Reklam
Reklam
502
0

Her Telden (29 Mart 2021)

AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ’N DE “İKİ KARABÜK KÖKENLİ SİYASETÇİ..” MKYK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ ve HER İKİSİ DE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN
Bir tesadüf müdür,yoksa Siyasi gelişim böyle mi tecelli etmiştir,bunu bilmek,bunu tespit etmek hayli zor,AK Parti Büyük Kongresi’nde,Parti MKYK Üyeliğine seçilen KARABÜK KÖKENLİ Sayın CEM ŞAHİN ile Sayın SEVGİ YİGİT’İN bir ortak özellikleri dikkat çekiyor.
HER İKİ İSİM DE,Son Yerel Seçimler de BELEDİYE BAŞKANLIĞI kazanılmış İlçelerde,örneğin Sayın CEM ŞAHİN Ovacık kökenli,Sayın SEVGİ YİGİT Eflani kökenli.
AK Parti, Son yapılan YEREL SEÇİMLERDE,toplam 202 oy alarak OVACIK Belediye Başkanlığı Seçimini,Sayın SEVGİ YİGİT ise,yine son yapılan YEREL SEÇİMLERDE toplam 610 oy alarak Belediye Başkanlığı Seçimini kazanan EFLANİ kökenli genç insanlar.
Ayrıca,Sayın CEM ŞAHİN daha önce galiba AK Parti ANKARA Teşkilatlarında görev yapmış,Sayın SEVGİ YİGİT ise İSTANBUL Teşkilatlarında görev yapmış.
Bu isimleri MKYK Üyeliğine seçilmesi,gelecekte KARABÜK SİYASETİ için önemli değişimler yaratabilir ve bu gelişmeyi AK Parti Karabük Teşkilatları bağlamında YENİ BİR GELİŞMELER ZİNCİRİNİN başlangıcı olarak görmek mümkün.
AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ,KARABÜK AÇISINDAN VERİMLİ GEÇTİ..
En azından PARTİNİN EN YÜKSEK KARAR ORGANINA İKİ İSİM GİRMEYİ BAŞARDI.
Bunun etkileri süreç içerisinde görülecektir elbet..

KARABÜK NÜFUSU,HAYLİ GERİLEME GÖSTERMESİNE KARŞILIK,YÜKSEK SEÇİM KURULU, MİLLETVEKİLİ SAYISINI DEĞİŞTİRMEDİ VE YİNE 3 VEKİL
Hatırlayanlarınız vardır,TÜİK Karabük nüfusunun BİNDE 19.7 azalarak 243 binlere gerilediğini açıkladı,KARABÜK NÜFUSU 4 BİN KİŞİNİN hayli üzerinde azalmış yani.
TÜM İLÇELERDE AZALAN NÜFUS VAR..
Kiminde hayli fazla,örneğin MERKEZ NÜFUSU 2 binin üzerinde azalmış.
Safranbolu binden fazla azalmış falan.
YÜKSEK SEÇİM KURULU geçtiğimiz hafta içerisinde İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYILARINI AÇIKLADI ve neyse ki,azalan nüfusa rağmen KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYISINDA AZALMA OLMADI..
KARABÜK YİNE 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK..
Çıkacak MİLLETVEKİLİ sayısının azalmaması elbet çok iyi..
ANCAK,NÜFUS ARTIŞINI YAKALAMAMIZ,HEPSİNDEN DAHA İYİ ELBET..
Peki böyle bir süreci yakalayabildik mi..?
Öyle bir işaret görünmüyor..!!

