Reklam
Reklam
441
0

Her Telden (3.Eylül.2018)

“KARDEMİR,KENDİSİNDEN İSTENDİĞİ GİBİ 10 MİLYON LİRAYI,DAHA SONRA DA 3 YILA YAYILMIŞ OLARAK 7.5 MİLYON DOLARI VEREMEZ…”
KARDEMİR üzerinde bilgi sahibi olan,hatta etkili/yetkili konumu olan bir isim “KARDEMİR,KARABÜKSPOR’A 2018 YILI SONUNA KADAR 10 MİLYON LİRA VEREMEZ.BU MÜMKÜN DEĞİL.” Şeklinde bilgiler verdi.
Bunun gerekçesi olarak “MART 2018 TARİHİNDE YAPILAN KARDEMİR GENEL KURULU’NDA,SOSYAL YARDIMLAR İÇİN,15 MİLYON LİRA CİVARINDA BİR PARA AYRILDI.BUNUN 14.5 MİLYON LİRASI KULLANILDI..” görüşleri ileri sürüldü.
“KARABÜKSPOR’A YÖNETİM KURULU’NUN,BU ŞARTLAR ALTINDA 500 BİN LİRA CİVARINDA BİR YARDIMI OLABİLİR.EĞER O PARA DA BİR BAŞKA YER İÇİN AYRILMADI İSE 500 BİN LİRA MADDİ DESTEK VERİLEBİLİR..”
Söylenenler bunlar..
Şimdi orta yerde çok güçlü iddialar var.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN dile getirdiği ve KARDEMİR üzerinde etkili aileler için öne sürdüğü iddialar var,bunlar yenilir/yutulur iddialar değil elbet,öyle olunca da gelişmelerin hukuka intikal etmesi gibi bir beklenti çıkıyor ortaya.
KARABÜKSPOR ÜZERİNDEN BAŞLAYAN TARTIŞMA BÜYÜYECEK GİBİ.
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı görevine getirilen Sayın SEDAT NAMAL,Genel Kurul da yaptığı konuşma sırasında kullandığı ifadelerin sert olduğunu kabul etti ve o ifadelerini çok ciddi biçimde tevil etti..
Sayın RAFET VERGİLİ ise yenilir/yutulur gibi olmayan ifadeler kullanıyor..
Galiba bu işlerin sonu hukukun önünde bitirilecek.

SAYIN MEHMET AYTEKİN,EN ZOR ŞARTLARDA KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANLIĞI’NI, YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE 6.5 AY GÖTÜRDÜ..
Karabük’te günün konusu KARABÜKSPOR ve Sayın MEHMET AYTEKİN Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları ile birlikte KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı görevini 6.5 ay götürdü.
EN ZOR KOŞULLARDA GÖTÜRDÜ.
Ülkemizde Kulüp Başkanlığı EN ÇOK DEDİKODUYA MUHATAP OLUNAN bir görev yeridir,yerli/yersiz öylesine dedikodular üretilir ki,neredeyse bir yerden sonra,çıkan/çıkartılan dedikodulara sizde inanırsınız.
“ACABA BEN BUNLARI YAPTIM MI ..?” noktasına bile gelirsiniz..
Çok çirkin iddialara muhatap olursunuz.
Sayın MEHMET AYTEKİN’DE bunlara muhatap oldu mutlaka ve olayın bu noktası insan ruhunda derin travmalar yaratır,yaratsa bile bunları hoşgörü ile karşılayacak bir ruh halini asla kaybetmemeniz gerekir.
Sayın MEHMET AYTEKİN döneminde,elbet ki,zorunluluktan oldu,ala ALT YAPI ÇOCUKLARININ sahaya sürülmesi KARABÜKSPOR veya KARABÜK’TE SPOR anlamında en büyük fayda olmuştur.
Sayın MEHMET AYTEKİN hakkını helal ederek görevini devretti.
Bundan sonra ki yaşamında kendisine başarılar dilemek gerekir.

KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK KARDEMİR ÖNÜNDE Kİ DÜZENLEME VE İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ “BAŞKA BAHARA MI..?”
Karabük trafiğini rahatlatacak olan KARDEMİR GİRİŞİNE yepyeni bir düzenleme YAPILACAKTI,yapılacaktı diyoruz ya,galiba bunlar gündemden kalktı kaldırıldı.
ÜLKENİN BU SIKINTILI DURUMUNDA YAPILSIN DEMEK MÜMKÜN MÜ..?
Hem yapılsın diyecek olan VATANDAŞ değil ki,yapılsın diyecek olanlar KARABÜK’ÜN MİLLETVEKİLLERİ,eh onlarında böyle bir durumu var mı yok mu,pek bilinmiyor..
Festival,Köy Şenlikleri,tanıdık düğünlerini geziyorlar..
Bu arada FİLYOS LİMANI’NA bağlantılı olarak gündeme getirilen ve hatta OTOMOBİL FABRİKASI BURAYA KURULMALIDIR falan gibi yaklaşımlar getirilen İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ hakkında da ne oldu demek mümkün..
BUNLAR BAŞKA BAHARA KALDI,HERKES BUNU İYİ BİLMELİ.
Hele/hele BU SİYASİ KADRO ile ve ÜLKENİN BU EKONOMİK SIKINTILI GÜNLERİNDE Karabük’ün bu iki acil yatırımı için YAPIN KARDEŞİM gibi bir yaklaşımı kim gündeme getirebilir ki..!!
Yeni SİYASAL SİSTEM,YENİ EKONOMİK SIKINTILI DURUM büyük engel.

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE,ÖZELLİKLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE PROJELER SUNACAKLAR VE BU PROJELERİN KAYNAKLARI..
MART 2019 Tarihinde yapılacak YEREL SEÇİMLERİ merakla bekleyeceğiz,Belediye Başkan Adayları seçmene ne projeler sunacaklar ve bunların kaynakları noktasında neler söyleyecekler..
ÜLKEMİZDE YEPYENİ BİR SİYASAL SİSTEM VAR.
Bu anlamda ARAÇ ÇAYI ŞÖYLE GÜZEL HALE GETİRİLECEK demek pek kolay değil,bunun kaynaklarını da göstermek zorunda kalınacak,o zaman devreye ÜLKENİN YENİ SİYASAL SİSTEMİ girecek.
Yeni SİYASAL SİSTEM DE,Yönetim Sistemin böyle işlerin söylenmesi belki mümkündür,ama,yapılması hayli zor olsa gerektir,SİYASET KURUMU o eski halinden çıktı,çok daha gerçekçi bir raya girdi.
Bakın KARABÜK GÜNDEMİNDE Kİ BLİR OLAYI HATIRLATALIM..
RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMA YAPILABİLİR Mİ..?
Ekonomik kriz öncesinde BİR KİLOMETRE RAYLI SİSTEM maliyeti olarak 30 milyon liralardan söz ediliyordu,şimdi bunu 45-50 olarak kabul edin ve Karabük Belediyesi böyle bir yatırımı realize edebilir mi.,.?
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DERSLERİNİ İYİ ÇALIŞSINLAR..
Şimdiden ders çalışmaya başlasınlar

KARABÜK VALİLİĞİ,EXİMBANK ŞUBESİ AÇILMASI İÇİN 19 TEMMUZ GÜNÜ İLGİLİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAZMIŞ,16 AĞUSTOS CEVAP GELMİŞ..
Karabük’ün önde gelen Sanayici,İşadamı ve Cemiyetçilerinden Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN bir önerisinden söz etmiştik ve Sayın BAYLAN bu önerisini Vali Sayın KEMAL ÇEBER’E DE anlattığını söylemişti.
Valilik makamından bir açıklama geldi.
“KARABÜK’ÜN POTANSİYELLERİNİ ANLATILARAK,KENTİN İHRACAT YÖNÜ DE GÜNDEME TAŞINARAK EXİMBANK ŞUBESİ KURULMASI İÇİN..” 19 Temmuz 2018 tarihinde İLGİLİ BİRİMLERİ resmi bir yazı gönderilmiş.
Karabük Valiliği,bu yazısında KARABÜK’ÜN SANAYİ DURUMUNU,İHRACAT OLAYINI ve BUNLARLA BİRLİKTE DİĞER POTANSİYELLERİNİ DE,yazıda belirterek “EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİNİN KURULMASI..” talebinde bulunmuş.
16 AĞUSTOS 2018 Tarihinde gelen cevapla “KARABÜK, ÜLKE İHRACATINDA,35.NCİ SIRADA YER ALIYOR.YALNIZCA DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİ AĞIRLIKLI BİR İHRACATI VAR.İHRACATINI ÇEŞİTLENDİRİRSE,ARTTIRIRSA EXİMBANK ŞUBESİ KURULABİLİR..” gibi yaklaşımlar getirilmiş.
Yani “BEYLER BİRAZ BEKLEYİN..” denilmiş..
Bakın,bu nokta da KARABÜK İHRACATÇISI Karabük’te yaşadığı sıkıntılar nedeni ile “BİR DİZİ İŞ ve İŞLEMİNİ KARABÜK DIŞINDA YAPTIĞI İÇİN 35 SIRA DA GÖRÜLÜYOR OLMASIN SAKIN..!!”
Sayın PEHLİVAN BAYLAN çok ciddi bir olayı gündeme taşıdı..

