Reklam
Reklam
1583
0

Her Telden (13 Ocak 2022)

2015 Lİ YILLARDAN BU YANA GÜNDEM DE OLAN İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ “2022 YILINDA YOL ALIR MI..?” ACEP
Karabük’ün 2015 li yıllardan bu yana gündeminde olan İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için,en büyük adım 2020 yılının son günlerin de atılmıştı.
KAMULAŞTIRMA ÖDENEKLERİ Aralık 2020 yılında çıktı,büyük bölüm Kamulaştırma yapıldı ve o süreci İSMETPAŞA OBS için bir MİLAD olarak yazmak gerek.
Şu an KAMULAŞTIRMALARDA yüzde 90 başarı yakalandı.
İsmetpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürü Sayın EMİN DEMİR yetersiz personel ve yetersiz imkanlarla koşturup duruyor ve olayı belirli bir noktaya kadar taşımayı başardı.
Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve AK Parti Milletvekilleri de,bu konuda destek veriyorlar,ellerinden gelen her çabayı gösteriyorlar doğrusu.
KAMULAŞTIRMASI yapılamayan yüzde 10 civarında bir alan kaldı,burada hak sahipleri ya bulunamıyorlar,ya verilen bedele itiraz ediyorlar veya “BEN SATMIYORUM,EKİP/BİÇECEĞİM..” diyorlar galiba.
Bunlar YASAL YOLLARDAN aşılacak elbet..
Peki 2022 yılında İSMETPAŞA OSB yol alır mı,yol alabilir mi..?

BİR ARALAR,CİDDİ/CİDDİ GÜNDEME GELEN ve ÜZERİNDE BELİRLİ ÇALIŞMALAR YAPILAN “YENİCE AĞAÇ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” KALDI .
Bir aralar üzerinde ciddi/ciddi çalışmalar yapılan ve belirli bir gündem yaratılan YENİCE AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,şu an hiç mi hiç,gündem de değil..!
ASLINDA BU BÖLGE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLACAK..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürlüğünde çok büyük başarılar gösteren ve adeta sıfırdan aldığı Karabük OSB’Yİ kısa süre içerisinde ayağa kaldıran Eski Müdür Sayın CANER ÖZCAN,haksız/hukuksuz biçimde işinden edilmişti.
HAKSIZ/HUKUKSUZ ve KIYMETİ BİLİNMEDEN iş akdi bitirilmişti..
Sayın CANER ÖZCAN,bu görevinden ayrıldıktan sonra TARSUS ORGANİZE SANAYİ Bölge Müdürü olarak işe başladı ve çok/çok kısa süre içinde BÜYÜK BAŞARILARA imza attı ,TARSUS OSB’Yİ YATIRIMA AÇACAK çalışmaları yaptı,YATIRIMCI GELİYOR oraya.
Aslında Karabük insanı olan Sayın CANER ÖZCAN bu işin başına getirilse,kendisi de böyle bir görevi kabul etse YENİCE AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ne olun kısa süre içerisinde YATIRIMCIYA AÇILACAK düzeye gelir..
Sahi..! NE OLDU YENİCE AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI Sayın ZEKİ ÇAYLI,ÇIRA PAZARI ve IHLAMUR TERAS YATIRIMLARI İLE “ BU BÖLGENİN EN BAŞARILI İSMİ SAYILIYOR..”
YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI,mütevazi imkanlarla öylesine muhteşem işler başardı/başarıyor ki,gerçekten alkışlamak gerek ve bu bağlam da YENİCE TURİZMİNİ DE ayağa atağa kaldırıyor.
LÜTFEN BİR DÜŞÜNÜN..
YENİCE IHLAMUR TERAS YATIRIMI,şu BÖLGE DE,hiç var mı..?
ÇIRA PAZARI mesire alanı örneğin..
Sayın ZEKİ ÇAYLI,özellikle ve özellikle IHLAMUR TERAS Yatırımı ile müthiş bir işe imza attı,hem de YENİCE gibi mütevazi bir İLÇE BELEDİYE imkanları ile bu işi başardı..
Örnek olacak bir yatırım gerçekten..
Sayın ZEKİ ÇAYLI,örnek bir Belediye Başkanı olarak,bu Bölge insanının da,YENİCE insanının da haklı takdirini kazanmış durumda,müthiş işlere imza atıyor Sayın ZEKİ ÇAYLI..
ALKIŞLAMAMAK,TAKDİR ETMEMEK MÜMKÜN değil doğrusu..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI BİR YANDAN,KARABÜK ŞUBE BAŞKANI BİR YANDAN “YENİ ÜYE KAZANIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR..”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,geçmiş yıllar da, ÜYE BAĞLAMINDA çok sıkıntılı süreçlerden geçti,bunlar yaşandı,bunlar biliniyor,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası şu an ÜYE BAĞLAMINDA çok rahat ve sürekli büyüyor.
Geçtiğimiz günlerde yine yazdık Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,çok ciddi,çok olumlu referansları olan,takdirini kazandığı bilinen Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ziyaretlerinde,7500 yeni Üyenin yolunu açtı.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,biraz önce dediğimiz gibi takdir ettiği,üzerinde çok ciddi referansları olan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN iki talebini de kırmayarak,telefonla anında çözüme kavuşturdu,diye biliyoruz..
7500 Yeni üye kazandı ÖZÇELİK-İŞ Sendikası
Öte yandan Karabük Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ,yeni kazanımlar içerisinde,örneğin ÇAĞ-ÇELİK İşyeri işçileri Sendikalı oluyorlar,siz bakmayın bazı sıkıntılı durumlara,Sayın KAMİL GÜLEÇ olaya sıcak bakmasa böyle bir gelişme yaşanabilir miydi..?
Öte yandan,Sendika İSDEMİR’DE DE huzur içerisinde ve yapılan delege seçimlerinde Sayın BAYRAM ALTUN ile ekip arkadaşı,yol arkadaşı olarak bilinen,mevcut Şube Başkanı büyük başarı yakaladı..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası her yönü ile çok huzurlu,çok rahat..
Bölücülük,hizipçilik,ayrışma hiçbir anlam da prim kazanmıyor.