KARDEMİR MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK ve GEREKLİ ÇOĞUNLUK TEMİN EDİLEBİLİR Mİ-EDİLEMEZ Mİ GİBİ TEREDDÜT
2 Kasım 2020 Tarihinde göreve gelen KARDEMİR Yönetim Kurulu,bugün ilk kez,MALİ GENEL KURUL nedeni ile ORTAKLARIN HUZURA çıkacaklar ve olayın tam bu noktasında ACABA GEREKLİ ÇOĞUNLUK TEMİN EDİLEBİLİR Mİ-EDİLEMEZ Mİ gibi bir tereddütlü durum var.
GEÇMİŞ YILLARDA TEMİN EDİLEMEDİĞİ ZAMANLAR OLMUŞTU.
Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ve yeni YÖNETİM KURULU’NUN ilk Genel Kurul Toplantısı olması nedeni ile,inşallah gerekli çoğunluk temin edilir diye düşünmek en iyisi.
HİSSEDARLAR,hisse senedi fiyatlarından mutlular elbet..
Bu arada KARDEMİR Genel Kurulu’nda,belirli tartışmaların yaşanabileceği üzerinde görüş verenler var,dileriz kırıcı,hırpalayıcı,örseleyici tavır takınanlar olmaz.
Bu konulara ilişkin bilgi verenler “AÇILAN MAHKEMELER,BU MAHKEME SONUÇLARI ve KARDEMİR KARABÜKSPOR NOKTASINDA BAZI KONULAR ÜZERİNDE TARTIŞMALAR OLABİLİR..” gibi bilgiler veriyorlar.
Bilindiği gibi KARDEMİR 2020 Yılının İLK ÜÇ aylık periyotlarının,üçünde çok büyük zararlar etmişti ve son ÜÇ AYLIK periyot olan EKİM-KASIM ve ARALIK AYI itibarı ile kazanılan paralarla YILI 60 MİLYON LİRA civarında bir kazançla kapatmıştı.
Bu arada da HİSSE SENETLERİ,adeta,UÇMUŞTU,müthiş artmıştı.
KARDEMİR MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI bugün yapılacak..

“ PEKİ,KARDEMİR’İN 2021 İLK ÜÇ AYLIK DÖNEM KAR/ZARARI NE ÇIKAR ACABA..?” DİYE SORANLAR ve “BU AY ORTALARI AÇIKLANIR..” CEVABI
Bugün KARDEMİR MALİ GENEL KURULU yapılacak,öncelikle boş olan bir Yönetim Kurulu Üyeliği için isim belirlenir mi acaba,bu sorunun cevabı elbet merak ediliyor,Genel Kurul da gündemde ki konular görüşülecek.
Bilindiği gibi KARDEMİR geçen yılın İLK ÜÇ AYLIK DÖNEMİNDE çok ciddi bir ZARAR YAZMIŞTI ve şimdi belirli çevreler de BU YILIN İLK ÜÇ AYLIK DÖNEMİ nasıl geçilecek gibi bir merak var.
HİSSEDARLAR BUNU MERAK EDİYORLAR..
Hissedarlar hayatlarından memnun gerçi.
Hisse senetleri BİRKAÇ AYLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE büyük değer yaptı ve hemen herkes bunun nedenleri üzerinde fikir üretiyor,KARDEMİR’İN kazandığı paralardan kaynaklanıp/kaynaklanmadığı en büyük merak konusu.
Geçen yıllarda çok daha büyük para kazanılmasına karşın hisse senet fiyatları büyük artışlar göstermemişti,son dönem çok büyük artışlar gösterdi ve toplu hisse senedi alımları yapıldığına ilişkin de veriler olduğundan söz edenler var.
2021 İLK ÜÇ AYLIK DÖNEM BİLANÇOLARI YAKINDA AÇIKLANIR..

KARABÜK’ÜN BÜROKRAT,SİYASET BÜYÜKLERİNCE ve GENELLİKLE POLİSEVİ SALONLARINDA GECE YARILARI YAPILAN KARABÜKSPOR LİSTELERİ
KARDEMİR KARABÜKSPOR Başkanları ve Yönetim Listeleri,genellikle POLİSEVİ Salonunda ve gece yarılarına kadar süren müzakerelerle belirlenirdi ve KARDEMİR KARABÜKSPOR şu an tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.
Belirlenen BAŞKAN ve YÖNETİMLER şimdi yüzüstü kalmış ve çok ciddi mağduriyet yaşayan insanlar halinde, öylesine ciddi mağduriyetler yaşanıyor ki İNTİHAR edenler, hayatını vakitsiz kayıp edenler çıktı..
EN ÖNEMLİSİ DE ÇIKMAYA DEVAM EDECEK GİBİ KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ..!!
Göreve getirilip yüzüstü bırakılan insanlar güvenlerinin cezasını mı çekiyor..?
Karabük Kentinin en önemli simaları mağdurlar arasında bulunuyorlar iyi mi..?