KARABÜK TÜM ÜLKE “İHRACAT SIRALAMASININ 35.NCİSİ DURUMUNDA..”,KARABÜK DIŞINDAN İHRACAT YAPAN KARABÜKLÜ FİRMALAR..!
Karabük İHRACAT SIRALAMASINDA 35.sırada görünüyor,Karabük Valiliğinin EXİMBANK ŞUBESİ kurulması için yolladığı RESMİ YAZIYA verilen cevapta bu husus yer alıyor..
Ancak,KARABÜKLÜ İHRACATÇILAR,bu Kentte yeterli ALT YAPI,yeterli BANKACILIK HİZMETİ alamadıkları için BAŞKA İLLERİ KULLANIYOR olmasın ,o nedenle,KARABÜK’ÜN İHRACAT SIRALAMASI 35 olarak çıkıyor olmasın..
Aslında KARABÜK İHRACAT NOKTASINDA ciddi bir potansiyel taşıyor ve bunun ÇEŞİTLENDİRİLMESİ noktasında ALT YAPI hayli noksan,örneğin GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ olayında sıkıntılı bir durum var.
EXİMBANK ŞUBESİ,TEMSİLCİLİĞİ YOK..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN bunları gündeme getirdi ve bir hareketlenme başladı,bu hareketlenmenin BİRER KURU RESMİ YAZI ile yapılmasının yanı sıra,BİZATİHİ YAPILACAK GÖRÜŞMELERLE DE ele alınması gerekmez mi..?
Örneğin BÜROKRAT Kurumu,SİYASET KURUMU,Karabüklülerin ortak değeri KARABÜKSPOR için,birlik,bütünlük,dayanışma içinde yaptıkları 10 saatlik bir toplantıyı,BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KONU İÇİN YAPAMAZLAR MI..?
Bizzat görüşmeler silsilesinin önü açılamaz mı..?

KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANI SAYIN SEDAT NAMAL,KESİN VE NET KONUŞTU “GEÇMİŞİN HESABINI SORACAĞIZ.BU HESAP SORULACAK..”
Geçtiğimiz Cuma günü bir Basın Toplantısı düzenleyen KARABÜKSPOR’UN yeni Başkanı Sayın SEDAT NAMAL çok/çok ilginç mesajlar verdi ve “BU GÖREVE BEN TALİP OLMADIM.ADAY OLACAĞIMI SÖYLEMEDİM.DAVET ALDIM,GÖREVİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDIM..” anlamında sözler etti.
Gerçekten de öyle oldu..
Sayın SEDAT NAMAL davet edildi,kendisine 8 İMZALI bir talepler manzumesi gösterildi ve “BU TALEPLER YERİNE GELECEK.PARASAL SORUN GİDERİLECEK..” yolunda aktarımlar yapıldı..
“SİZ BU GÖREVİ KABUL EDİN..” denilince,Sayın SEDAT NAMAL’IN kabul etmemek bir lüksü kalmadı ve KARABÜKSPOR Başkanlığı’na geldi veya getirildi..
Şimdi kimse Sayın SEDAT NAMAL’A para bulamadığı için,gerekli ekonomik sıkıntıyı çözemediği için hesap soramaz “ZİRA GÖREVİ KENDİSİ TALEP ETMEDİ,KENDİSİ İSTEMEDİĞİ İÇİN BİR HAZIRLIK DÖNEMİ,BİR PLANLAMA DÖNEMİ DE GEÇİRMEDİ..”
Sayın SEDAT NAMAL Basın Toplantısında “KARABÜKSPOR’U BU HALE DÜŞÜRENLERDEN GEREKLİ HESABI SORACAĞIZ.HERKES HESABINI HUKUK KARŞISINDA VERECEK.BİZ YÖNETİM OLARAK BU KAPIYI ARALAYACAĞIZ,AÇACAĞIZ..”gibi bilgiler verdi..
Yaptığı Basın Toplantısı ile öyle enteresan mesajlar verdi ki..
Siyasette gerçekten çok ama çok ustalaşmış..

