ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,İSKENDERUN ŞUBE KONGRESİ YAPILDI,ŞUBE BAŞKANI Sayın MEHMET GÜNGÖR ve GENEL MERKEZ ELİ ÇOK GÜÇLENDİ…
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Şube Kongreleri yapılıyor ve en son olarak da İSKENDERUN Şube Kongresi yapıldı,Şube Başkanı Sayın MEHMET GÜNGÖR yine/yeniden seçildi.
Daha önce yapılan Şube Kongrelerinde de, Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve ekibinin yanında yer alması kesin gibi görünen kadrolar, bu SEÇİMLERİ KAZANDILAR..
Bir ara ÖZÇELİK-İŞ Sendikası bünyesinde,Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile özellikle Sayın BAYRAM ALTUN’A muhalefet etmeye çalışan bir ekipten söz ediliyordu.
MUHALEFETİN BAŞARILI OLAMADIĞI KESİNLEŞTİ ARTIK.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Merkez Yönetiminde,çok fazla bir değişiklik beklenmiyor,özellikle İSKENDERUN ŞUBE Kongre sonuçları bunun net bir göstergesi olarak görülüyor/gösteriliyor..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası sürekli güçleniyor,Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Devletin çok üst katmanlarında,büyük kredisi olan bir isim ve bu nedenle de SON BİR GELİŞME ile Sendikası’na 7500 yeni üye kazandırmayı başardı.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBE Başkanı Sayın KENAN YILMAZ,Delege Seçimlerinde yakaladığı büyük başarıyı,bu defa da, ÖRGÜTLENME ve SENDİKANIN gücünü gösterme bağlamında gösteriyor.
Sayın KENAN YILMAZ,Sendikasına sürekli yeni üye kazandırıyor.
Özetlenirse şayet ÖZÇELİK-İŞ Sendikası hem Genel Başkan,Genel Merkez bağlamında,hem de Karabük Şube bağlamında çok sağlıklı bir yapı sergiliyor,hizip,didişme,çekişmelerden arınmış biçimde İŞİNE ODAKLANMIŞ GÖRÜNÜYOR.
Böyle olunca da SÜREKLİ BÜYÜYOR ÖZÇELİK-İŞ Sendikası.
KARABÜK ÖZEL HALK OTOBÜS İŞLETMECİLERİ “25 YIL ÖNCE BELİRLENEN ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLİP,YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMALI ve BEDAVACI.”
Karabük gündemine giren ÖZEL HALK OTOBÜS İŞLETMECİLERİN sorununa kalıcı bir çözüm isteniyor ve 25 YIL ÖNCE BELİRLENEN ŞARTLARIN bugüne uyarlanması,yeni bir belirleme yapılması isteniyor.
25 YIL ÖNCE Kİ özel araç sayısı çok azdı ve insanlar ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ ile ulaşım sağlıyorlardı,o zamanlar ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ en azından zarar etmiyor,bir ekmek parası kazandırıyordu,gibi bir görüş var.
ARAÇLARIN KÜÇÜLTÜLMESİ yoluna gidilerek AKARYAKIT TASARRUFU üzerinde duran İŞLETMECİLER bu nokta da Safranbolu da yapılan düzeni de örnek gösteriyorlar sanki.
Taşıma ücretlerine zam yapılmasından ziyade “ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN ÜCRETSİZ KULLANIM..” noktasına dikkat çekiyorlar ve 25 YIL ÖNCE 2 veya 3 Kurum/Kuruluş insanı Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz yararlanırken,şu an ücretsiz yararlanan Kurum/Kuruluş sayısı 23/24 civarında diyorlar.
ÖYLE ZAMAN OLUYORMUŞ Kİ ücretsizler,ücretlilerden fazla geliyormuş ve bu arada HAT ÜCRETLERİNDE DE belirli bir anlayış beklediklerine işaret ediyor ÖZEL HALK OTOBÜS İşletmecileri..
AKARYAKIT FİYATLARI BİZİ BİTİRİYOR diyorlar..
Gelen ZAMLAR BELİMİZİ BÜKÜYOR diyorlar..
Pandemi nedeni ile ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİ kullanan sayısında çok ciddi düşüşler yaşandığına da dikkat çekerek “DURUMUMUZ GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK SIKINTILI.HAT BIRAKAN ARKADAŞLAR VAR.HAT BIRAKMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR VAR..” diyorlar..
ÖZEL HALK OTOBÜS İŞLETMECİLERİ adeta,dert küpü olmuşlar..
Anlayış beklediklerini söylüyorlar.