SAFRANBOLU/YAZIKÖY BÖLGESİ’NDE BULUNAN SPOR TESİSLERİ/KOMPLEKSİ İŞLERLİK KAZANACAK MI ve KULÜPLER YASASI’NA HAZIRLIK …
Safranbolu/YAZIKÖY Bölgesinde bulunan ve elektrik enerjisi,yolu olmayan SPOR Tesisleri,SPOR kompleksi işlerlik kazandırılacak mı,sorunları çözümlenecek mi..?
İL GENÇLİK/SPOR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN bir dizi çalışma yapıyor diye biliyoruz ve bu işin mutlaka çözümü gerek,hele/hele SPOR KULÜPLERİ Yasası çıkınca bu iş şart olacak,
YASA ÇIKINCA KARABÜK’TE BİR FUTBOL KULÜBÜ OLACAK..
KARDEMİR KARABÜKSPOR veya BİR BAŞKA FUTBOL KULÜBÜ OLACAK.
Yenişehir YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesislerinin olduğu yer KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ 150 EK YATAK BİNASI İÇİN tahsis edileceğine göre,şimdiden böyle bir hazırlığa şiddetle ihtiyaç var elbet.
Sonra AH/TÜH/VAH-VAH dememek için şimdiden hazırlık gerek

ÜLKE ve BÖLGE İÇİN ÇOK YARARLI HİZMETLERE İMZA ATAN,KARDERFED GENEL BAŞKANI Sayın CEVDET AKAY’IN,YENİ GÜNDEMİ YENİCE İLÇESİ
Toplam 63 Yöresel Derneği bünyesinde barındıran TÜM SİVİL TOPLUMLAR KONFEDERASYONU Genel Başkanı Sıfatı ile düzenlediği YÖRESEL LEZZETLER etkinliği ile mükemmel bir başarıya imza atmıştı Sayın CEVDET AKAY.
Sayın CEVDET AKAY daha sonra da KARDERFED Genel Başkanı olarak da İstanbul YENİKAPI Alanında KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ toplantısı düzenleyerek,birlikte çalıştığı arkadaşları ile müthiş kalabalıkları o alanda toplamayı başarmış/başarmışlardı.
Sayın CEVDET AKAY bu Örgütlenmeler de geniş bir AKADEMİK KADRO ile çalışıyor,bu kadro da Profesörler,Doçentler,Üst Düzey Eğitim almış uzmanlar var diye biliyoruz.
Şimdi Sayın CEVDET AKAY’IN gündeminde YENİCE İLÇESİ’NİN TURİZM POTANSİYELLERİ VAR ve önümüzde ki süreç de YENİCE İLÇESİNİN doğal güzelliklerini,Doğal zenginliklerini,Turizm potansiyellerini ÜLKE GENELİNE tanıtacak bir etkinlik düzenleyecek sanıyoruz.
YENİCE IHLAMUR TERAS BUNUN İÇİN MÜKEMMEL BİR YER.
KONUKLAMA TESİSLERİ DE VAR..
Sayın CEVDET AKAY bu nokta da,birlikte çalıştığı AKADEMİK KADRO ile hazırlıklar yapıyor diye haberler alıyoruz,böyle bir etkinlik GENİŞ ÇAPLI BİR PANEL düzenleyerek mi olur,SEMİNERLER düzenleyerek mi olur,önümüzde ki süreç de ortaya çıkar..
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY hazırlıklarını sürdürüyor..
Önümüzde ki süreç de YENİCE ÜLKE GÜNDEMİNE gelecektir..