BİRİSİ TCDD ALANLARI-GAR BİNASININ BULUNDUĞU ALAN/ALANLAR,BİR DİĞERİ BULAK DERESİ SAFRANBOLU BÖLGESİ,İKİ MİLLET BAHÇESİ
Karabük’te MİLLET BAHÇESİ nereye yapılmalıdır derken, İKİ MİLLET BAHÇESİ yapılacağı açıklandı ve bunlardan birisi GAR BİNASI’NI DA içine alacak şekilde TCDD ARAZİLERİ üzerinde,bir diğeri BULAK DERESİ’NİN Safranbolu bölümünde.
TCDD ALANLARI ÜZERİNDE Kİ ALAN 168 BİN METREKARE.
SAFRANBOLU BÖLGESİ’NDE Kİ ALAN 220 BİN METREKARE.
Dün AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Karabük Basını ile bir kahvaltı da bir araya geldiler ve bu konu hakkında da bilgiler verildi.
KARABÜK İSTASYON-GAR BİNASI-TCDD ALANLARI Millet Bahçesi olarak düzenleniyor ve projeye göre içerisinde,adeta,yok/yok,çok geniş bir proje.
Safranbolu MİLLET BAHÇESİ olarak düşünülen alan ise BEŞBİNEVLER-SAFRANBOLU KANYON Köprüsünün altında kalan ve Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan KANYOL SPOR VADİSİ Projesi’nin hemen karşı bölgesi.
BULAK DERESİ’NİN Safranbolu tarafından kalan çok geniş bir Bölge.
Genişliği 220 Bin metrekare..
Her iki MİLLET BAHÇESİ DE, sanıyoruz 2023 tarihine kadar yetiştirilecek.
Gerçekten müthiş iki dev yatırım geliyor..

KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI DÜĞÜMÜ “PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK AK PARTİ GRUP OYLAMASI İLE ÇÖZÜLÜYOR..”
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlığı düğümü,Perşembe günü AK Parti İL GENEL MECLİS Grubunda yapılacak önseçim ile çözüme kavuşuyor ve Sayın HASAN YILDIRIM ile Sayın AHMET SÖZEN bu yarışa Aday olarak katılacaklar.
Bilindiği gibi AK Parti’nin 12 İL GENEL MECLİS Üyesi var ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DE bu oylamada oy kullanınca 13 Üyenin yarıdan fazla oyunu alan,AK Parti İL GENEL MECLİS Başkan Adayı olarak MECLİSE GİDECEK.
AK Parti İl Genel Meclis Üyelerine yakın çevreler “Sayın HASAN YILDIRIM GÖREVİNE DEVAM EDER.Sayın AHMET SÖZEN KARDEŞİMİZDE ÇOK İYİ BİR HİZMET DÖNEMİ GEÇİRDİ.Ancak,önseçimi Sayın HASAN YILDIRIM KESİNLİKLE ALIR..” anlamında bilgiler veriyorlar.
Karabük İL GENEL MECLİSİ’NİN toplam 17 Üyesi bulunuyor ve bunlardan 12 Üye AK Parti,4 Üye MHP ve 1 Üye CHP mensubu,AK Parti önseçim sonucu Adayına firesiz oy verirse İL GENEL MECLİS Başkanı önseçimden çıkan isim olacaktır.
Bunun yanında,İL GENEL MECLİSİ’NE yakın kaynaklar “GEÇMİŞTE YAŞANANLAR UNUTULMAMALI.BİLİNDİĞİ GİBİ,AK Parti YİNE ÖNSEÇİM YAPMIŞ ve Sayın AHMET SÖZEN ÖNSEÇİMİ KAYBETMİŞ OLMASINA RAĞMEN,MECLİSTE BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ..” diyorlar.
Bu defa böyle bir gelişmeye ihtimal veren hemen/hemen kimse yok.
Ancak,BİR İHTİMAL OLARAK HATIRLATAN çok insan var..!!

MÜSİAD GENEL MERKEZİ,SON DAKİKA DA,ÜYELERİNE MESAJ YOLLAYARAK “GENEL KURULU BELİRSİZ BİR TARİHE ERTELEDİ..” 53 ÜYE İÇİNDEN
Geçtiğimiz 27 mart günü yapılacağı açıklanan ve daha önce pandemi nedeni ile birkaç kez ertelenen MÜSİAD ŞUBE Genel Kurul Toplantısı,son dakika mesaj ile yeniden ertelendi.
BU KEZ ERTELEME PANDEMİ NEDENİ İLE DEĞİL.
Bu kez erteleme ŞUBE BAŞKAN ADAYI bulamamaktan dolayı oldu ve MÜSİAD Karabük Şubesi’ne yakın kaynaklar “GENEL MERKEZ 53 ÜYE ARASINDAN BİR BAŞKAN ADAYI BULAMADI..” diyorlar.
Birçok isim üzerinde nabız yoklamaları yapılmış.
Genel Merkez uygun bir isim üzerinde yoğunlaşamamış.
Çareyi ertelemekte bulmuşlar.
53 Üye arasında MÜSAİD ŞUBE BAŞKANI olacak çap,vizyon ve ehliyette 53 isim var,ancak,Genel Merkez nedense bunların içerisinden “HİÇ KİMSEYE ŞUBE BAŞKAN ADAYI SİZSİNİZ..” diyememiş ve ertelemiş.
Şimdi yeni isimler mi üye yapılarak içlerinden birisi seçilecek.
Ve en önemli GÖRÜŞÜLEN İSİMLER NEDEN/NİÇİN KABUL görmedi..
Bu gerçekten çok/çok önemli değil mi..?

