Reklam
Reklam
400
0

Her Telden (18.Aralık.2018)

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN İLE PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL’IN KATKILARI VE ÖZÜR
Dün BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI Merkezi’nin,kısa süre içerisinden HASTANE haline gelecek şekilde yapıldığını yazmıştık ve bu olay için Sayın AHMET USTAOĞLU ile Sayın AHMET SARI’NIN katkılarından söz etmiştik.
Gerçekten de AĞIZ/DİŞ Sağlığı Hastanesi Başhekimi Sayın AHMET USTAOĞLU ve İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI bu konuyu SAĞLIK Bakanlığı nezdinde adım/adım izlediler,HASTANE olacak biçimde yapımını sağladılar.
Bir Okurumuz hatırlatmış.
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ olacak biçimde planlanması/projelendirilmesi safhasında O Dönemin Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük katkıları oldu,şeklinde bir okurumuz hatırlatmış.
Yine O Dönemin Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN,bu konu hakkında çok/çok büyük katkıları olduğunu yine O Okurumuz bir Yorum yollayarak hatırlatmış.
BİZ,OLAYIN O TARAFINI ATLAMIŞIZ,ÇOK ÖZÜR DİLERİZ.
Gerek Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Beyefendiden,gerekse Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL Beyefendiden,BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’NE verdikleri emekler/katkılar için en içten teşekkürlerimizi iletirken,dün ki yazımızda atladığımız için çok/çok özür dileriz.
YORUM YOLLAYAN OKURUMUZA DA,ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Bir hakkın tesliminde,bize,çok yardımcı oldu O Okurumuz.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN AÇIKLADIĞI “6.6 KİLOMETRELİK KESİNTİSİZ YOL..” VE AK PARTİ İÇİNDE DALGALANMA
KARABÜK BELEDİYE Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük Kamuoyu’na “MEGA PROJEM..” diyerek “6.6 KİLOMETRELİK KESİNTİSİZ BİR YOL AÇACAĞINI..” açıkladı..
Bu yol BAĞ/ESSAN Sanayi Sitesi ile BULAK Yol kavşağı arasında olacakmış ve “TAŞITLAR HİÇ KESİNTİYE UĞRAMADAN BU 6.6 KİLOMETRELİK YOLU GEÇEBİLECEKLERMİŞ..” Sayın RAFET VERGİLİ böyle bir açıklama yaptı.
Dikkat ediyoruz,Sayın VERGİLİ’NİN bu açıklaması,an fazla,AK Parti içerisinde bir dalgalanma yaratmış ve AK Parti içinde Siyaset üretenler “BU RAFET BEYİN PROJESİ DEĞİL,KARAYOLLARININ,DOLAYISI İLE DEVLETİN BİR PROJESİDİR..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.
AK Parti cenahından “BÖYLE BİR PROJENİN UYGULANMASINA,BİR DEFA,KARABÜK BELEDİYESİ’NİN BÜTÇESİ KAFİ GELMEZ.EĞER BÖYLE BİR PROJEYİ,KARAYOLLARININ HARİCİNDE KARABÜK BELEDİYESİ YAPMAYA KALKSA,ZATEN YAPAMAZ..” görüşlerini dile getiren isimler var.
Sayın RAFET VERGİLİ,ilerleyen süreçte YENİ PROJELER AÇIKLAYACAKTIR..
Öyle görünüyor ki O PROJELERDE,bazı çevrelerde rahatsızlık yaratacak..
KESİNTİSİZ YOL hayli rahatsızlık yaratmış zira..

“SAYIN VERGİLİ,ESKİDEN YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ’NİN OLDUĞU YERE MİLLET BAHÇESİ YAPACAKMIŞ,ZAHMET ETMESİN KENT MEYDANI.”
AK Parti içerisinde aktif biçimde Siyaset yapan birçok insan,Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN açıkladığı “6.6 KİLOMETRELİK KESİNTİSİZ YOL..” projesinden rahatsız olmuş gibi.
“O BİR DEVLET PROJESİ..” diyorlar.
Ayrıca “Sayın VERGİLİ,ESKİDEN YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ OLARAK BİLİNEN YERE MİLLET BAHÇESİNE BENZER BİR PARK VEYA MİLLET BAHÇESİ DÜŞÜNÜYORMUŞ.HİÇ ZAHMET ETMESİN,4 AY SONRA,BİZ KENT MEYDANI’NI MİLLET BAHÇESİ OLARAK DÜZENLEYECEĞİZ..” diyenlerde oluyor..
Sayın VERGİLİ,henüz öyle bir proje açıklamadı..
Yani,YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ OLARAK bilinen Alana bir PARK YERİ veya MİLLET BAHÇESİ benzeri bir projesini açıklamadı Sayın RAFET VERGİLİ,demek ki SİYASET KURUMU bir/birini çok yakından izliyor,bir/birinden haber alıyor..
BÖYLE BİR PROJEYİ BİZ DUYMAMIŞTIK HENÜZ.
AK Parti içinde Siyaset üretenler,Siyaset yapanlar öğrenmişler demek..