TOPLAM 762 ÜYESİ BULUNAN,KARABÜK ŞOFÖRLER OTOMOBİLCİLER ODASI 22 OCAK GÜNÜ SEÇİMLERİNİ YAPACAK ve İKİ ADAY YARIŞIYOR..
Toplam 762 Üyesi bulunan KARABÜK ŞOFÖRLER OTOMOBİLCİLER Odası 22 Ocak günü SEÇİMİNİ yapacak ve Sayın SEYİT AHMET KARABACAK ile Sayın MİTHAT NAMAL Başkan Adayı olarak yarışacaklar..
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK Oda eski Başkanı.
Milletvekili Adaylığı nedeni ile Başkanlığı bırakmıştı..
Şimdi,yine/yeniden BAŞKAN ADAYI olarak açıklamalar yaptı,ODA ÜYELERİ için çok ciddi projeler ürettiğini,bunları hayata geçirebilmek adına yine/yeniden aday olduğunu söyledi.
Sayın MİTHAT NAMAL bu yönde fazla bir açıklama yapmadı.
Yalnızca ADAYLIĞINI AÇIKLADI..
Yukarı da yazdık,ŞOFÖRLER/OTOMOBİLCİLER Odası’nın toplam 762 Üyesi var ve bunların tamamına yakınını Sayın SEYİT AHMET KARABACAK bire/bir tanıyordur.
ÜYEYİ TANIYAN SEÇİMLERDE AVANTAJLI OLUYOR,bu ODA SEÇİMLERİN DE ve gerek KARABÜK,gerekse SAFRANBOLU,ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİN DE bu net biçimde görüldü..
ÖYLE OLMADI MI..?

BÖLGENİN SESİ GAZETESİ “HER TELDEN KÖŞESİ ve BU KÖŞEYE GELEN YORUMLARA DİKKAT..” BİZE GELEN ELEŞTİRİLERDEN DE YÜKSÜNMEDEN
BÖLGENİN SESİ gazetesi HER TELDEN KÖŞESİNE her gün birçok OKUR YORUMU geliyor ve iyi biliyoruz ki,BU YORUMLAR MUTLAKA MUHATABI tarafından bir şekilde okunuyor,MUHATABINA iletiliyor.
BİZİ ELEŞTİREN YORUMLAR DA GELİYOR ELBET.
Bunlardan da YÜKSÜNMÜYORUZ aynen yayınlıyoruz.
Örneğin son günlerde KARDEMİR MÜHENDİSLERİ,Karabük Belediyesi PERSONEL ALIM SINAVLARI hayli yorum alan konular,zaman/zaman bu duyarlılıklar da değişim gösteriyor.
YORUMLAR DA HUKUKİ SORUN çıkabilecek gibi ifadeler varsa,bunları yayınlamıyoruz,hukuki sorun çıkmayacak,eleştirel nitelikte ise bunları yayınlıyoruz elbet.
HELE/HELE KÜFÜR,HAKARET OLURSA EBEDİ YAYINLANMAZ.
Böyle yorumlar da geliyor elbet.
YORUM KÖŞEMİZ HALKIN SORUNLARINA,DERTLERİNE AÇIK HALE GELDİ..
Hemen hergün onlarca yorum geliyor..

35 Yorum

  1. Karabuk

    Karabük merkezde otogalericiler sitesine vaskaniyor. Bir bakmışsın hemen dafranboludada başlamış.
    Kardeşim biraz dur karabukteki bitsin. Ve de safranboludakj yolun çok uzağında bir yerde kim görecek.kim gidecek
    Aba asıl problem. Safranbolyu hep kaeabukten çalarak büyütmeye çalışıyoruz çok yazık ..

  2. Gerçekler

    Kur korumali mevduat hesabini akledenler, kendilerini sahip olduklari makama getiren milyonlarca emekcinin maaslarini neden kur korumali yapmiyor.

  3. Ekonomist

    Kilosu 25-35 den satilan bir kasa hamsi ya da istavrit bile, neredeyse uc gunde satilamaz duruma geldi, Herkes gidisatin farkinda mi !

  4. Aslan Amca

    Halkekmek kuyruklarini gorup, luks yasamina futursuzca devam edenler, sanmayinki sira Size gelmeyecek !

  5. onemli degil

    Sayın golbek eğer çağ çelikte sayın güleç bu durumdan haberdar vede sıcak bakıyorsa neden 27 kişi işten çıkarıldı? . Gelen baskılar sonucu neden 22 kişi geri alındı.? Neden 5 kişi geri alınmadı? 12 sene önce birlikte hareket edenler bugün karşı karşıya geldiler. Fabrika yolunda çalışanlar slogan atıyor. Çadır kuracaz diyorlar. Düşmanımın bu duruma düsmesini istemem. Ama bu durum hiç hoş değil. Ben 12 sene önce zarar görenlerden biriyim. Ve her kim bu işte sorumluysa hakkımı helal etmiyorum.

Yeni yorumlara kapalı.

Diğer Yazılar