MEZUNLARINA İŞ HAZIR…
Dün SALİH AYDIN Kardeşimle bir görüşme yaptık,MESLEKİ KOLEJ olarak,hem ÜLKEMİZDE,hem KARABÜK’TE model bir okulu devreye alıyorlar ve buradan mezun olanların işi hazır.
MERSEDES gibi KARDEMİR gibi,buna benzer devasa kuruluşlarla anlaşmalar imzalamışlar ve MESLEK KOLEJİNİ bitiren öğrencilerin işleri SANAYİ KURULUŞLARIN DA hazır bekliyor.
MÜTHİŞ BİR OKUL,MÜTHİŞ BİR PROJE.
Safranbolu’da 14.000 metrekare üzerine kurulan Okulun laboratuarları,sınıfları,spor salonları velhasıl aklınıza gelen her şeyi hazır ve okula giriş için Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sistemi dahilinde matematik,Türkçe,Fen Bilgisi puanlarına göre öğrenci alınıyor,
OKUL PARASINI DEVLET VERİYOR.
Öğrenci Velilerine kıyafet,ulaşım,kitap,kırtasiye parası ödemek kalıyor..
Gerçekten mükemmel denilebilecek bir uygulama.
Endüstriyel otomasyon,elektrik-elektronik,makine teknolojileri alanında öğrenim verilecek ve buradan mezun olan öğrencilerin işyerleri hazır gibi.
Toplam 500 öğrenci alınacak ve ilgi oldukça büyük.
SALİH AYDIN Kardeşimiz gerçekten büyük bir hizmete imza atıyor..
ARTIK SONBAHAR MEVSİMİNE GİRİYORUZ VE KIŞ MEVSİMİNDE “KARABÜK’ÜN EZELİ DERDİ OLAN ÇEVRE/HAVA KİRLİLİĞİ YAKINMALARININ..”
İyi dikkat edin,AĞUSTOS AYININ 15 İ YAZ 15 İ KIŞ şeklinde bir söz vardır,bu manada sonbahar mevsimine giriyoruz,ardından soğuklar başlar SOBA ve FOSİL YAKITLI kaloriferler yakılır.
HAVA KİRLİLİĞİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ BAŞLAR..
Karabük yaşayanları da kolaycı bir yaklaşımla BAZI SANAYİ TESİSLERİNİ suçlamaya ve kirliliğin muhatabı gibi görüp/göstermeye başlarlar,öyle olmaz mı sizce..
SANAYİ TESİSLERİ ÇALIŞIYORLAR ve KİRLİLİK YOK ŞU AN..
Dün KARDEMİR noktasında yapılan yatırımları ve KARDEMİR’İN çevre kirliliğine yol açmamak için aldığı önlemleri haberleştirdik,KARDEMİR bu manada önlem aldı,aldığı önlemleri devam ettiriyor.
Hele/hele PANDEMİ sürecinin başladığı MART AYI ORTALARINDA araçlarında çok az trafiğe çıkması ile KARABÜK’TE EN KÜÇÜK BİR KİRLİLİK görünmüyordu..
HAVALARIN SOĞUMASI İLE BİRLİKTE KİRLİLİK YAKINMALARI ARTAR..
Gerçekten de kirlilik başlar o zaman..
Şu an olmayan kirlilikten yakınmalar artmaya başlar..
İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN “KOCAMAN TABELASI GELİP/GEÇERKEN OKUYANLARI..” YANILTMANIN ÖTESİNDE
Bir dönem Karabük gündeminin baş köşesinde olan İSMETPAŞA İHTİSAS METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için oldukça büyük bir tabela yaptırılmış ve çakılmıştı.
O TABELA DURUYOR.
O tabelanın durduğu alan hayli işlek bir trafiğe sahip ve oradan gelip/geçen yüzlerce/binlerce araç içerisinde ki insanlar,mutlaka okuyorlardır ve “HELAL KARABÜK’E VE ENFES BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPMIŞLAR..” diyorlardır..
Sizce öyle değil midir..?
Olaya buradan baktığınızda KARABÜK GELİP/GEÇEN İNSANLARI YANILTMIŞ/KANDIRMIŞ OLUR MU/OLMAZ MI ve işin gerçeğini öğrenen birçok insan KARABÜK İÇİN NE DÜŞÜNÜR ACABA..?
BIRAKIN CANIM ŞU KANDIRICI KARABÜK’Ü MÜ DERLER..?
Yoksa HELAL OLSUN KARABÜK’E MUHTEŞEM BİR TESİS YAPMIŞLAR MI derler..?
Geçenler de KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL Milletvekilleri,ilgili Kuruluş Başkanları,Demir/Çelik sektörünün önde gelenleri ile bir toplantı yapmış ve öyle sanıyoruz ki İSMETPAŞA OSB olayı da konuşulmuştur.
FİLYOS VADİSİ olayı da konuşulmuş o toplantı da galiba.
YOK BE,KARABÜK’E YENİ BİR HASTANEYE NE GEREK VAR,KARABÜKLÜLERE “KARDEŞİM HASTALANMAYIN..” TEMBİHATI DAHA UCUZA GELİR..!!
Bazı okurlarımız Gazetemiz HER TELDEN Köşesine yorum yollayarak “KARABÜK’E YENİ BİR HASTANE,BİR DEVLET HASTANESİ YAPILSIN..” talebini dile getiriyorlar..
AYNI YÖNDE BİZİMDE YAZILARIMIZ OLDU,HATIRLARSINIZ.