KAYABAŞI-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ-CEZAEVİ-POLİS OKULU YOLU KARABÜK BELEDİYESİ’NİN,AŞAĞIDAN GELEN YOL DEVAM EDİYOR, GÖRÜŞÜ
Dün KAYABAŞI ile ORGANİZE SANAYİ Bölgesi arasında kalan yol hakkında bir yazımız olmuştu,konuya bazı açıklamalar geldi ve bu yolun ilginç bir durumundan söz edildi..
KARABÜK-ANKARA Karayolu’ndan ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE çıkan bölüm İHALE EDİLMİŞ yapımı sürdürülüyormuş ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürlüğü’ne bununla ilgili bir ödenek gelmiş.
KIŞ ŞARTLARI NEDENİ İLE ÇALIŞMALAR YAVAŞLAMIŞ.
Buna karşın KAYABAŞI-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ-POLİS OKULU-CEZAEVİ’NE kadar yolun KARABÜK BELEDİYESİ inisiyatifinde olduğuna işaret ediliyor ve bu ara Belediye tarafından yapılmalı görüşü dile getiriliyor..
O arada Mahalleler var deniliyor..
Özetlersek şayet YOL GERÇEKTEN BOZUK..
Elbet eninde/sonunda birisi çıkıp yapacak burayı.
Vatandaşın çektiği de yanına bakiye/kar olarak kalacak..
BELEDİYE-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBESİ’NE BAĞLI 1600 CİVARINDA Kİ İŞÇİNİN “SENDİKA DEĞİŞTİRMESİ OLAYI..” ve BİR YANDAN DA SÖZLEŞME
Bilindiği gibi TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU’NA bağlı BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’nin 1600 civarında kayıtlı üyesi var ve bu üyeler birçok Belediye de çalışıyorlar.
YANİ HEPSİ AYNI İŞYERİNDE DEĞİLLER..
Belediye-İş Sendikası’nın son DELEGE SEÇİMLERİ sırasında AYRILIKÇI BİR HAREKETLENME çıktı ortaya ve TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı BELEDİYE-İŞ Sendikası ile HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı HİZMET-İŞ Sendikası arasında yaşanıyor bu hareketlenme.
1600 ÜYEYİ KENDİ BÜNYELERİNE KATMAYA GAYRET EDİYORLAR..
Böyle bir Sendikal çalışma,BU ÜYELERİN BULUNDUĞU BELEDİYELER DE hizmet akışını da engelliyor mu acaba,zira buna benzer bazı söylentiler çıkıyor orta yere.
Örneğin FALAN SENDİKA YANLISI KİŞİ çalışmalara engel olmaya gayret ediyor,İŞÇİLER ÜZERİNDE baskı kurmaya çalışıyor gibi söylentiler ortaya çıkıyor,bu söylentileri piyasaya vermeye gayret eden çevreler var.
Öte yandan SÖZLEŞMELERİ DEVAM EDEN Belediyeler var.
Buralarda çalışan işçiler SÖZLEŞME BEKLİYORLAR..
Bir tarafta da,örneğin KARABÜK BELEDİYESİ ile buranın işyerlerinde çalışan 600 civarında işçinin de TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ Temmuz ayı içerisinde başlayacak ve böyle bir durum SENDİKA DEĞİŞİMLERİNE nasıl yansıyacak..?
HİZMET-İŞ Sendikasına yakın kaynaklar hayli umutlu konuşuyorlar..
Şu ana kadar 250 civarında işçiyi üye yapmışlar.
Bu sayının kısa süre içerisinde artacağına işaret ediyorlar..
BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’ne yakın kaynaklar ise “HİZMET-İŞ SENDİKASI GEREKEN İLGİYİ GÖRMEDİ.ZATEN SÖZLEŞME SÜRECİNE DE GİRDİK.İŞÇİ SÖZLEŞMESİN KALMAMAK İÇİN DE GİTMİYOR.GİDENLER DE GERİ DÖNÜYOR..” falan diyorlar..
İKİ SENDİKA arasında mücadele sürüyor/sürdürülüyor..
HİZMET-İŞ Sendikası Şube lokalini falan tuttu açtı..
BELEDİYE İŞÇİLERİ ise ciddi biçimde huzursuz görünüyorlar..
ÇEVRE,ŞEHİRCİLİK ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI Sayın MURAT KURUM’UN VAATLERİNİ AK PARTİ LİSTELEDİ,İŞTE LİSTESİ
Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın MURAT KURUM geçtiğimiz hafta Karabük’e geldi ve bazı vaatlerde bulundu,bir dizi destekler verdi.
AK Parti bunları listeledi ve yayınladı..