İYİ ANALİZLER YAPAN,AK PARTİ’Lİ BİR KARDEŞ “BURHANETTİN HOCA PARTİ MERKEZİNİ TAHKİM EDİYOR..” VE AK PARTİ KADIN KOLLARI..
Karabük’te SİYASİ ANALİZLERİNE çok güvendiğimiz bir Kardeşimiz “AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Sayın BURHANETTİN UYSAL PARTİ MERKEZİNİ TAHKİM EDİYOR,DAHA SONRA USUL/USUL MAHALLELERE YAYILACAK..” gibi görüşler dile getirmişti.
Bu görüşleri,gerçekten çok/çok isabetli..
Bakın AK Parti KADIN KOLLARI resmen sahaya inmiş vaziyetteler ve SÜREKLİ YENİ ETKİNLİKLER düzenliyorlar,gerçi bu nokta da SAADET Parti Kadın Kollarının da çabalarını görmemek.en azından günah olur,vefasızlık olur..
AK Parti Adayı’nın,ardında İYİ TAHKİM EDİLMİŞ,KADIN KOLLARI VAR,GENÇLİK KOLLARI VAR,İL ve MERKEZ İLÇE Başkan ve Yönetimleri var ve sürekli birlikte hareket ediyorlar,sürekli belirli etkinlikler düzenliyorlar..
MHP’DE BÖYLE BİR DURUM VAR MI..?
CHP’DE BÖYLE BİR DURUM VAR MI..?
Gerçi MHP’DE Sayın RAFET VERGİLİ ismi bir MARKA DEĞERİ taşıyor ve MHP buradan hareket ediyor,insanlara,seçmenlere Sayın RAFET VERGİLİ ismi ile ulaşıyor/ulaşmaya gayret gösteriyor..
SİYASET KURUMU AK Parti dışında,sahaya inmiş görünmüyor..

GERÇİ,İMKB’DE İŞLEM GÖREN METAL SEKTÖRÜ HİSSE SENETLERİNDE FİYAT DÜŞÜŞÜ VAR, ANCAK,KARDEMİR HİSSE SENETLERİN DE DÜŞÜŞ..
Gerçi İMKB’DE İşlem gören METAL SEKTÖRÜ hisse senetlerinde,belirli bir fiyat düşüşü var,ancak KARDEMİR hisse senedi fiyatlarında ki düşüş oldukça yüksek boyutlara vardı..
Bir aralar 4 lirayı geçen fiyatlar,şu an ne durumda..?
Bu durum,özellikle DIŞ ÜLKELERDE Kİ Yatırımcıları oldukça rahatsız ediyor şeklinde bilgiler geliyor,peki BU FİYAT DÜŞÜŞLERİNİN nerelerden kaynaklandığı belli mi..?
KONJONKTÜREL DÜŞÜŞLER VAR,diyen çevreler var,BAZI BÜYÜK HİSSEDARLARIN satış yaptığını,düşüşün buralardan kaynaklandığını ileri sürenler var,var oğlu var.
Bir de HİSSEDARLAR VAKFI’NIN durumundan söz ediliyor ve “KEŞKE İŞLEMLER SÜRATLE BİTMİŞ OLSAYDI VE VAKIF ÜYELERİNE FİYATLAR DÜŞMEDEN,HİSSE SENETLERİ VERİLSEYDİ..” diyenler var..
KARDEMİR HİSSE SENETLERİNDE Kİ DÜŞÜŞ HİSSEDARLARI ÜZÜYOR..