Hatta KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE EK BİNA YAPILACAK,oraya ek bina için ayrılan para ile YENİ BİR DEVLET HASTANESİ yapılsın ve ŞİRİNEVLER YALNIZCA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ olarak hizmet versin,gibi yaklaşımlarda getiriyoruz.
Maalesef böyle bir gelişme yok.
O zaman da YOK BE,KARABÜK’E YENİ BİR HASTANEYE NE GEREK VAR,en iyisi KARABÜKLÜLERE “KARDEŞİM HASTALANMAYIN..” diye tembihatta bulunmak daha iyi,demek geliyor insanın içinden.
Şu covid-19 nedeni ile ŞİRİNEVLER HASTANESİ normal hastalara da sınırlı hizmet verince,Karabüklüler hastane bulamamak gibi bir sıkıntının pençesindeler..
O SIKINTIYI ÇEKMEMEK İÇİN HASTALANMAYIN tembihatı en iyisi gibi.
Ne deriniz,en iyisi hastalanmayın tembihatı değil mi..?

net karabuklu
•sevgili ahmet abi
baskan karabukspor kongresinden kaciyor yapmak istemiyor gorev suresi de doldu sebeblerini dusundunuzmu nicin kongre yapmiyor. vali bey de duzene uyuyor butun kulupler yapiyor butun siyasi partiler yapiyor en son boluspor yapti
sevgili ahmet abi baskan kongreden kaciyor cunku fedarasyondan 2 trilyona yakin para gelecek alt yapi tesvik icin 20 yas alti futbolcu oynattigi icin .2 tane genc milli futbolcu var bunlarin taliplileri var degerleri ikisi 1 trilyon eder yani kasaya bugunlerde 3 trilyon girecek baskan alacagim var diyerek bu paralari cebe atacak eylul ekimde yapilan kongreden kulube hayir gelmez ati alan uskudari gecmis olur acilen kongre karari aldirilip kongre yapilmasi lazim yoksa gec kalinmis olunur. bu paralarda indiragandi olacak.
sahi yoneticilerin ve m.aytekinin sahte imzalarla ilgili suc duyurusu ne oldu ??
Karabüklü
•11 katılı devasa bina yaşlılar için , hani Karabük ü havası pisti. Yaşlılara temiz hava lazım değilmi ? safranboluya yapılsın yaşlı Evi
Doğrucu Davut
•Kim diyor karabükün havası kirli diye büyüklerimiz temiz diyorsa temizdir. O kadar.
Karabuklu
•11 katlı soguksu daki devasa binanın yaşlı evi olmasına imkan yok binanın bahçesi yok. Yaşlılar kazayla dışarı çıksa alt taraf şehirlerarası karayolu ve cok yogun ,üst taraf demiryolu şimdi soruyorum yaslilarimizi trenmi ezsin, kamyonmu carpin, yada hemen kıyısından akan deredemi bogulsunlar ?
Gönderen
•Karaçomak deresine su kontrollü veriliyor. Suyun başında Karaçomak barajı var. Karaçomak deresi biblo gibi duruyor durmasına da betondan biblo. Barajdan verilen su beton zemin üzerinden akıp gidiyor. Beton üzerinde yarım karış yada bir karı su var. Beton kanalın kenarları da çimlendirilmiş. Dere dediği yerde kurbağa olur. Karaçomak deresinde bir tane kurbağa sesi duymak mümkün mü? Yani görüntü var ama doğallık yok. Önceden şehrin kanalizasyonu dereye akıyotdu, pisliği oradan ileri geliyordu. Şimdilerde derenin şehrin ortasından akan kısmına lağım karışmıyor. Lağım bir kollektör ile toplanıp şehrin dışında tekrar dereye akıtılıyor. Kastamonu Karabük gibi bir arıtma tesisi yapamadı henüz. Şehrin Taşköprü istikametindeki köylerindeki bahçeler lağım karışan sularla sulanıyor. Dedaman oteli muhtemelen Ilgaz kayak tesisleri nedeniyle yapıldı. Ilgaz’ın Yurduntepe kısmına yeni bir tesis yapıldı, geçen sene kısmen hizmete girdi. Bir de Kastamonu’ya Ilgaz tünellerinin yapılması da Ankara ve İstanbul ulaşımlarını oldukça kolaylaştırdı. Pınarbaşı turizm açısından biraz hareket aldı. Horma ve Valla kanyonlarına tesisler yapıldı. Duyuldukça çok turist çekecek büyük olasılıkla. Horma kanyonuna yürüyüş yolu yapıldı. 3 km. uzunluğunda sarp kayalara çakılan civatalara monte edilmiş balkon gibi yol. 3 km. uçurumlarda balkondan yürüyor insanlar. Bir ucunda seyir terası ve yeme içme tesisleri, diğer ucunda Ilıca şelalesi var. Duyuldukça çok ilgi çekecek. Yazarın daha önce bahsettiği gibi Safranbolu ve Pınarbaşı turizmleri birleştirilmeli. Pınarbaşına gelenler Safranbıolu’ya, Safranbolu’ya gelenler Pınarbaşına uğramalı. Paket turlar o şekilde hazırlanabilir. O zaman bu hareketten Eflani göletleri de payını alacaktır. Tabi ki ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebileceği ve ilgilerini çekeceği güzel düzenlemeler yapılabilirse. Eflani’nin organik hindilerinden banduma, hindi çevirme, hindi dolma niye Türkiye’de meşhur olmasın?