Sayın MURAT KURUM,özellikle KENT MEYDANI’NIN MİLLET BAHÇESİ halinde yeniden düzenleneceğini açıklayınca insanlar genellikle oraya odaklandılar..
İŞLEVSİZ DURAN KENT MEYDANI bir işe yarayacak beklentisi hüküm sürmeye başladı ve insanlar da genellikle o noktaya odaklandılar..
AK Parti İl Teşkilatı Sayın MURAT KURUM tarafından verilen sözleri liste halinde yayınladı ve aşağı da listelenen o hizmetleri aynen yayınlıyoruz.
İŞTE Sayın KURUM’UN son ziyaretinin sonuçları..
İlçelere verilen veya vaat edilenler..
Karabük’ümüzde;
*İkiyüzevler’deki toplam alan büyüklüğü 600 bin metrekare olan kent ormanı bölgesine Millet Bahçesi kazandırıyoruz.
*Tüm vatandaşlarımızın kolayca ulaşacağı yürüme mesafesinde olan, mülkiyeti KARDEMİR ve hazineye ait yaklaşık 700 bin metrekarelik Kent Meydanına Millet Bahçesi kazandırıyoruz.
Safranbolu İlçemizde;
*Safranbolu’muza değer katacak projelerden biri olan Millet Bahçesi’ni kazandırıyoruz.
Millet Bahçeleri inşaatına bu yıl başlanacak ve 2023 yılına tamamlayacağız.
Eskipazar İlçemizde;
*Mermer’de yöresel ürünler pazarı, 157 konutlu 3. Etap TOKİ konutları, 100 çöp konteyneri, 30 dükkanlı sanayi sitesi kazandırıyoruz.
Eflani İlçemizde;
* İçme suyu deposu yapımı için 750 bin TL hibe ve bir adet çöp kamyonu desteği sağlandı.
Ovacık İlçemizde;
*Cadde ve sokakların sağlıklaştırılması için 500 bin TL hibe, parke yapımı için 250 bin TL hibe ve 50 adet çöp konteyneri desteği sağlandı. Ovacık İlçemizde dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için sosyal konut projesi’nebaşlacanacak.
Yortan Beldemizde;
* Parke yapımı için 500 bin TL hibe, 1 adet çöp kamyonu ve 50 çöp konteyneri desteği sağlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından İl Özel İdaremize verilen destekler çerçevesinde;
*4 milyon hibe, 2 adet çöp kamyonu, 500 adet çöp konteyneri hibe edildi. İl Özel İdaremize 17 bin TL’ye kadar İller Bankasından kredi kullanma yetkisi verildi.
Şehrimizin yeşilini, doğasını, tarihini ve kültürünü koruyacak; müjdesini verdiğimiz yeni projelerle Karabük’ümüzü daha da güzelleştireceğiz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şehrimize vermiş olduğu desteklerden dolayı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Karabük’ümüze hayırlı olsun. 2023, 2053 ve 2071’in Türkiye’si için hep birlikte çalışacağız.

Acı gerçekler
•Dedenizin babanıza, babanızın size bıraktıklarını siz çocuklarınıza bırakabilcek misiniz!
Yaşayan ölü Millet
•Bundan böyle milyonlar için ev, araba almak çok zor, belki de imkansız, gelir artışına karşı fiyat artışlarını yakalamak imkansız. Enflasyonun önüne geçilemiyor. Küçük birikimler ile küçük yatırımlar hayal dahi edilemiyor. İnsanlar karın tokluğuna çalışıyor.
KOMŞU
•Ticaretle uğraşan komşum; “Hayatımda kazanmadığım kadar para kazanıyorum ama depoma ürün alabilmek için daha fazlasını harcıyorum böyle bi dönem ticaret hayatımda görmedim.”diyor. Piyasada para çok ama bir işe yaramıyor. Yazık.
Ekonomist
•Asgari ücret ve zam maaşlarına sevinciniz uzun sürmeyecek demiş miydik?
Demiştik!!
Cebimize hiç olmadığı kadar çok para girecek ama hiç olmadığı kadar da fakirleşeceğiz demiş miydik?
Demiştik!!
Maaş zamları, 1-2 aya elektrik, ısınma, gıda,ulaşım zamlarını karşılamaz da demiştik!
Kara kış
•Ortalama gelire sahip vatandaşın alım gücünün çok çok üstünde elektrik faturaları geliyormuş.
İnsanlar bu faturaları paylaşıyor.
Ülkeyi yönetenlerin umurunda değil..
Dalga geçer gibi söylemleri bunu gösteriyor…
(Elektrik bu elektrik!!
Lüks tüketim değil.)