FİLYOS LİMANI,ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRATLE TAMAMLANDIKTAN SONRA “LİMAN İŞLETMECİLİĞİ KARDEMİR’E VERİLMELİ,HEM ,MUTLAKA.”
Bu Yöreler için olduğu kadar,Ülkemiz içinde çok/çok önemli bir yatırım olan FİLYOS LİMANI için sürdürülen ve bir ara DURAKSAYAN,ALT YAPI Çalışmaları ,yine/yeniden hızlandırıldı.
KARDEMİR ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ bu konu ile başından itibaren çok yakından ilgileniyordu,aynı ilgi ve aynı hassasiyet sürüyor.
ALT YAPI ÇALIŞMALARINDAN SONRA Kİ AŞAMA ÇOK ÖNEMLİ.
LİMAN İŞLETMECİLİĞİ bir Firmaya ve birkaç Firmanın bir araya gelerek kuracağı bir konsorsiyuma/ortaklığa verilecek,olayın bu noktası çok ama çok önemli,bunun şimdiden bilinmesi gerek.
FİLYOS LİMANI’NIN en önemli müşterisi KARDEMİR olacaktır kuşkusuz,en fazla yükü elleçlenecek olan KARDEMİR olacaktır,o nedenle FİLYOS LİMANI İŞLETMECİLİĞİ KARDEMİR’E verilmelidir..
Eğer KARDEMİR TALİP OLURSA,KARDEMİR’E VERİLMELİDİR..
Haaa,burada bir önemli nokta daha,EĞER KARDEMİR DIŞINDA FİLYOS LİMAN İŞLETMECİLİĞİ’NE talip olmayı düşünen FİRMA/FİRMALAR varsa bile KARDEMİR’İ mutlaka düşünmek zorundadırlar..
KARDEMİR’İN OLMAYACAĞI BİR İŞLETMECİLİK TOPAL OLUR/YÜRÜMEZ..
O nedenle YA KARDEMİR’E verilmelidir,YA KARDEMİR ile birlikte olmayı düşünenlere verilmelidir,olay süratle FİLYOS LİMAN İŞLETMECİLİĞİ aşamasına doğru yol alıyor..
SİYASET KURUMU’NUN DİKKATLERİNE SUNMAK İSTERİZ DOĞRUSU.

İYİ PARTİ MENSUBU,KARDEŞLERİMİZLE SOHBET ETTİK “SAYIN DURMUŞ YALÇIN KARARINI SÜRATLE VERMELİ VE ÇALIŞMALAR BAŞLAMALI..”
Dün İYİ Partili olduklarını bildiğimiz birkaç Kardeşimizle sohbet ettik ve bazı Gazetelerde çıkan “MERAL AKŞENER BİRKAÇ GÜN İÇİNDE KARABÜK’E GELDİ..” şeklinde ki haberlere sözü getirdiler “BU TÜR PROVOKASYONLAR ARTABİLİR..” dediler.
“O HABERLER KORKUDAN YAZDIRILMIŞ YALANLARDI..” gibi ifadeler kullandılar ve “EĞER KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLAMASI BİRAZ DAHA GECİKİRSE,BU TÜR ÇİRKİN PROVOKASYONLAR ARTABİLİR..” gibi yorumlar dile getirdiler.
Sonra da “HEPİMİZİN BEKLENTİSİ Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMASI.SİZİN GAZETE DE ÇIKTI,KURUCU İL BAŞKANIMIZ SAYIN DURSUN ALTIPARMAK’TA BUNU SÖYLÜYOR.DURMUŞ BEY KARARINI SÜRATLE VERMELİ.YOKSA PARTİYE KARŞI PROVOKATİF EYLEMLER ARTACAK..” dediler.
İYİ Parti olarak YEREL SEÇİMLERE iddialı gireceklermiş..
YETER Kİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BELLİ OLSUN görüşündeler..
Herkesin beklentisi Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN Adaylığı noktasında..
Birkaç gün içerisinde BU İŞ KESİNLİK KAZANIR MI acaba..?