BİR OKURUMUZ GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASINA YORUM GÖNDEREREK “KARDEMİR GEREKLİ ALT YAPISI OLMADAN ÜRETİM Mİ ARTTIRDI.?”
Bir okurumuz KARABÜKSPOR Genel Kurulundan yola çıkarak,O Genel Kurulda Karabük eski Milletvekili Sayın MUSTAFA EREN’İN dile getirdiği ve BU YÖRE İÇİN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ OLAN bir konuyu bize de sormuş..
BİLİYORSUNUZ,KARDEMİR ÜRETİM ARTIŞI YAPTI..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,KARDEMİR’İN bu üretim artışı ile ilgili “GEREKLİ ALT YAPISI OLMADAN 1.5 MİLYON TON ÜRETİM ARTIŞI YAPTILAR,MÜTHİŞ BİR KİRLİLİK YAŞANMASINA SEBEP OLUYORLAR..” anlamında açıklamalar yapmıştı..
Yorum gönderen Okurumuz,haklı olarak bunları soruyor..
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN o yönlü açıklamalarını ise BİR İTİRAF OLARAK değerlendiriyor ve olayı “KARDEMİR BU HALİ İLE 120 BİN KARABÜK İNSANINI ZEHİRLİYOR MU..?” noktasına dayandırıyor..
ÇEVRE DERNEKLERİ ne derler bu açıklamalara veya itiraflara acaba..?
O Okurumuz bu konunun bizim tarafımızdan da ele alınmasını istemiş..

KARABÜKSPOR İÇİN “KARABÜK VE SAFRANBOLU’NUN POTANSİYELLERİNİN HAREKETE GEÇİRİLMESİ..”, KARDEMİR DIŞINA ÇIKILMASI OLAYI..
KARABÜKSPOR’U ekonomik anlamda rahatlatmak için “TEK SEÇENEK KARDEMİR OLMAMALI..” görüşünden hareket edilerek KARABÜK ve SAFRANBOLU ticaret hayatının da harekete geçirilmesi hedefleniyor.
Örneğin BU ANLAMDA BELEDİYELER,MADDİ DESTEK VEREBİLİR Mİ..?
Örneğin KARABÜK İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ ne yapabilir..?
Bu civarda BAŞKA SINAİ TESİSLERİ destek verebilir mi..?
TİCARET ve SANAYİ ODALARI belirli meblağları KARABÜKSPOR’A aktarabilirler mi ve olayı bununla da sınırlı tutmayarak ÜYELERİNDEN BİR bağış kampanyası ile neler temin edebilirler..
Haaa..! bu arada KARABÜKSPOR’UN ÇAKILI ÇİVİSİ YOK BİLİYORSUNUZ..
Şartları fazla zorlayarak “ŞU TESİSLERİ BOŞALTIN NOKTASINA GELMEMELİ..”

14 Yorum

  1. Sedat Namal uyumlu

    Karabükspor Kulüp Başkanı Sedat Namal uyumlu bir tavır takınıyor.İşin birinci derecede sahibi Sedat Namal,buna ragmen Belediye Reyisi esiyor köpürüyor.İşin gerçek sahibi rica ediyor hatta yalvarıyorum şu işi çözün diyor.Belediye reyisi sanki çözülmesini istemez gibi öyle ağır laflar ediyorki anlamak mümkün deyil.
    Esas sahibi ne diyor esas sahibini göreve atayanlar ne diyor yazık Karabükspora yazık edenlerde birbirlerine ters hareket edenler biri ak diyor öteki gök diyor bensana güvenmiyorum diyor filan.Yazık Karabükspora

  2. Ateş Mavi

    Alışkınız artık
    Marzich açılsın isteyip
    Havayı kirletiyor deyip
    35 mlyon alınca Susan başkana…
    ..
    Alışkınız
    Battı çıktıya
    Alışkınız
    Onelin oradan şehri bölen ustgecitlere.
    Alışkınız.
    Dere yatağının düzenlenmesi sözlerine.
    Alışkınız

    Kardemir havayı kirletiyor deyip
    Karabükspor a yardım alınca Susan başkana.
    ..
    Kardemir Işçisini düşünen yok.

  3. Düşün yakamızdan.

    Haraçcı Kardeş
    Bırak artık bu işleri
    Para nerden gelecek
    Kimden Gelecek.
    Sen kimin ekmeğine göz diktin.
    Sana burdan ekmek Yok

  4. Sayın Golbek

    Ahmet abi bahsettiginiz arkadaş Mardinc ı de sormuştu. Marzinc şu anda cevreye zarar vermeden mi çalışıyor.
    Yoksa 30 milyon alındıktan sonra göz mü yumuluyor diye

  5. Yiğit

    Ahmet abi biz iş akti fesihlerin 350 davası ne durumdadır bilgilerinizi bekliyoruz bizi unutma saygılar

Yeni yorumlara kapalı.