MÜSİAD GENEL MERKEZİ “GENEL KURUL TOPLANTISINI NEDEN ERTELEDİ AÇIKLAMAK ZORUNDA..” YOKSA 53 ÜYE “BİRİMİZİDE Mİ..? “ DERSE
MÜSİAD Genel Merkezi KARABÜK ŞUBE Genel Kurulu’na bir mesaj ile ertelediğini,ÜYELERİNE DUYURDU,bunu duyururken bir gerekçe de söylemedi galiba.
MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ’NİN 53 ÜYESİ VAR.
Bu Üyeler “GENEL MERKEZ NEDEN BİRİMİZİ BAŞKAN ADAYI OLARAK AÇIKLAMADI.ŞİMDİ KAMUOYU,HEPİMİZE DE KUŞKULU BİR NAZAR İLE BAKMAZ MI.İÇİNİZDEN BİR BAŞKAN ADAYI ÇIKARTAMAYAN 53 İNSANSINIZ GÖZÜ İLE BAKMAZ MI..?” gibi düşünseler haksız mı sayılırlar..?
O nedenle GENEL MERKEZ ERTELEME KARARINI AÇIKLAMALI.
Yoksa MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ’NİN 53 Üyesi Kamuoyu karşısında zor durumda kalır,öyle ya,KARABÜK KAMUOYU BU İSİMLER HAKKINDA ne düşünür,neler düşünür..
“KİMBİLİR BİLMEDİĞİMİZ NELER VAR..?” diye düşünülürse haksızlık mı..?
Bu arada MÜSİAD Genel Merkezi,herhangi bir Şube Başkanı ve Yönetimi için çok derin soruşturmalar yaptıktan sonra ADAYLARI BELİRLİYOR ve ÜYELERE TELKİN/TAVSİYE DE BULUNUYORMUŞ.
KARABÜK’ÜN 53 ÜYESİ içerisinden isim mi bulunamadı..?
Yoksa başkan ve haklı gerekçelerle mi Genel Kurul ertelendi..

17 Yorum

  1. KARABUKSPOR

    onkoloji ek binasi yasar kaptan sahasina yapilacagini vekillerin konusmasindan anladik fakat o saha ne olacak protokol yapilmisti karabukspor icin yazikoy tarafina tesis yapilmadan karabukspor o tesisten cikmaz valiye ve bakana bu dosya verilmisti protokol var .
    carsamba gunu sgk ya 110 bin maliyeye 310 bin taksitler odenmesi lazim bunlar odenecekmi vekiller 100 kisiyi kurtaracaz diyor bunu nasil yapacaklar itiraz mahkemeleri devam ediyor kardemir mali genel kurulunda bir gorus belirtildimi

  2. Fotojenik

    Kenan yılmazın stüdyosunda katalog çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Fotoğraf çektiren herkes gülerek çıkıyor stüdyodan ki bu durum ne zamana kadar devam edecek. Tüm listeye makam teklif etmiş adam yakında bütün liste birbiriyle konuşur iken anlayacak sana da mı diye hepsi birer birer geri dönecek kısır döngü başladı yazık konu mankenimize

  3. Doğrucu Davut

    Eflani 15 yıldır geri gidiyorda karabük 25 yıldır ilerimi gidiyor ? Tabiki hayır.

  4. Fotojenikler

    Bakıyorumda fotograf çektirenler hep aynı kişiler. Periyodik olarak paylaşıyorşar. Toplasan 250 kişi var ama paylaşım sayısı 1500. Algı operasyonu yapıyorlar. Paylaşım yapın diye baskı yapıyorlar.

  5. adam gibi adam

    fotojenik rurumuzlu arkadaş sana katılıyorum recep akyel e kenanın 3.4 sene önce geece yarısa göreden aldıkları y.f da calişan şahsa sarılması e umut baklaması hiç seilmeyen kişiyi yanına alması nekadar aciz kaldıklarının işaretidir hiç kimse bunları uyarmuyormu seçimden sonra onların altını oyacagını gemişte çünkü bunları yıllarca yapmışlıgı var tez zaman da yanlıştan dönerler

Yeni yorumlara kapalı.

Diğer Yazılar