ÖNEMLİ BİR AK PARTİLİ KARDEŞİM “KURULDUĞUNDAN BERİ BU PARTİNİN HAFIZASI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR.GİDİN ONUNLA GÖRÜŞÜN”
AK Parti içerisinde çok/çok önemli görevler icra etmiş,halen de aktif biçimde AK Parti saflarında çalışan bir Kardeşim,en azından bize göre çok / çok önemli ifadelerde bulundu.
“AK PARTİ KURULDUĞUNDAN BU YANA GÖREV ALMIŞ OLAN Sayın TİMURÇİN SAYLAR,BU PARTİNİN HAFIZASI SAYILIR..” dedi ve “KİM NEREYE ADAY VEYA ADAY/ADAYI OLACAKSA,KENDİSİNDEN İSTİFADE ETMELİ,BİLGİLER ALMALI..”falan dedi..
Sonra,yine en azından bize göre,çok/çok önemli ifadeler kullanarak “BAKIN YEREL SEÇİMLER İÇİN PROJE HAZIRLIKLARI BAĞLAMINDA BİR AJANS İLE ANLAŞILDIĞI SÖYLENİYOR.ANKARA’DA BİR AJANS KARABÜK’E İLİŞKİN NELER BİLİR,NE PROJE HAZIRLAR.DİYELİM ANLAŞTINIZ O AJANS GELSİN Sayın TİMURÇİN SAYLAR’DAN BİLGİLER ALSIN.PROJE HAZIRLAYACAKSA ÖYLE HAZIRLASIN.PROJELERİN AYAĞI YERE BASSIN..” falan dedi.
Doğrusu bu sözler bize çok çarpıcı geldi..
2014 YEREL SEÇİMLERİNİ HATIRLADIK BU SÖZLERDEN SONRA.
O Seçimlerde de birçok projeler GÖRSEL HALDE SEÇMENE sunulmuştu,GALİBA ONLARDA AJANS MALIYDI,AJANSLARA HAZIRLATTIRILMIŞTI ve o nedenle birçoğu hava da kaldı..
O AK Partili Kardeş “SİZ YAZMIŞSINIZ,KEŞKE Sayın SAYLAR İL GENEL MECLİSİ’NE GİRSE..” dedi ve sonra da “HA VALLAHİ,HA BİLLAHİ İL GENEL MECLİSİ’NİN CEHRESİ,İCRAATLARI DEĞİŞİR,KARABÜK YATIRIM GÖRÜR,PROJE GÖRÜR..” gibi yeminli/şartlı sözler etti..
Bizden bunların yazılması,Kamuoyu ile paylaşılması,gerisini AK Parti bilir..

YİNE/YENİDEN YAZALIM “FİLYOS LİMANI İLE BİRLİKTE GEREK TCD DEMİRYOLLARI, GEREKSE LİMAN İLE KARABÜK KARAYOLU BAĞLANTILARI..”
Uzunca bir süredir Karabük gündeminde olmayan ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN,Vali Sayın FUAT GÜREL’İN KARDEMİR ziyareti ile Sayın GÜLEÇ tarafından gündeme getirilen FİLYOS LİMANI ne oluyor..
SİYASET KURUMU BU KONUYU İRDELİYOR/İNCELİYOR MU..?
FİLYOS LİMANI Alt Yapı İnşaat çalışmaları bir süre önce DURAKLAR GİBİ OLMUŞTU,yeniden hız kazanmış ve bu çalışmalar TCD DEMİRYOLU ve LİMAN-KARABÜR arasında ki KARAYOLU BAĞLANTILARI ile de gündem de tutulmalı değil mi..?
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN bu konuları Vali Sayın FUAT GÜREL’E DE ilettiği yolunda haberler almıştık,aslında bu konuları SİYASET KURUMU’DA çok yakından izlemeli/irdelemeli elbet.
KARABÜK-BARTIN Karayolu standardı yükselecek ve TÜNELLİ GEÇİŞLER yapılacak mı,KARABÜK-YORTANPAZARI-KOZCAĞIZ arası yüksek standartlı bir KARAYOLU haline getirilecek mi,KARABÜK-YENİCE,GÖKÇEBEY/ÇUKUR arası ÇİFT ŞERİT olabilir mi..?
TCD DEMİRYOLLARI KARDEMİR’E ÖZEL HAT VEREBİLİR Mİ..?
Bunların izlenmesi gerekir mi sizce../

15 Yorum

  1. takipci

    Ya ne bulunmaz adammış bu Saylar. Bir türlü bir yere koyamadık. Okuyunca şaştım kaldım. Vay anam vay. Biz çok büyük bir nimeti kaçırmışız. Neyse ki il genel meclisi var.

  2. muhlis

    Şimdi 2014 Vergili nin seçim vaadlerini hatırlayalım. TCDD istasyonu rehabilite projesi. Hatırlamayan yoktur heralde. Yapıldı mı? HAYIR. Vergili ne diyor. TCDD sorun çıkarıyor. Devlet işi geciktiriyor. Diğer vaadini hatırlayalım. Araç çayı rekreasyonu projesi. O yapıldı mı? HAYIR. Vergili ne diyor. DSİ yapmıyor bende o yüzden yapamıyorum. Gelelim şimidiye. Bağ-essan dan bulağa kadar kesintisiz trafik akışı. Düşüncede çok güzel vaad. Ama yapılabilirliği nedir tartışılır. Çünkü bildiğim kadarıyla o yol Karayollarının. Ve burda işlem yapacaksan onlardan izin almalısın. Şimdi 5 yıl sonra olacakları söyleyim size. Bu vaad yerine gelmeyecek ve Vergili diyecek ki “ben yapacaktım Karayolları izin vermedi”. Çünkü geçmişte aynen böyle oldu. Projeyi açıklarken önce gerekli kurumlarla görüşürsün bazı sözler alırsın ondan sonra meydana çıkarsın. Ama biz salağız ya her söylenene inanıyoruz. Bakalım 5 yıl sonra açıklaması ne olacak.

  3. Yvz

    Daha düne kadar bu şehirde trafik park sorunu yok deyip avmlerin altındaki paralı otopark lari gösteriyordu,seçim yaklaştı yok ışıkta durmayacskmis vs laflar ediyor eğer bu yapılacaktı niye bu millet 10senedir eziyet görüyor,marzing olayı, Kardemir olayı ve çıkışlarının sonucunu herkes gördü.ben belediye başkanı olsam ilk yapacağım iş meydanı yikmak

  4. Cumali POYRAZ

    Sayın Ahmet abi, bazıları Karabük-Safranbolu arası kesintisiz araç geçişinin maliyetinin çok olacağından bahsediyor. Burası o kadar maliyetli değil. Zaten Balıklarkayasına gidiş-gelişli köprü yapıp, Kastamonu’dan gelen yolu alttan vereceksin, yine aynı şekilde bulak kavşağı da keza öyle. Bulak kavşağında zaten kavşağı traşlayıp, aynı balıklarkayası mevkii köprü yapacaksın o da 100.yıldan araçlar için tek köprü, oda Bulak tarafına ve Karabük tarafına yol vereceksin. Sadece sanayi kavşağı ve battı çıktının namal kavşağı sonuna verme işlemi biraz meşakkatli olur. Bu da fazla maliyet gerektirmez. Nerelere para harcandı bu şehirde, Örneğin eski parayla 30 trilyon üniversite stadyumu kazık !!!!!, 15 Trilyon yeşilmahalledeki belediye binası vb. Halkın kolaylığını düşünüyorsan bu proje olsa olsa 15 trilyon yapar. Onun için bu proje bunan 5 yıl önce yapılması gereken şeyler. Bir nebze olsun trafiği rahatlatır fazlasıyla. Birde devletin D.Ç. kavşağına yapacağı proje hayata geçerse Karabük’te trafik rahatlar. Ben mühendis, mimar değilim. Görüyoruz mühendislerin mimarların çizdiği DDY üst geçidini, yayalar zor geçiyor, tekerlekli sandalye ile geçen birisinin karşısındakiler pıtır pıtır yola atlamak zorunda kaldı. bırak tekerlekli sandalyeyi karşı karşıya kalındığı zaman affedersin birisi bekleyip ayıp olmasın diye poposunu çevirip beklemek zorunda kalıyor. Bu mu yani yapılan vatandaş için hizmetler yazıklar olsun. Milletin parası çarçur ediliyor. yazık………Saygılar.

  5. Çerkeş mi, İsmetpaşa mı...

    Sayın Gölbek hayırlı Akşamlar Diliyorum
    Yoruma biraz geç kaldım ama yine de yazmayı düşündüm (İnşallah okursunuz)
    Cumhurbaşkanımızın son açıkladığı eylem planında çerkeş organize sanayi bölgesi kurulacağı yönde bir haber okuduk.
    Çerkeş ile İsmetpaşa’nın arası tahminimce 15 km felan.
    Şimdi çerkeş’e organize sanayi bölgesi yapılırsa
    İsmetpaşa ne olacak
    Bölgemiz iki tane organize sanayi bölgesini kaldıracak(!) kapasitede değil
    Bunu da bi değerlendirseniz hatta gazetenizin birinci sayfası ve manşetinden (işinize karşımak gibi olmasın ama) Karabük’ün buna ihtiyacı olacak gibime geliyor yakın zamanda diyor halkımız

Yeni yorumlara kapalı.